Бели заби

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Obozavam beli zabi.....a i koj ne bi:smir:
Pokraj cestoto mienje na zabite so fluorna pasta, izbegnuvanjeto na kafeto, nepusenjeto... imate li nekoe trikce kako zabite da ostanat beli kako mleko?

Имаше едно холивудско „трикче“, да ги исчеткаш со малку сода-бикарбона. Сум пробала, стварно побелуваат, ама ефектот е само неколкучасовен, и плус содата е штетна за забната глеѓ, па не е пожелно да се става често. :smir:

бели заби, ок! ама зависи до која нијанса... многу ми е гадно кога ке видам проѕирни заби...

и јас знам за тоа со содата, малку помага, ама не благопријатно за забите... така да,мајка природа е трикот:)))

Да, да... Убави заби мерак да ти е да гледаш! А тоа трикчето со содата го неам пробано, али ке го пробам пред излегување! :glupa:

Јас знам една старска финта, ама многу лоша е. Земаш ракија (бела ракија) и ја чуваш некои си 20 секунди во уста, па ја плукаш. Така за 5 мин 3 пати треба да направите и цел ден ќе имате сјајно бели заби. Се препорачува алкохоличарите да не го употребуваат овај метод :)

gi mijam redovrno zabite ama ne mi se bas beli :back:
a za trikceto so sodata ke go probam :zver:

Abe rapid white zemete si i se e reseno.. znam bidejki majka mi go koristese pred nekoja godina da ne vi se veruva i seuste i se beli zabite.. jas ne mozev posto nekako gadno mi bese celiot toj proces na drzenje vo usta no sega ovo novovo sto go gledam so cetcinja au.. lele reklama za top shop hahahhah.. pa na toa mi tekna:smir:

JuveFan напиша:
Јас знам една старска финта, ама многу лоша е. Земаш ракија (бела ракија) и ја чуваш некои си 20 секунди во уста, па ја плукаш. Така за 5 мин 3 пати треба да направите и цел ден ќе имате сјајно бели заби. Се препорачува алкохоличарите да не го употребуваат овај метод :)
-Греота е да ја плукаш ракијата. Кога ти е веке во уста, поарно голтни ја. Мислам ако јас ја применувам оваа процедура, така би постапил.

-Знам и јас една „старска“ финта а таа е доколку имаш при рака дрвен јаглен или таканаречен ќумур, на мокра четка за заби земаш малку прав од ќумурот и ги триеш забите со нејзе. Грозен е малку вкусот, ама ефектот е феноменален одкако ќе ја исплакнеш устата.

Инаку, според мене најдобра боја на забите е онаа природната, бледо-жолтеникава, додека сјајно и снежно белата ми делува тотално неприродно и одбивно.

Dejana напиша:
Abe rapid white zemete si i se e reseno.. znam bidejki majka mi go koristese pred nekoja godina da ne vi se veruva i seuste i se beli zabite.. jas ne mozev posto nekako gadno mi bese celiot toj proces na drzenje vo usta no sega ovo novovo sto go gledam so cetcinja au.. lele reklama za top shop hahahhah.. pa na toa mi tekna:smir:
Seriozno dobro dejstvuva rapid white-ov ili sepak nema vrska so toa sto go reklamiraat??

Јас сум слушнал да се истријат забите со лимон... обелувале. Ама по одредено време некако пожолтуваат многу повеќе од нормално и + тоа не се вади... ова е искуството на еден мој стрико :)

Dzish напиша:
Јас сум слушнал да се истријат забите со лимон... обелувале. Ама по одредено време некако пожолтуваат многу повеќе од нормално и + тоа не се вади... ова е искуството на еден мој стрико :)
Така глеќта се оштетува , ич не е препорачливо

jadete kolgejt за блескаво бели заби :)
не шега на страна ако добро ги одржувате, ѓи миете после секое јадење, не пушите цигари ќе имате убави заби.

Ima lasersko belenje na zabi ama koshtaaaaaaa....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom