Бас појачало...

• Креатор на темата Креатор на темата The Healer
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

The Healer

Исцелителот
Член од
19 февруари 2009
Мислења
139
Поени од реакции
7
Вака, дали некој може да ми каже дали се исплати сам да си правиш бас појачало, колку сето тоа би коштало и дали е тешко сам да го конструираш? Размислувам дали да купам појачало, или да го направам некако со муки :)

Зависит колку вати појачало сакаш... додуша според мене поубо ти е да си купиш за да имаш помалку проблеми ама ако имаш добра и ефтина шема тогаш напрај...

А, бе види, мене ми се праат такви гомна некои, а не ми треба јако појачало туку само онака за домашни услови, така да ако имаш нешо за помош да ми дадеш, давај xD Фала многу у секој случај!

18 вати доволно? :) види побарај колкава ватажа и можам да ти препорачам нешо

Па шо знам, не е малце 18 вати? Ај препорачувај нешто, али да не биде ептен скапо пошто треба да купувам ја појачало и за гаражата шо свириме, а тоа ти е 200 - 300 евра негде и ќе се окозам од пари давајќи...

ako ti e za doma, brcni kabel u kompjuter i pici na zvuckite. u sekoj slucaj bolje ton ke dobies taka nego da puknes kes na nekoja glupost od 20w

Јас би ти препорачал да си купиш едно наместо да правиш, ем повеќе време ќе ти треба ем којзнае што ќе излезе од тоа :helou:
И земи си некое не многу големо до кај 30 вата да можеш кај сакаш да го користиш за поефтини пари, па ако гледаш ти оди ќе си земеш понатаму некое подобро :toe:
Јас зедов 100 вата бас појачало со 12 звучник стварно е супер ама многу е големо и не е потребно толку јако да биде. Да би можел пак да земам би зел како што напишав претходно.

100w pojacalo mnogu ti e??? i so 12ka zvucnik e golemo??? vaka obicno 30w pojacalce, a da izvadi nekoj soliden ton e nad 200 evra. ne e do silata, do kabinetot e. mal kabinet nemoze da izvadi dobar ton. mislam... moze, a spremi mnogu pari. ima edni AER i 2000 evra se. taka da, zemi nekoe jako pojacalo neka bide minimum 100w za da se cues kolku tolku sto sviris koa ke bides so bend, zasto za da ja izvadi glasnosta na gitarskite pojacala, bass pojacaloto treba da bide tri pati pojako. a za doma u kompjuter, top e taka.

Е сега види вака... ако сакаш добро појачало овде знам еден продава JVC 400-500 вати за 150 евра. Ако си заинтересиран ПП. само ова не е појачало за гитара ама мислам дека можит да поминит :)

Музичка Берза

Значи Ска - Панк бенд од Скопје, бара тромбонист/саксофонист/трубач којшто сака да свири во групата. Имаме простор за вежбање, само се бара посветеност и познавање на стилот којшто планираме да го свириме. Кој е заинтересиран нека пише.

Поради реорганизација на подфорумот Музика, ќе ја заклучам оваа тема, и ќе ве замолам да продолжите со муабет на оваа тема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom