Барселона - Реал Мадрид

Кој ќе биде победник?

• Барселона

Гласови: 68 38,2%
  • Нерешено

Гласови: 19 10,7%
  • Реал Мадрид

Гласови: 91 51,1%

• Вкупно гласачи
    178
Статус
Затворена за нови мислења.
А зашо сите замараат како тоа веќе играле по 10 пати во една сезона и не е како порано и веќе биле досадни. А што е поразлично сега од порано, чисто ме интересира? Ново натпреварување, нови правила ?

Жозе ми влева доверба. Ништо повеќе нема да кажам.

Ама атмосфера има пред класиково... :cuc:

Како да не...:sleep:
Абе досадни се по 10 пати годишно играат, плус повеќето сфатија дека не е интересно да се навива за Барса или Реал секоја сезона земаат по некоја титула :D

А зашо сите замараат како тоа веќе играле по 10 пати во една сезона и не е како порано и веќе биле досадни. А што е поразлично сега од порано, чисто ме интересира? Ново натпреварување, нови правила ?

Жозе ми влева доверба. Ништо повеќе нема да кажам.
Aбре поентата е што се губи воздбудата пред утакмица. До пред 3 години и јас бев возбуден кога требаше да играт Реал - Барса, а вака по 6-7-8 утакмици во една сезона, иде еднаш месечно по една утакмица и некако во навика прераснува. А се што е претерано, здосадува нели? Нормално, освен ако не си фан на некоја од овие 2 екипи... :)

Aбре поентата е што се губи воздбудата пред утакмица. До пред 3 години и јас бев возбуден кога требаше да играт Реал - Барса, а вака по 6-7-8 утакмици во една сезона, иде еднаш месечно по една утакмица и некако во навика прераснува. А се што е претерано, здосадува нели? Нормално, освен ако не си фан на некоја од овие 2 екипи... :)
Не ми го разбираш прашањето. Океј, точно е дека помала е возбудата кај вас неутралните. Но, кој 6-7-8 утакмици ? 3 се одиграа сезонава. Ние ли сме криви што во купот ни паѓа Барса ?
А и што е поразлично од пред 3 години ? И тогаш биле подеднакви шансите како и сега да се одиграат повеќе од 2 натпревара во една сезона. Уствари океј, тогаш Реал немаше минато 1/8 финале па помали биле шансите бидејќи во ЛШ неможеле да се сретнат.

Не ми го разбираш прашањето. Океј, точно е дека помала е возбудата кај вас неутралните. Но, кој 6-7-8 утакмици ? 3 се одиграа сезонава. Ние ли сме криви што во купот ни паѓа Барса ?
А и што е поразлично од пред 3 години ? И тогаш биле подеднакви шансите како и сега да се одиграат повеќе од 2 натпревара во една сезона. Уствари океј, тогаш Реал немаше минато 1/8 финале па помали биле шансите бидејќи во ЛШ неможеле да се сретнат.
Мали се шансите во понатамошните години да не се паднат во купот. Не е занимлива таа лига каде што Атлетико Мадрид едвај може да им парира на Реал и на Барса, па и да се случи еден кикс, втор тешко дека ќе се случи (бидејќи во куп се играат по два натпревари).

А и во Суперкуп на пример гарант скоро сите дуели ќе бидат меѓу Реал и Барса па плус и по два натпревари се играат, па се губи шмекот дополнително.

Решение е како италијанскиот куп мислам, по два натпревари да се играат само во полуфинале, а суперкупот да се игра само еден натпревар. Така максимално нема да можат да се сретнат 2 примера, 2 ЛШ, 2 Кралски куп, 2 Суперкуп = 8, туку 6 пати и тоа помалку загарантирано затоа што кога ќе се игра по еден натпревар може да се случат киксови на Реал и Барса, па да се одиграат само регуларните 2 во Примера.

Мурињо е крив. Пред да дојде он си игравме само во лигата, 2 пати годишно(пошо во ЛШ и Купот, Реал отпаѓаше:D ). ТОП! Дојде Жозе и овие нон-стоп играат до полуфинале, финале.... :cautious:

4 се одиграа. :) Денес петтиот, во сабота шестиот.. И останува на крај евентуален дуел во ЛШ. :) Нема врска, пак сите ќе го гледаме мечот... Ама муабетот е дека возбудата не е иста. :) Ќе ми текне пред 2 години се испишуваше по 40 страни пред да почне мечот.. Сега едвај 4. :) Иначе јас немам некој проблем со Ел Класико.. :) Да не испадне оти серам. :)

Мурињо е крив. Пред да дојде он си игравме само во лигата, 2 пати годишно(пошо во ЛШ и Купот, Реал отпаѓаше:D ). ТОП! Дојде Жозе и овие нон-стоп играат до полуфинале, финале.... :cautious:

Ќе си одат сега со Кика во пакет, овие 2 недели ќе ги изгубат и останатите 2 титули :icon_lol:

Поради моменталната форма, Реал е фаворит. Очекувам голема борба на теренот, едноставно овој меч мора да се добие. Ова важи за двете страни.
А лигашкото класико мислам дека ќе има ротации и кај двата тима.

Поради моменталната форма, Реал е фаворит. Очекувам голема борба на теренот, едноставно овој меч мора да се добие. Ова важи за двете страни.
А лигашкото класико мислам дека ќе има ротации и кај двата тима.

Седи, ко Реал во којзнае каква форма да е. Очекувам изедначен дуел како и првото Ел Класико во купов. :)
Мислам дека Виља ви е џокерот, се надевам дека нема да игра, од него и Иниеста се плашам секое Ел Класико (и нормално Меси). Навивам за Санчез да ви игра прва постава. :D

Седи, ко Реал во којзнае каква форма да е. Очекувам изедначен дуел како и првото Ел Класико во купов. :)
Мислам дека Виља ви е џокерот, се надевам дека нема да игра, од него и Иниеста се плашам секое Ел Класико (и нормално Меси). Навивам за Санчез да ви игра прва постава. :D

Абе сепак нашите се паднати ептен психички од поразот во ЛШ.
Виља и ако не игра од почеток сепак ќе го пуштаат во второ. Санчез секако ќе игра бе...ама во сабота :D

Visca EL BARCA!!

FC BARCELONA
tumblr_mhwtrbsoAO1r5wclqo3_250.gif
REAL madrid

Real Madrid boss Jose Mourinho claims he has learned a sporting lesson from Barcelona and is not going to talk about referees ahead of Tuesday's Copa del Rey semi-final second leg at the Camp Nou.

Mourinho spoke to the Spanish media after training in Madrid on Monday, soon after Barcelona's stand-in coach Jordi Roura had questioned the "permissive" refereeing style of Alberto Undiano Mallenco in an apparent attempt to ensure a strict line was taken with any physical play.
Read more

Некако млако од страна на Мурињо....
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 17:15 ---
хахаахха легенда!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom