Бегство од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување

Во која европска држава е најдобро да се емигрира?

• Германија

Гласови: 72 26,9%
  • Шведска

Гласови: 48 17,9%
  • Италија

Гласови: 11 4,1%
  • Франција

Гласови: 6 2,2%
  • Малта

Гласови: 8 3,0%
  • Обединетото Кралство

Гласови: 23 8,6%
  • Ирска

Гласови: 15 5,6%
  • Белгија

Гласови: 5 1,9%
  • Холандија

Гласови: 24 9,0%
  • Данска

• Австрија

• Словенија

• Полска

Гласови: 11 4,1%

• Вкупно гласачи
    268
Скопје да беше како СФ или ЛА исто толку бездомници ќе имаше.
Незнам, ти си бил таму?

Да речеме дека сум бил и да речеме дека и не е баш безбедно да шеташ навечер, ти зборам за тој дел. А кога ќе додадеш на тоа и дека ќе плаќаш за соба од 750 до 1000 долари и ќе патуваш до работа и назад (во зависност кај живееш) по два три саата, ќе се каеш што си ја одбрал Калифорнија.

Да речеме дека сум бил и да речеме дека и не е баш безбедно да шеташ навечер, ти зборам за тој дел. А кога ќе додадеш на тоа и дека ќе плаќаш за соба од 750 до 1000 долари и ќе патуваш до работа и назад (во зависност кај живееш) по два три саата, ќе се каеш што си ја одбрал Калифорнија.
Подобро е од Македонија?

Скопје да беше како СФ или ЛА исто толку бездомници ќе имаше.
Незнам, ти си бил таму?
Зошто го прашуваш дали бил, ја ти кажав дека вчера се вратив од таму, ти си тераш децки финти.
Да, да се селат од една од најголемите економии на светот...
Јас штотуку притигнав од Токио. Не ми се допаѓа.

Северџаните нема да умрат од Сепса тука, ќе умрат од радост поради економскиот успех на оваа влада :icon_lol:.

Северџаните нема да умрат од Сепса тука, ќе умрат од радост поради економскиот успех на оваа влада :icon_lol:.

Немаш излезено до Велес нашол за другите земји да збори :pos:

Не знам што е толку смешно за сф, ја вчера се вратив од таму, и е бетер од се она што може да се види на нет. Луѓето масовно се селат од калифорнија, особено од ла и сф, и тоа високо специјализирани луѓе, интегрирани во бизниси во силиконската долина. Ќе потоне во долг целата држава наскоро, кај да е ќе добие кредит даунгрејд и не ќе можат да позајмуваат повеќе пари за да ги крпат дупките.
Читајќи те, ми падна жал за кутрите луѓе во Калифорнија. Организирате ли некоја акција да потсобереме тука некој денар за нив?[DOUBLEPOST=1551442492][/DOUBLEPOST]
Штом Груевски го прежиевеавме, све ќе преживееме.

Отфарачот на темава ја забраил Шфицарска. Ја зафчера се вратиф от Шфицарска и ми се виде саглам за емигрирање а и чак и за стално. За нијанса боља од Сан Франциско, Македонски Брот и Брвеница.

Последно уредено:
Отфарачот на темава ја забраил Шфицарска. Ја зафчера се вратиф от Шфицарска и ми се виде саглам за емигрирање а и чак и за стално. За нијанса боља од Сан Франциско, Македонски Брот и Брвеница.
Не ја заборавив, намерно не ја ставив

Стрико, ќе ти дојдат емигранти од кали, ќе ти го сардисаат дуќанот. Ти не ги знаеш колку забегале, ќе ти ја изгласаат левица на власт во пинтија, има да ти го национализираат дуќанот а тебе ќе те пратат на ангарија во порече.

Калифорнија, Њујорк и Њу Џерси сетоп три американски држави по иселување кон останатите Сојузни Држави во САД. Кој не верува можи да си провери на Гугл :icon_lol:.

Калифорнија, Њујорк и Њу Џерси сетоп три американски држави по иселување кон останатите Сојузни Држави во САД. Кој не верува можи да си провери на Гугл :icon_lol:.
Се лепо, си бил во САД?
Калифорнија и ЊуЈорк се прескапи, интересна работа, би ти препорачал да провериш однос коефициент на однос примања расходи, по држава и град.

Се лепо, си бил во САД?
Калифорнија и ЊуЈорк се прескапи, интересна работа, би ти препорачал да провериш однос коефициент на однос примања расходи, по држава и град.

Многу високи им се даноците таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom