Батерија на лаптоп

Јас имам acer m3 timeline со вградена батерија. Стар е 4 месеци и сега за сега е добра батеријата. Предлог некој за полнењето ? Толку различни мислења незнам дали да ја држам на струја, дали секој ден или на неколку дена да ја празнам, дали до крај или до 20%.

Значи вака, батеријата ми е многу слаба, кога го користам лаптопот, батеријата мора да ми биде на струја, бидејќи ќе изгасне. Е сега од вчера приметувам дека кога батеријата ми е во струја не се полни и ламбичата само ми трепери, а порано трепереше само кога треба да се наполни. Да не е нешто проблем или тоа значи дека батеријата целосно откажала?

Значи вака, батеријата ми е многу слаба, кога го користам лаптопот, батеријата мора да ми биде на струја, бидејќи ќе изгасне. Е сега од вчера приметувам дека кога батеријата ми е во струја не се полни и ламбичата само ми трепери, а порано трепереше само кога треба да се наполни. Да не е нешто проблем или тоа значи дека батеријата целосно откажала?
ne e celosno otkazana, edno e da nema kapacitet da go napojuva uredot bez da e priklucen na polnac, drugo e celosno da otkaze (nema da se podiga laptopot ako baterijata ti e vo nego ke treba da go koristis isklucivo bez nea) ova i ne e taka dobra opcija bidejki sepak baterijata do nekade sprwcuva silen napon strujata prvo ide vo nea pa posle vo uredot. sovet ebay i naracaj si nova skoro sekogas se poeftini odkolku da ja kupis kaj nas (i kompatibilna da e ne e problem samo gledaj da ima sto e mozno poveke mAh za da drzi podolgo bez polnac).

Koлку чини батерија Li- ion PA3817U-1BRS DC 10.8 V/10.8 V за Toshiba Satellite и кај може да најдам. Пред некој ден ми се појави она consider replacing your battery, 23 месеци досеа. И да прашам колку може да оди со она consider replacing your battery и што може да се случи? Како тотален лаик, ако може некој да ми објасни.

И да прашам колку може да оди со она consider replacing your battery и што може да се случи? Како тотален лаик, ако може некој да ми објасни.

Провери уште колку од капацитетот преостанува, ако паднала под 50% уште месец-два максимум ќе тера.

Провери уште колку од капацитетот преостанува, ако паднала под 50% уште месец-два максимум ќе тера.
Kaко да проверам тоа? Ептен неам појма.
И колку чини ако знаеш?

Kaко да проверам тоа? Ептен неам појма.

Еве од нет:

Open a Command Prompt Windows with Administrative Permission (Start -> type ‘cmd’ -> right click, then run as administrator)
Type without quotes “powercfg -energy

Wait 60 seconds, and then head down to C:\Windows\system32\energy-report.html, drag the energy-report.html to desktop, and open the file via an Internet browser.

Scroll down all the way to the bottom, and you will see a section for battery information:

ex. Battery:Battery Information

Design Capacity 48840
Last Full Charge 41214

The amount of battery life left can be calculated by:
41214/48840*100, which is 84.38% battery capacity left.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom