Battlefield 4

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Доколку некој е заинтересиран за Battlefield 4 Premium Account + Battlefield 3 Standard, ја продавам мојата сметка за 110 евра. Battlefield 3 ја имам опаковката и сеуште ја чувам но Battlefiled 4 е купена дигитално како и премиум сметката. Доколку некој е заинтересиран нека пише приватна порака.
Зашто не ја играш бе?

i7-3820 CPU @ 3.60 GHz процесор и GeForce GTX 560 Ti графичка, 8g ram, Windows 7 ultimate.
Зашо не ми ја глајда играва све на ултра? Симнав најнов драјвер све тоа, подесив резолуции херцажа ко шо треа, и сеа праам комбинации со квалитет на текстура, детали, курац палац, пошо коа ми е све на ултра знае да засецка..
Шо е проблемов? Некој знае?

i7-3820 CPU @ 3.60 GHz процесор и GeForce GTX 560 Ti графичка, 8g ram, Windows 7 ultimate.
Зашо не ми ја глајда играва све на ултра? Симнав најнов драјвер све тоа, подесив резолуции херцажа ко шо треа, и сеа праам комбинации со квалитет на текстура, детали, курац палац, пошо коа ми е све на ултра знае да засецка..
Шо е проблемов? Некој знае?

Имаш одличен процесор и повеќе од доволен рам, но графичката не ти е доволно моќна и брза за BF4. Пробај без АА би требало да биде нешто подобро.

Имаш одличен процесор и повеќе од доволен рам, но графичката не ти е доволно моќна и брза за BF4. Пробај без АА би требало да биде нешто подобро.

Значи до графичката е, мхм...
AA? What's that?

Нема некој начин да се читне проблемов?

Зашо не ми ја глајда играва све на ултра?
За да глајда на ултра треба над 60 фпс, GTX560ti иде макс 32фпс на 1080p ako си на таа резолуција..
http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4-test-1920.jpg

Значи до графичката е, мхм...
AA? What's that?

Нема некој начин да се читне проблемов?

Пробај на хај - медиум сетинг, микс колку да видиш дали ќе засецкува пак.

Инсталирај MSI Afterburner, има OSD кој прикажува:

1. Искористеност на процесор
2. Искористенсот на графичка
3. Искористеност на рам на графичка
4. Искористеност на системски рам

Најверојатно графичката е проблем, пробај и види, ако не се среди на медиум-ха, имаш софтверски проблеми, ти препорачувам да ги инсталираш најновите бета драјвери на Nvidia (избери кастом кога ќе инсталираш) perform clean install - рестарт - и пробај пак.

И да, види дали Vsync е уклучен.

Пробај на хај - медиум сетинг, микс колку да видиш дали ќе засецкува пак.

Инсталирај MSI Afterburner, има OSD кој прикажува:

1. Искористеност на процесор
2. Искористенсот на графичка
3. Искористеност на рам на графичка
4. Искористеност на системски рам

Најверојатно графичката е проблем, пробај и види, ако не се среди на медиум-ха, имаш софтверски проблеми, ти препорачувам да ги инсталираш најновите бета драјвери на Nvidia (избери кастом кога ќе инсталираш) perform clean install - рестарт - и пробај пак.

И да, види дали Vsync е уклучен.

Се снајдов многу добро!

Terrain decoratin - Utra
Terrain quality - ultra
Texture filtering - ultra
Texture quality - ultra
Mesh quality - medium
Light quality - high
Effects quality - medium
AA - 4x MSAA
AA post - low

Со тоа што Ambient Occulsion ми е OFF :)

Вака изгледа одлично играта, и лизга.

Ако има 2XMSAA сетинг уште повеќе ќе лизга. Стај на 2X, а ефекти на макс.

Се снајдов многу добро!

Terrain decoratin - Utra
Terrain quality - ultra
Texture filtering - ultra
Texture quality - ultra
Mesh quality - medium
Light quality - high
Effects quality - medium
AA - 4x MSAA
AA post - low

Со тоа што Ambient Occulsion ми е OFF :)

Вака изгледа одлично играта, и лизга.
Ја купи играта?

Има некој сајт асален ( проверен ) со попуст за да ја купим играва или да ја земем од origin ?

Има некој сајт асален ( проверен ) со попуст за да ја купим играва или да ја земем од origin ?

g2play.net

- Не само за Battlefield 4, туку за сите игри има доста добри, да не кажам најдоби попусти на интернетов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom