Бељот

• Креатор на темата Креатор на темата outcast
  • Време на започнување Време на започнување
Јас зум ЗА, ако се случи такво нешто мене планирајте ме :vozbud:

^MooN_RideR^ напиша:
А може некој да објасни како се игра баш ме интересира?????

Објаснување само на лице место, да гледаш и да учиш.:star:Вака виртуелно не ја бива... :)

http://www.favorite-games.com/htmlen/downloads.php еве ја најдов онлајн... само не ми е тестирана... ќе видам и ќе ви кажам

Едит: Значи играта е камен! ајде ќе креирам и чекам некој од вас да ми се приклучи..... пишете ако му се игра на некој!!!!

user: makempire

Јас не можам вечерва, паралелно пишувам и семинарска, многу ќе ме деконцентрира :( А поддржува играње во парови?

Јааааас сакам :):) Сакам да играм јас иако незнам како се играт :) Eve sega ke ja spustam

Easy to learn, hard to master :wink:

Јас се регистрирав како jodamaster. Сеа јас да креирам или пак има креирано? Димитар?

Abe ja spustiv i ja instalirav i sega? :)
Kazete aj so da pram zs nie ohrigani tesko gi ucime :P

jас можам само... покасно.... навечер... така да, барај те си партнер, вежбајте :) вечер ќе има војна

Играм бељот многу. Јака е играта, сака многу концентрација, памтење, пратење на катри и најбитно да се разбирате со ортакот. Само има една маана. Не играм на компјутер пошо ми е некако глупо. А имам друштво и плескаме по 10-15 партии.

Dzish напиша:
Играм бељот многу. Јака е играта, сака многу концентрација, памтење, пратење на катри и најбитно да се разбирате со ортакот. Само има една маана. Не играм на компјутер пошо ми е некако глупо. А имам друштво и плескаме по 10-15 партии.
:) верзијата која ја дадов во линкот има некои други работи :) но може да се договориме да играме без нив.....
Пример има опција, да избереш без адути или сите карти да се адути :tapp:. На секој кој ќе избере може да му направите контра, па после тој реконтра..... бла бла бла... глупости.... и, не превртуваат карта... туку, како на втор круг да ја земаш.... сам одбираш боја

кога ќе играме ние ќе користиме стандардните: сакаш или нејќеш :)

Dzish напиша:
Am ako igras so mamenje sigurno deka na kompjuter ke ti e glupo :)

Димитар напиша:
:) верзијата која ја дадов во линкот има некои други работи :) но може да се договориме да играме без нив.....
Пример има опција, да избереш без адути или сите карти да се адути :tapp:. На секој кој ќе избере може да му направите контра, па после тој реконтра..... бла бла бла... глупости.... и, не превртуваат карта... туку, како на втор круг да ја земаш.... сам одбираш боја

кога ќе играме ние ќе користиме стандардните: сакаш или нејќеш :)

Лелее, после делење карта не се превртува! :zid: Не ја разгледав детално играта ама едно не ми е јасно: ај нема да ги бираме тие опции адути-безадути-контра-реконтра, ама како, т.е. кој ќе одбери која боја ќе бидат адути? Сите различно ќе се изјаснат, некој ќе сака купа, некој спато црно или каро. И?...Малце безвезе е, друго е да имаш карта да ја одбериш. Пример: имаш на боја Q, A, извлечена карта е K, и без да имам други адути, ја земам на таа боја зошто ќе извадам 20 до А + бељот/ромбељот.
И чудно ми е некако да ја играм на компјутер, мозокот како поинаку да ми работи :nesum:, не е она вистинското. Ама за дружење можи да се проба некоја вечер :smir:

Ти реков... сништи играв со едни тетици од Бугарија... па сега ми пратиле слика на емаил :toe:

сепак, може да пробаме некоја вечер... но:) ќе почекаме да излезе нашински бељот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom