Be cool, f*ck the school

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Да ќе заебааш некој професор на часови цела година он тоа ќе го толерира и едноставно после тоа у јуни он ќе те заебава тебе да му дојдеш у август на полагање(мада 100евра средуваат работа) ама да има вистински професори што ќе те е*ат ќе биде интересно ептен. Тогаш ќе има смеење од страна на целиот клас(преку годината ради ученикот, а на крај ради професорот). Има и кај мене вакви „фраери„ кои на крај завршуваат со оноа класичното „Професоре/ке ве молам знаете дома ситуација татко ми пијаница, моите разведени пишете ми двојка да ја поминам годината„. МИ СЕ ГАДИ ОД ТИЕ ШТО НА ЛАЖНИ МУАБЕТИ ЗАВРШУВААТ ШКОЛО

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Значи за вакви као мене...местото не им е у школо....ххехе....чим ме виде професор....од мене он бега хехе..главен кловн им сум на часови постојано кажувам нешто сите паѓаат од смеење а професорките кинат нерви како не е кул??? А за учење да....еднаш ке станам за цела година хахаха....Fuck The School and stay Cool:)))

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Сега на сите ни изгледа COOL да не уциме и да се правиме паметни да не учиме и да си играме “мајтап„. Ја на пример сметам дека образованието е потребно во животот но образование со одредени граници. Ја и претходно нагласив дека имаме премногу опсирно образование и дека некој работи нема потреба толку опширно да ги учиме. Епа заради тоа сите ученици ги замара школото и сите се водат кон тоа BE COOL F**K THE SCHOOL. Тоа е моето мислење дека не е до децата туку е до наставната содржина.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Devil-King напиша:
Значи за вакви као мене...местото не им е у школо....ххехе....чим ме виде професор....од мене он бега хехе..главен кловн им сум на часови постојано кажувам нешто сите паѓаат од смеење а професорките кинат нерви како не е кул??? А за учење да....еднаш ке станам за цела година хахаха....Fuck The School and stay Cool:)))
Баш кул...:tapp:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Скулгрл напиша:
Нема врска обемноста на материјалот.На сите ни пречи тоа,ама додека не се поправи тој проблем-ќе стегнеш заби и ќе учиш.Не сме идиоти па да не можеме до толку да научиме.

А навистина не мислам дека оние забушанти решиле да изиграваат кловнови заради што „материјалот им е многу тежок“.Уствари,дали воопшто отвориле книга за да видат што треба да учат...
Ја на пример некогаш стварно забушавам и ме мрзи да учам али некогаш стварно знам да научам па и петка да ми е малце. Само дека имаме премногу обемен материјал неможе никој да ме разубеди затоа што знам колку учат во америка, швајцарија и германија, ние учиме 5 пати повеќе. Зашто треба мене да ме интересира како некој си таму водел војна, па и колку војници имал, или пак по географија се учи колку офци има во индија. Тоа никогаш нема да ми треба мене и на повеќето од гимназиите. Ај што учиме многу па и погрешно учиме.

Ја не ги правамдам тие што стварно забушаваат али и тие что учат приметуваат дека премногу учиме и дека материјалот замара!!

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
[acko]® напиша:
Сега на сите ни изгледа COOL да не уциме и да се правиме паметни да не учиме и да си играме “мајтап„. Ја на пример сметам дека образованието е потребно во животот но образование со одредени граници. Ја и претходно нагласив дека имаме премногу опсирно образование и дека некој работи нема потреба толку опширно да ги учиме. Епа заради тоа сите ученици ги замара школото и сите се водат кон тоа BE COOL F**K THE SCHOOL. Тоа е моето мислење дека не е до децата туку е до наставната содржина.
Нема врска обемноста на материјалот.На сите ни пречи тоа,ама додека не се поправи тој проблем-ќе стегнеш заби и ќе учиш.Не сме идиоти па да не можеме до толку да научиме.

А навистина не мислам дека оние забушанти решиле да изиграваат кловнови заради што „материјалот им е многу тежок“.Уствари,дали воопшто отвориле книга за да видат што треба да учат...

Devil-King напиша:
Да те видам дали ќе го мислиш истото за 10 години,кога ќе бидеш WC-man во некоја наша дискотека и ќе им подаваш сапунчиња и хартија на истите оние соученици кои некогаш си ги реметел.

Уствари,можеби и не,ако имаш врски.У тој случај се ти е наредено.:zver:

[acko]® напиша:
Ја на пример некогаш стварно забушавам и ме мрзи да учам али некогаш стварно знам да научам па и петка да ми е малце. Само дека имаме премногу обемен материјал неможе никој да ме разубеди затоа што знам колку учат во америка, швајцарија и германија, ние учиме 5 пати повеќе. Зашто треба мене да ме интересира како некој си таму водел војна, па и колку војници имал, или пак по географија се учи колку офци има во индија. Тоа никогаш нема да ми треба мене и на повеќето од гимназиите. Ај што учиме многу па и погрешно учиме.

Ја не ги правамдам тие што стварно забушаваат али и тие что учат приметуваат дека премногу учиме и дека материјалот замара!!
Имаш тема за тоа.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Devil-King напиша:
Абе сега пред другарите ке бидес опасен фраер. Си заебавал професор ама за некој 5 год незнам дали ке биде така. сега убаво ти е мама и тато плакаат све ти само трошиш и ништо не работиш. Не викам дека не треба да си кул ама не треба претерано. ако во средно зезнеш после цел живот зезнат ке бидеш. па сеа види си ти дали е добро да бидеш така кул!!

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
ah deca deca... tocno deka imamo golem materijal za ucenje za razlika od drugite zemji. Na primer eden moj drugar od Kanada vo prva god(9 odd) ucele ona sto nie go ucevme vo osmo oddelenie. Zatoa sfe pametni se nasive politicari. Od tolku ucenje. Ama sepak uciteeee, ce vi treba :P

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Mac)) напиша:
Замисли иаме ја и ти едно два три живи примери у клас.
Мислам да ја имаш интелегенцијата да научиш се и пак да си играш курташак само за да бидеш фраер пред друштво...

Ја стварно не сфаќам кое е тоа задоволство да бидеш фраер со неучење и праење галама на часови?
Имав и јас таков другар во клас,си играше курташак,а многу паметен човек е,нејќеше и нејќеше да седне да научи.Ама сега на Електро е со мене,има 9 и кусур просек,не му се учело во средно ми вика!

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
И што ако биде фраер? Ништо нема да постигне со тоа само ке му биде потешко во иднина...некој ден нема да биде ништо и сите ке го заборават...не се замараат...ок нека бидат фраери али ако забушаваат во школо не се....

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
точкест напиша:
Да ќе заебааш некој професор на часови цела година он тоа ќе го толерира и едноставно после тоа у јуни он ќе те заебава тебе да му дојдеш у август на полагање(мада 100евра средуваат работа) ама да има вистински професори што ќе те е*ат ќе биде интересно ептен. Тогаш ќе има смеење од страна на целиот клас(преку годината ради ученикот, а на крај ради професорот). Има и кај мене вакви „фраери„ кои на крај завршуваат со оноа класичното „Професоре/ке ве молам знаете дома ситуација татко ми пијаница, моите разведени пишете ми двојка да ја поминам годината„. МИ СЕ ГАДИ ОД ТИЕ ШТО НА ЛАЖНИ МУАБЕТИ ЗАВРШУВААТ ШКОЛО
Dali ti se gadi od toa sto zavrsuvaat so lazni muabeti ili od faktot deka si se snaogaat kako sakaat?!
Ja ne se zamaram so ucenje.. Ne e forata da ucis samo.. Ne e samo toa u zivotot.. So ako naucam i se ispobrkam.. I mi vlepat kec?! Ako me biva da se piknam i KAKO TAKA pak da si izvlecam nesto.. Mnooooooogu polesno ke si pominuem i u zivotot i u skolo i u sfe.. Ednostavno sve e do intelegencijata.. A ne do nabubanata materija.. Jezda mozes da bides "fraer" i ako ucis.. Ali bar MENE me mrzi da ucam.. Znam deka ke izvlecam dvojka na kraj.. I ne se zamaram..

SNADZI SE PA ZIVI!

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Dali ti se gadi od toa sto zavrsuvaat so lazni muabeti ili od faktot deka si se snaogaat kako sakaat?!
Тоа што се снаоѓаат како сакаат/знаат е огромен плус за нив.Браво.
Ja ne se zamaram so ucenje.. Ne e forata da ucis samo.. Ne e samo toa u zivotot..
Не е фората да учиш постојано,фала богу.На секој би му прекурчило тоа.Фората е да учиш затоа што ти го сакаш тоа,затоа што се гордееш со се она што си го научила,и твојата способност за истото.Но,за жал,како што гледам,не е така во твојот случај.
So ako naucam i se ispobrkam.. I mi vlepat kec?! Ako me biva da se piknam i KAKO TAKA pak da si izvlecam nesto.. Mnooooooogu polesno ke si pominuem i u zivotot i u skolo i u sfe..
Првиов дел упатува на тоа дека ти бубаш.Ако еднаш е научено,тешко можеш да се побркаш,освен ако не го учиш напамет.:)
Да,животот ќе ти биде полесен со врски.Ама ти ќе бидеш глупа и ограничена.
Ednostavno sve e do intelegencijata.. A ne do nabubanata materija..
Не е ни до едното,ни до другото.Џабе ти тебе интелегенција,кога не сакаш да ја развиваш.А се развива со посветеност,работа,и нема тука место за „ме мрзи да учам,па што!“.Никој не е роден паметен,ти текнуе?
Jezda mozes da bides "fraer" i ako ucis.. Ali bar MENE me mrzi da ucam.. Znam deka ke izvlecam dvojka na kraj.. I ne se zamaram..
Сигурно се гордееш со себе.:smir:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Nema veze ova deka se gordeam so sebe peer.. Nego si se vadam na lepe oci ebate :)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
girlll напиша:
Nema veze ova deka se gordeam so sebe peer.. Nego si se vadam na lepe oci ebate :)
A си размислувала до кога во животот ке можеш да се вадиш на тие лепе очи? Или не си доволно созреана за да можеш да погледнеш во иднината и да сватиш дека некои од тие работи што сега ги правиш можеби се погрешни и погрешно ке се рефлектираат во иднина? Како ке го воспиташ твоето дете? Ке му викаш да не учи,да лиже гз на професори да се вади на лепе очи?

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ne se menja bojata na ocite na stari godini :) :cuci:

Kajgana Shop

На врв Bottom