Бегате или продолжувате да се карате?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Saladin напиша:
не сум некој кој сака да се кара (освен со брат ми)

da se nadovrzam na ova:
1. Vo slucaj da imam nepobitini (neunistivi) dokazi i rabota so pameten covek togas prodolzuvam da se karam
2. Vo slucaj da imam nepobitni dokazi i imam rabota so glup covek (covek koj se drzi na svoeto koe e samo negovo mislenje) togas go bataluvam i mu vikam deka ne e vo pravo
3 Vo slucaj da nemam pobitni dokazi i rabota so pameten covek (koj poveke e upaten vo taa rabota) togas go prifakjam negovoto mislenje
4. Vo slucaj da nemam dokazi i imam rabota so idiot togas go bataluvam i odam kaj popameten da si go popravam znaenjeto (da soberam poveke neunistivi dokazi) :pos:

Зависи од тоа каква е ситуацијата, за што се карам (колку ми е тоа важно) и со кој се карам.
Но во почестите случаи продолжувам да се карам се додека не докажам дека сум во право...:toe:

Секогаш се карам, и мн ми е лошо тоа у животот, пошо мн пати ми се десило и со погрешни да се испокарам!!

Едноставно останувам до крај додека не се расчисти работата до крај...
Никогаш не сум избегал а нема ни да избегам а ако видам дека расправијата почнува многу да забегува допуштам и ги смирувам страстите се додека не се смири личноста со која се расправам и чекам наредна прилика... Но со смирени страсти и тивок разговор... Да нема викање, плачење и по некоја пцовка :)

RespecTed напиша:
Едноставно останувам до крај додека не се расчисти работата до крај...
Никогаш не сум избегал а нема ни да избегам а ако видам дека расправијата почнува многу да забегува допуштам и ги смирувам страстите се додека не се смири личноста со која се расправам и чекам наредна прилика... Но со смирени страсти и тивок разговор... Да нема викање, плачење и по некоја пцовка :)

Постов ти одговара со никот!:zver:

Ако ми значи тсунами сум , се карам до крај , нема бегање . Ако не мие битно само се смеам под мустак .

мене ми е лошо тоа што лесно се провоцирам и затоа многу се карам па некогаш и за глупости, и секогаш сум таа која го има последниот збор...:toe:

обично не се карам, ама кога некој ме изнервира си се карам до крај, може и ќотек да падне..

Ако сум сигурна у тава шо го тврдам ного јасно оти ќе продолжам да се карам...Ако не, не се карам и попуштам..Ама у никој случај не би бегала

Ја сум целата "Туф!" така да неможам да попуштам и да преќутам у никој случај и не се откажувам никако.
Тоа не е празно зборење туку си наоѓам аргументи, смислувам причини во моментот и тако даље, ама битно НЕКОЈ мене да ми се издерава и да се прави паметен, и да се обидува да докаже надмоќност, тоа не го дозволувам.

А ако ја сум крива, работата немало ни да стаса толку далеку.

Не бегам и ме нервираат луѓе што бегаат од караница!
Немаат ништо паметно да кажат во моментот или пак нешто во нивна одбрана и се повлекуваат..не е тоа најстаршното..кај се повлекуваат па другиот ден пак те пецкаат за истото пак и пак..
На тие што ја почнуваат караницата па подло се повлекуваат често знам да им промрчам нешто во стил Немаш речник да се караш со мене!:)чисто колку да се попалат малку!:kesa:

koga nekoj ke saka da me navlece vo raspravija,begam, oti veruvam deka so raspravanje nisto ne se dobiva i koga e najzeska situacijata ne treba jas da ja razgoruvam uste poveke. a koga sum vinovna za nesto... e togas zavisno do situacija ako se sramam ne sakam da pravam muabet za toa i begam:kesa::toe:, no ako sum svesna za greskata se soocuvam so posledicite.

Ако имам шанси да тепам у расправијата ќе продолжам, а ако не нема. Некогаш може да се случи да идам на блеф за другиот да попушти ама поретко

Pa ne se karam. Ednostavno mu vikam " I jas te sakam " i si odam.

Се расправам до одредена граница која имат смисла. Секоја караница кога тогаш преминвит во терање инает, така да ко ќе дојт до то одма се откажвам, и давам до знаење зш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom