Белгиско пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Givgilija
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 февруари 2013
Мислења
60
Поени од реакции
19
Пошто многу ми се допаѓаат Белгиските пива и ги имам скоро пробано сите, ме интересира за оние што имале прилика да пробат, кое пиво ви оставил најдобар впечатоk. Еве еден линк со повеќе инфо.
http://en.wikipedia.org/wiki/Beer_in_Belgium
images

Leffe brown mummmmmsssss

Ги имам пробано скоро сите, што се продаваат тука, пошто стално купувам поинакво.

Ја милувам 9-ки.

Обожавател на пиво сум а никогаш не сум пробал Белгиско пиво, сигурно ќе пробам.
Инаку сум пиел Чешки пива и многу ми се убави.

Ги имам пробано скоро сите, што се продаваат тука, пошто стално купувам поинакво.

Ја милувам 9-ки.
Ова е добро
images

Еве ти една 11,3 страшно нешто
9k=

А ова е една добра 9
2Q==

--- надополнето: 28 февруари 2013 во 17:12 ---

Ја милувам 9-ки.
Ова е добра 9-ка
images

Сите пива, буквално сите на странава, што сте ги објавиле со слики, сум ги пробал (освен Гримбергенот), а и доста други.

Само да потсетам дека бројките не претставуваат алкохолен процент, туку скала за некаква јачина.

"There is also a number system (6,8 and 10, as used by Rochefort), which gives an indication of strength, but is not necessarily an exact alcohol by volume (ABV). Achel combine a strength and a colour (of the beer itself—blond or brown) designation"

Не сум пробал, а баш би сакал, дали има по продавнициве обични или па некој бар кај што се служат? :)

Hoegarden e многу добро и го има кај нас, пченично пиво е а за таквите имам голем мерак. Е сега проблем е што се малку скапи ама квалитетот е секогаш пред квантитетот, барем за мене.
Инаку имам обичај да го пробувам секое ново пиво што се појавува во супермаркетите и освен два-три вида на пченични пива (Paulaner, Erdinger и хоегарден) друго не сум сретнал освен порано во beershop-от што се продаваа.

Неколку да ви препорачам:
Kwak, La Chouffe, De Koninck, Bush, Delirium Tremens, Palm, Kasteel, Duvel, Chimay,Affligem, Mort Subite, Belle-Vue, Trappistes Rochefort, Orval, La Trappe, Barbar, Hougaerdse Das и уште наjмалку 200 има да ги пробате

ги има ли по нашите маркети барем некои од овие пива да пробам ?

Да не набројувам кои имам пробано, ама Duvel ми има оставено најголем впечаток како и Leffe-то.

450px-Duvel_and_glass_sunday.jpg

за Duvel знам дека името потекнува от тоа дека пивото е како Девол ако го мешаш макар и со друго пиво

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom