Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Значи според мене ќе беше пред Евра. Не дека со сигурност ќе беше пред Евра ако играше, но вака сите паметни знаеа дека Евра ќе биде прв лев бек. Ако ти не си знаел, тогаш ... ;)

Значи според сите твои аргументи, Фабрегас би требало да земе, а ти таму со тие аргументи му се противиш кога John Galt ти вика "И ај дај ми само 1 аргумент врз која основа Милнер е подобар млад играч од Фабрегас?"..

Милнер агресивност ?:)

Дај не коментирај повеќе затоа што шутот на Фабрегас му е далеку понапреднат од порано(бидејќи не си го гледал ти кажувам), а за продори погледни го голот против Тотнам.
Ако ти си Баба Ванѓа и знааш оти ако Кол беше здрав, ако га изиграше цела сезона и ќе беше изберан пред Евра тогај ОК. :)
Не спомнах ништо за Милнер и Цеск, кажах оти неможам да кажам кој изиграл подобра сезона, немам ги гледано утакмиците на АВ и Арсенал (освен дерби) а сигурно и ти ги немаш гледано сите утакмици и на двујцата па за да прааш споредба, и заради тва се сложувам со ТИЕ шо ги гледале сите утакмици т.е. се сложувам со изборо!
Да, Милнер агресивност (у споредба со Цеск) и шуто у споредба со тај на Цеск - проектил! :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
А Флечер никаде го немаше?
За Милнер спомнах агресивност општо как карактеристика. Цеск играа у тим шо спие со них, а он е поединецо шо го исфрлуват на сцена. Коо го гледам игра, как реагира, как се врте... право дете, да не кажам пичка. Всушност и цел Арсенал е таков, нежни деца, шо незнаат да одат машки и они да кршат нозе наместо на них да им ги кршат, па и за тва често се повредуват. Шо толко го форсираш Бентнер? Бос играч, шо има јака голема глава и добар скок, и не е потребен у играта на Арсенал. И гледам у другите постове, оште ти стоот импресиите од утакмицата со Сити коо тај коментаторо 100пати спомна Сол Кембел МОМ па го буташ низ најдобрите. :)
Коо ќе дојде време да игра играч как Гигс, на неговите години, как неговата "потрошена" енергија, и как сите други потрошени вредности, на тва ниво и у најдинамичната лига, јас ќе одам пешки до Англија да му бацам гаазо. :)
Шо сакаше да кажаш со тва?:pos2:
Треба да разликуваш стил на игра(плус задачи на терен),не е он Флечер па да зема да тепа и копа по теренот,затоа се Сонг и Диаби/Вермален и Сол(Галас).Зарем во фудбалот треба да се повредуваат противничките играчи?:uvo:
Мака ти е шо немате еден Бентнер у тимо на место на 30 милионското засилување,ама немора јавно на форум да го кажуваш де.Се праваш експерт,а сите навивачи на Арсенал(шо не го сакаа Бентнер),кажаа оти има голем напредок кај него и оваа сезона беше одличен.
Не ја гладав утакмицата на Сител против Сити.=) Ама јас ги пратам сите утакмици на Арсенал и знам како изиграл Кембел на сите од нив,за џабе не го напишав.=)
пс:чим Венгер кажа „земете го за СП“,треба да ти е доволно да знаеш дека изиграл одлична полусезона.:vozbud:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
И некој погооре спомна разликата меѓу Руни и Милнер била само 3 месеца... нема врска, разликата е 1 год. :)

Шо сакаше да кажаш со тва?:pos2:
Треба да разликуваш стил на игра(плус задачи на терен),не е он Флечер па да зема да тепа и копа по теренот,затоа се Сонг и Диаби/Вермален и Сол(Галас).Зарем во фудбалот треба да се повредуваат противничките играчи?:uvo:
Мака ти е шо немате еден Бентнер у тимо на место на 30 милионското засилување,ама немора јавно на форум да го кажуваш де.Се праваш експерт,а сите навивачи на Арсенал(шо не го сакаа Бентнер),кажаа оти има голем напредок кај него и оваа сезона беше одличен.
Не ја гладав утакмицата на Сител против Сити.=) Ама јас ги пратам сите утакмици на Арсенал и знам како изиграл Кембел на сите од нив,за џабе не го напишав.=)
пс:чим Венгер кажа „земете го за СП“,треба да ти е доволно да знаеш дека изиграл одлична полусезона.:vozbud:
Сакам да кажам оти Арсенал има ного уиграан состав и се доста време заедно па за тва и Цеск е толку добар. :)
Значи јас разликувам стил на игра, ама ти не ме сфати, гледи ја играта на МС на пример, со Челзи, колко агресивно играат, машки одат на топка, а не как Арсенал, Арсенал играт балет, немат машкост у нивната игра, коо нее у них топката само маркират наместо да одат да го издигат противничкио играч со се топка, не буквално как ти шо сфаќаш да си кршат нозе туку да има жар у играта. Коо ќе бидеш у некоо соблекувална на полувреме, а противнико те дотепува (по нозете) и коо тренеро ќе ти каже флези ти да му га "скршеш" ногата тогај ќе сфатеш шо сакам да ти кажам. Секоо чест на Арсенал за играта, согласувам се со сите шо викат оти заедно со Барса имат најдобра игра, ама според мене им треба агресивност-как шо кажах погооре-машкост.
Јас го сакам Бербатов, играч на МЈ, ареса ме неговио стил (не и формата), ама да кажам оти босио Бентнер е подобар, ќе се замислам. :)
Еми ај 78374597 дефанзивци нека земат за СП, Англија со тај состав имат одбана за извоз, а не па и гориилто да го зимат. :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
И некој погооре спомна разликата меѓу Руни и Милнер била само 3 месеца... нема врска, разликата е 1 год. :)

Сакам да кажам оти Арсенал има ного уиграан состав и се доста време заедно па за тва и Цеск е толку добар. :)
Значи јас разликувам стил на игра, ама ти не ме сфати, гледи ја играта на МС на пример, со Челзи, колко агресивно играат, машки одат на топка, а не как Арсенал, Арсенал играт балет, немат машкост у нивната игра, коо нее у них топката само маркират наместо да одат да го издигат противничкио играч со се топка, не буквално как ти шо сфаќаш да си кршат нозе туку да има жар у играта. Коо ќе бидеш у некоо соблекувална на полувреме, а противнико те дотепува (по нозете) и коо тренеро ќе ти каже флези ти да му га "скршеш" ногата тогај ќе сфатеш шо сакам да ти кажам. Секоо чест на Арсенал за играта, согласувам се со сите шо викат оти заедно со Барса имат најдобра игра, ама според мене им треба агресивност-как шо кажах погооре-машкост.
Јас го сакам Бербатов, играч на МЈ, ареса ме неговио стил (не и формата), ама да кажам оти босио Бентнер е подобар, ќе се замислам. :)
Еми ај 78374597 дефанзивци нека земат за СП, Англија со тај состав имат одбана за извоз, а не па и гориилто да го зимат. :)
А О'Нил колку време го гради тимот?Тогаш слободно кажи дека И Милнер спии со тимо. =)
Цеск цела сезона игра позади напаѓачот/как полушпиц и нема некои дефанзивни задачи/да зема да крше противнички играчи.
Кажах кои се задолжени за таа работа и види дали не одат агресивно(у нормала,без кршење на нозе:)).Не сакам,ама ке ги спомнам судиите,шо и не му дозволуват на Арсенал да биде агресивен как шо викаш/еден фаул и одма жолт..причините ни се јасни(странски фудбалери,плус французин менаџер)/и ај после крши нози да те видам.:pos2:
за Сол:беше на шала кажено,кондиционо нема да издрже,ама факт е дека еден од подобрите дефанзивци у ПЛ е,се шо изигра беше перфектно.:smir:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Зошто и Бент да не е во тимот ? Ги има изиграно сите натпревари оваа сезона ( 36 ) и има постигнато 23 голови.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.641
Поени од реакции
6.462
А О'Нил колку време го гради тимот?Тогаш слободно кажи дека И Милнер спии со тимо. =)
На Миленр му е прва или втора сезона во тимот заразлика од Фбрегас кој од дете е во Арсенал што значи дека не е исто :toe:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.641
Поени од реакции
6.462
В факт е дека не заслужи да биде Флечер во најдобрите 11. Мислам сите ќе го кажат тоа освен вие:smir:
Хаха...Флечер не заслужува да биде во најдобрите 11, истиот тој Флечер кој ја држи цела средина на Јунајтед и без него средината е незамислива? :tapp:

Од 19 години е во тимот/сезоната 2005/06.
Колку што знам јас (а знам) во Астон Вила е од 2008, претходно играше во Њукасл :toe:

A

Alexander Nevsky

Гостин
002–2004 Leeds United 48 (5)
2003 → Swindon Town (loan) 6 (2)
2004–2008 Newcastle United 94 (6)
2005–2006 → Aston Villa (loan) 27 (1)
2008– Aston Villa 70 (10)
James Milner

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Хаха...Флечер не заслужува да биде во најдобрите 11, истиот тој Флечер кој ја држи цела средина на Јунајтед и без него средината е незамислива? :tapp:

Колку што знам јас (а знам) во Астон Вила е од 2008, претходно играше во Њукасл :toe:
Грешка сум,2005/06 беше на позајмица во Астон Вила,и плус овие 2 сезони,што е сосема доволно да се вклопи во тимот,или не?=)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.363
Поени од реакции
47.133
Лелелелеле филозофии и филозофии за индивидуални награди, абе едно прашање, ке им значи нешто ова на фановите на Јунајтед во случај тимот сезонава да им остане со 0 титули ? И обратно, ке ги засега истово фановите на Челзи а нивниот тим освоил двојна круна ?

Duudes, chil out. :wink:

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Лелелелеле филозофии и филозофии за индивидуални награди, абе едно прашање, ке им значи нешто ова на фановите на Јунајтед во случај тимот сезонава да им остане со 0 титули ? И обратно, ке ги засега истово фановите на Челзи а нивниот тим освоил двојна круна ?

И јас затоа се исклучив од дискусијата, ама тоа е, има секакви фудбалски стручњаци по форумиве:toe:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Грешка сум,2005/06 беше на позајмица во Астон Вила,и плус овие 2 сезони,што е сосема доволно да се вклопи во тимот,или не?=)
Да, ок е. Ама маабето беше споредба со Цеск. Нее битно, уживи. :)

Да, утешна награда. Во нашио тим играа најдобрио у ПЛ! :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ако ти си Баба Ванѓа и знааш оти ако Кол беше здрав, ако га изиграше цела сезона и ќе беше изберан пред Евра тогај ОК. :)
Не спомнах ништо за Милнер и Цеск, кажах оти неможам да кажам кој изиграл подобра сезона, немам ги гледано утакмиците на АВ и Арсенал (освен дерби) а сигурно и ти ги немаш гледано сите утакмици и на двујцата па за да прааш споредба, и заради тва се сложувам со ТИЕ шо ги гледале сите утакмици т.е. се сложувам со изборо!
Да, Милнер агресивност (у споредба со Цеск) и шуто у споредба со тај на Цеск - проектил! :)

Абе ненормален или читај убаво или ич не коментирај.

За Милнер и Цеск, ти почна да даваш аргументи откога John Galt ти рече дај барем еден аргумент зошто е Милнер подобар од Фабрегас. И ќе правам споредби, затоа што е вистина. Во секој можен аспект Фабрегас го јаде Милнер. Дури и во младост ;)

За последново и Фулер има појак шут и е поагресивен од двајцата но сепак не е во конкуренција за најдобар.

Човек дај доста пишуваш, полн си со киксови :)

Да де да, затоа Стоук се шампиони :)

На Миленр му е прва или втора сезона во тимот заразлика од Фбрегас кој од дете е во Арсенал што значи дека не е исто :toe:

Хахахах какви коментари ејјјј...епа ајде не е уигран дека е само 2-3 години во прв тим :) хаха

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom