„Баскерфест 2010“ Уличен фестивал - од 4 до 13 јуни

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Секоја година идам на чудово И Година во година е се Покул и Покул Така да :)

Ја ќе бидам таму цело време секој ден, се надевам ќе најдам луѓе што исто ќе сакаат цел ден да киснеме таму :D

И јас би требало да бидам скоро секој ден, и скоро цел ден :)

32121394414246934532041.jpg

Одлично :D

Фино, фино. Море одлично. Само дождот пеерски заеба работа. Додуша да не беше дождот немаше да се приберам дома :)

Прво изненадување ми приреди флаерот. И моја фотка украле за да вметната во промотивниот материјал. хаха
buskerfestflyair.jpg

во среде

Енивејз, да префрлам фотографиите и ќе пишам по збор два за она што го видов таму.
Сеа за сеа мртов уморен ќе пишам дека ова е одлично организиран фестивал. Одам и наредните денови.

Дождот го сефтоста фестивалот. Уствари не само фестивалот, скоро све живо и диво од журка последниве две недели у летниве клубови. :)

Ја вчера бев у ГТЦ, ама многу врнеше и не поминав низ плоштад. Се надевам денес ќе поминам за прв пат сезонава.

А перформансите каде се, по улица Македонија оваа година?

Ваљда зашто плоштадов ни е тиње, се преселиле сите натаму? :)

Тончи, фрлаше ли годинава некој бар по 10 динари на луѓево, па стварно сме цигани во права смисла на зборот...

Главните настани СЕ НА ПЛОШТАДОТ. За жал фоткаф само изведувачите, не правев пејзажни фотографии. Инаку плоштатдот еТОБ. Едина маана му е што е заградено ова кај што ќе биде Аце Наш. Ама има доволно простор за фестивалов. По улица Македонија не ми се шеташе затоа што имаше по 2-3 изведувачи одеднаш на плоштад. Дури и на Uniqa штандот отидов само на кратко. За пари имаше, даваа некои, мада послабо од лани. Јас дадов 100 за овие што се палеа и 50 на Aerial Angels. После ми останаа само 10ки у новчаник а мене ми е срам да оставам десетденарки. При крај сум со аплоуд на фотки, ќе видите и ќе бидете импресионирани.

Кирил Џајковски е у чаршија вечер од 12 или од 1, имам пишано на страните наназад. За тоа каде точно ќе биде у чаршија не знам, ама ќе најдам, не е голема чаршијата :)

Ако добро сфатив, (не ме држете за збор, ни ја не сум 100% сигурен) музеј на Македонија треба да е на крај на чаршија. Старт пишува од 11 ипол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom