Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.825
Поени од реакции
11.453
Јас сум убеден дека оваа сезона Арсенал ќе се јаки и ќе паднат после март месец, Ливерпул не знам, ќе ги видиме со Рој што како, Челзи ќе се бори со Јунајтед за титула, арно ама за разлика од претходнава сезона кога Челзи со најслаб состав ја земаа титулата, а Манчестер со само бод заостана (без одбрана цела сезона), на прагот е 19та титула, дефинитивно! Уште па ако челзи не се засилат, нема шанса да ја одбранат титулата сезонава...нема љутиш, мое мислење :wink:

А сити...немам коментар за тие цигани, и меси, руни и роналдо нека ги купат, пак ништо не прават...гаат лажни илузии само.

Glory!!

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Јас сум убеден дека оваа сезона Арсенал ќе се јаки и ќе паднат после март месец, Ливерпул не знам, ќе ги видиме со Рој што како, Челзи ќе се бори со Јунајтед за титула, арно ама за разлика од претходнава сезона кога Челзи со најслаб состав ја земаа титулата, а Манчестер со само бод заостана (без одбрана цела сезона), на прагот е 19та титула, дефинитивно! Уште па ако челзи не се засилат, нема шанса да ја одбранат титулата сезонава...нема љутиш, мое мислење :wink:

А сити...немам коментар за тие цигани, и меси, руни и роналдо нека ги купат, пак ништо не прават...гаат лажни илузии само.

Glory!!
Јаооо,ми се сере кога ке видам дека некој се вади заради повреди дека не освоивте титула.Ако е така,Арсенал веќе 3/4 сезони е на врвот на таа листа на повредени играчи.Челзи со најслаб состав постигна над 100 гола,така да не е толку слаб како што го направи.И што ако Руни се повреди посериозно да кажеме 3/4 месеци,викаш ќе освоите титула?Не летај толку високо,уште трае трансфер периодот,ваљда ќе има уште неколку трансфери што ќе го подобрат составот на тимовите...:))
Челзи се фаворити,тука нема дилема.
Ако мислиш дека Арсенал ќе се јаки до март,тогаш Арсенал ќе освои ПЛ/бидејќи потешките натпревари се во првиот дел од сезоната,за разлика од претходните години..
Сити оваа година со Ливерпул,Вила ќе се борат за четвртото место и моментално според мене се пред другите.Тотенхем влезе во групите,мислам дека ке се истроши во ЛШ и најголем дострел ќе му биде 6то место.
:smir:

Член од
15 ноември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
9
Ма 100% Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако мислиш дека Арсенал ќе се јаки до март,тогаш Арсенал ќе освои ПЛ/бидејќи потешките натпревари се во првиот дел од сезоната,за разлика од претходните години..
:smir:
Оваа сезона вие имавте најлесен распоред до крај, последните 5-6 утакмици =)

В

Вори

Гостин

Glory!!
Ама ако се засилиме,ќе ја одбраниме титулата.Мислам мое мислење:)

Ако не,тогаш дефинитивно вие и Арсенал ќе бидете претенденти за титулата.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Оваа сезона вие имавте најлесен распоред до крај, последните 5-6 утакмици =)
Зборувам за цела полу-сезона.:)) Потешките гостувања ни се во првиот дел од сезоната,додека претходните години не беше така.:smir:

Инаку,Џо Кол потпиша за Ливерпул.Па нели сакаше да игра во ЛШ? -.- Сепак таму му е загарантирано местото во првите 11.:))

F

fantomX

Гостин
Не ја менуваат зашто така се губи време, ако ја менуваат Манчестер Јунајтед ќе немаше оправдување за 6-те дополнителни минути против Манчестер Сити сезонава што заврши...
Значи сепак постоела реална причина за таа фарса - многу долго се чекала топката од публика. :pos2:

Glory!!
Не е точно. Челзи има шанси да ја одбрани титулата. Но точно е дека шансите не се толку реални.

Рано е да се кажи, многу рано. Минатава сезона само Ливерпул не ги исполни моите прогнози, другото беше таман.
За новава сезона, пак едно неизвесно првенство очекувам, но за разлика од претходново кога давав еднакви шанси и за Челзи и за Манчестер Јунајтед и за Ливерпул (спомнав дека ме разочаараа, така?), овој пат е многу јасно дека Манчестер Јунајтед е чекор пред сите останати. Челзи би го ставил пред сите останати, но еден „получекор“ зад Манчестер Јунајтед.
Очигледно е зошто.
Манчестер Јунајтед ги задржа апсолутно сите играчи + донесе двајца нови млади. Челзи ги испушти квалитетните замени во Џо Кол, Балак и Белети, можеби и Деко. Се заебал некој ако мисли дека доволни се Бенајун, Матич и Какута, и дека Стуриџ е способен за нешто појќе оваа сезона. Барем во случај Јунајтед вс Челзи е таква работата. :toe:

F

fantomX

Гостин
Многу јасно...останатите не се дораснати сеуште за титула. :wink:
Ќе видиме. Ко Тотенхем конечно се пласира во Лига на Шампиони, нема зошто Арсенал пак да не се врати на тронот, или оние компирине од Сити, за кои Анчелоти кажа пред десетина дена дека следни „на тапет“ им се Коларов и Џеко, вероватно има зборувано со Манчини, другарчина се нели.

--- надополнето ---

Clubs, already hit by the global economic crisis, will face big bills and then either have to accept they cannot compete or take even greater risks to do so.
And banks, who are already growing more wary of lending money to an industry which spends like there is no tomorrow, would take a tougher stance on football.
Most significantly, it is likely they would start cutting or withdrawing the lines of credit which prop up the Premier League, whose total debt is an eye-watering £3billion.
http://www.newsoftheworld.co.uk/sport/football/880548/TAXMANS-150M-WAR-ON-FOOTBALL.html

Фактот што не им се дозволува на најјаките клубови своите втори екипи да ги пријават за втора, трета па дури и четврта англиска професионална лига е еден многу битен момент зошто споменатите клубови не можат да „произведат“ играчи ко шпанските држави. А ова што сега го постирав е исто толку битен момент зошто најјаките светски играчи нема да бидат ангажирани од англиските клубови. Квалитетна Премиер Лига? :raz:
Не бе, шпанските држави имаат историја и трофеи, затоа сите таму сакат да играат. Не е до пари работата. :uvo:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
sport club ke gi preprodade pravata uste godinava na nekoja tv od slednata ako napraat kanal ok, a sitel i taka se nauceni da si prenesuvaat na divo kao spansko porano

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Може бе,зашто да не ?

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Добри се бе Тотенхем,имаат шанси за титула....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom