Бели заби

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Se zavisi od koskata na zabite...nema vrska faktot deka ako gi mies sekoj den ke ti obeleat...mislam deka denes site mijat zabi redovno a nemaat site beli zabi...jas licno imam beli zabi i mislam deka e super ali vo granica kao so rekovte ne belo da dziska oddaleku...a dali mlecnite proizvodi vlijaat na bojata na zabite i neznam bas, pijam mn mleko - po 1 L vo den ali soznam dali ima vrska toa :)...inace mienjeto so soda ja ostetuva glegjta na zabite i e stetno ako toa go pravis mn cesto a 1 vo 3 meseci nema gajle :)

abe stavi si porcelance i gotovo resen problem za cel zivot :vozbud:

Имаше едно холивудско „трикче“, да ги исчеткаш со малку сода-бикарбона. Сум пробала, стварно побелуваат, ама ефектот е само неколкучасовен, и плус содата е штетна за забната глеѓ, па не е пожелно да се става често. :smir:

Ako sakas beli zabe eve ti recepta za pasta: ke zemes 1 lazica sodabikarbona + 1 laz.glicerin+1 laz voda...ke izmesas se i ce gi iscetkas zabite.........receptot go vidov na edna emisija na discovery.......probaj mozebi uspeva...............................:salut:

Ке си земеш сода бикарбона и:icon_bigg

Јас знам една старска финта, ама многу лоша е. Земаш ракија (бела ракија) и ја чуваш некои си 20 секунди во уста, па ја плукаш. Така за 5 мин 3 пати треба да направите и цел ден ќе имате сјајно бели заби. Се препорачува алкохоличарите да не го употребуваат овај метод :)

Зашто ме излажа беееееееее?
Земав ракија и сеа ко анестезија да ми ставиле.Мочнаа да ми плачат очите...:nesum:

Забите може да се избелат и со 3% р-р од хидроген, го има во аптеките, забите најчесто пожолтуваат од кафе, цигари, црвено вино, јадења со премногу запршка......
Хидрогенот преставува силно оксидационо средство реагира со органските материи и ги оксидира...,па за ококу 5-6 пати еве ти бели заби....:salut:

Зашто ме излажа беееееееее?
Земав ракија и сеа ко анестезија да ми ставиле.Мочнаа да ми плачат очите...:nesum:

Алкохолот на забите ништо не им прави, единствено може да исчисти од маснотии и да ти ја дезинфицира устата...,но од белење нема ништо.....:salut: ........Ама овој рецепт со алкохолот треба да си го практикуваш повеќе.......ха..ха.ха.....:pos2:

Хидрогенот претставува силно оксидационо средства,а?:)) Е ај, важи..
Кислородот да не е случајно такво средство..!
?:)

Не си играјте играчки сами да полирате заби, одете кај добар стоматолог што знае што да прави кога ќе посакате бели заби.
Основно, пред се, прво треба да исчистите забен камен, меки наслаги, забни џебови ако ги има ( а судејќи по македонската стоматолошка практика - ги има многу и почесто), да ги замените неправилно нијансираните бели пломби.. дури на крајот следува полирањето!

Во секој случај, избегнувајте сами на своја рака да го правите тоа, затоа што и стручни лица прават гречки..

Содата, и сите други високо активни супстанции имаат ефект, но таа ја имате и во некои пасти за заби на кои е назначено дека токму за таа намена, но ефектот е минимален и краткотрен... па доколку сте решени сами нешто да направите, потредете се подалеку од пастата за заби да не одите без надзор на стручно лице.

При поагресивните избелувања кои се одвиваат во стоматолошка ординација, се аплицираат задолжително заштитни лакови на флуорна основа.

Ќе банкротираат 80% од форумов.Тоа чудо е најскапо.Кај татко ми дали двапати во живот има дојдено некој да стави порцелани,о тоа 2-3 заба,а не на цели вилици.

Да де, зошто да е природно кога може да е вештачко???:tapp::tapp:
Ако не па земи си поголем бубрег, пресади си и мака ќе немаш :tapp:
Вештачките коронки се коритат кога е тоа потребно и никој доктор не би прпорачал стружење на здрави да речеме жолти заби за да се добијат бели вештачки. Колку повеќе можат. толку подолго треба да се сочуваат природните заби, зошто проблемите почнуваат кога тие ќе почнат да паѓаат, па кога нема да можете да поднесете никаков протетски надоместок во устата...

Ako sakas beli zabe eve ti recepta za pasta: ke zemes 1 lazica sodabikarbona + 1 laz.glicerin+1 laz voda...ke izmesas se i ce gi iscetkas zabite.........receptot go vidov na edna emisija na discovery.......probaj mozebi uspeva...............................:salut:

А ти што не пробаш? Или се плашиш?:pos2::pos2::pos2::pos2:
Подобро жолти и здрави, отколку расипани и бели.

Финтиве сите ги кажуваат ама изгледа нема некој кој ги пробал :pos2:

Сум пробала од Doctor's има повеќе видови, како прашоци за белење заби и ефикасни се, не кој знае колку ама добри се ако редовно ги миете забите со нив. Тоа е за домашна него, повеќе на стоматолог.

A za poliranje na stomatolog da ides , znae nekoj kolku e?? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom