Бегате или продолжувате да се карате?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
За кавга се потребни двајца будали. За разговор, двајца паметни (или барем со здрав разум). Ако попаметниот попушта, значи одбира да не се кара. Јас, не се карам од проста причина што ми е глупо некого да разубедувам во нешто во кое цврсто верува. Јас само кажувам што имам, употребувам добро одбрани зборови и со смирен тон РАЗГОВАРАМ. Ако соговорникот не сака да соработува, т.е. одбира да „крека“, се повлекувам и го оставам со својата глупавштина да се радува на светот.

zavisi so koj ako se karam so bratmi nikogas ne begam sekogas do kraj ostanuvam a ako se karam so nekoj drugar ili drugarka neznam so da im recam i begam

Zavisi no najcesto koga mislam deka e dosta prekinuvam. Nikogas ne odam vo krajnosti!

Pa zavisi. Najcesto prodolzuvam, ama nekogas ke mi se smaci, i ke prestanam da se karam.

Продолжувам да се карам доколку сметам дека сум во право и се обидувам да го докажам тоа! Ако увидам дека не сум во право, ќе си се повлечам нема смисла за карање!

Zavisi no najcesto prodolzuvam , ako vidam deka ne mozam da se razberam so nekoj prekinuvam.

Zavisi od situacija. Po pravilo kavgata e nekoj neresen roblem pa podobro e da go resime toa. No na primer jas ako se kram so nekogo ko so nema ni gram mozok bescelno e toa karane i si begam.
Popametniot popusta :pos2:

Се повлекувам само кога јас сум тој ШТО Е ЛИДЕР НА МУБЕТОТ(помоќниот)

Море кога сум у право не само да се карам,ако е др.стр глупава па не може да ме разбере и ќотеко ќе му го стегнам па да расчепка то тиквата и пред да извињава да се науче да внимава.

najcesto begam...ne sakam da se karam osven koga mora...miroljubiva se dodeka ne mi stapne nekoj na nervata! sepak vo princip "popametniot popusta"

:helou: Не ја сакам кавгата ,се обидувам да ја спуштам топката на ниво на разговор , ако не успеам се повлекувам.:smir: :smir: :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom