Барате некој закон?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Може ли некој правник да ми даде дефиниција за Казнен налог?

Здраво имам потреба од совет или инфо дали постои закон за нарушување на приватност од комшијата... има тераса направено и гледа кај мене во двор и во домот и ужасно ми пречи и кебињата кога ги тресат кај мене паѓа тоа прашината... Мора да има некоја инспекција да се регулира ова да затвори тоа терасата или јас ке морам да кревам голема ограда 15 метри па да настанат поголеми проблеми.

Може ли некој правник да ми даде дефиниција за Казнен налог?
Казнен налог поднесува ОЈО за кривични дела за кои е пропишана казна до 5 години затвор. Што конкретно те интересира?

Ме интересира каков е законот во врска со одземени предмети при претрес на алфи.. случајот е во тоа што ми го одземаа мобилниот телефон и веќе 20 дена ми е во полициската станица, ме интересира дали имаат право да го држат телефонот и колку време имаат право. При претресот ни беа пронајдени околу 0.25 грама марихуана.

Ако може некој да ми помогне? Каде да го најдам законот за увоз на моторцикли?

Дали има некој што знае во врска со ЦОЛ табли за увезени коли. Имам документ дека важат 30 дена, дали во рок од тие 30 дена смее возилото да се возе, или строго тие важат само до царина (а веќе е оцаринето) до регистрација (без да се вози) ?

Во кој рок Државната комисија за одлучување во управна постапка и постапка од работен однос во втор степен е должна да донесе Решение по повод Жалба заради одбиено барање за приватизација на градежно земјиште?

Кажете ми повеќе за оној закон на регализирање на куќа и зошто би требало сега да давам 400 евра за глупости, кога веќе ги имам сите неопходни документи, до тапија. Зошто излезе тој закон?! И до кога важи?

Кажете ми повеќе за оној закон на регализирање на куќа и зошто би требало сега да давам 400 евра за глупости, кога веќе ги имам сите неопходни документи, до тапија. Зошто излезе тој закон?! И до кога важи?
Имаш елаборат?

Имаш елаборат?
Имам да, меѓутоа, имавме некои проблеми, при што морав еден дел од мојот имот да го префрлам на името на братучед ми. Така што, не знам искрено ни јас до каде сум стасана, кога го расипав елаборатот, платив 8,000 ден, за кај него да префрлам, по негова грешка и останало така, сега треба изгледа повторно да викнам геометар... Не знам ни јас до кај сум. Нит што да направам, мада тоа не е проблем, ќе ме уходи таткоми...

За законов ме интересираше попрецизно и како е тој поврзан со елаборантот? Појма неам.

Имам да, меѓутоа, имавме некои проблеми, при што морав еден дел од мојот имот да го префрлам на името на братучед ми. Така што, не знам искрено ни јас до каде сум стасана, кога го расипав елаборатот, платив 8,000 ден, за кај него да префрлам, по негова грешка и останало така, сега треба изгледа повторно да викнам геометар... Не знам ни јас до кај сум. Нит што да направам, мада тоа не е проблем, ќе ме уходи таткоми...

За законов ме интересираше попрецизно и како е тој поврзан со елаборантот? Појма неам.
Лелеее,значи грешките на геодетите,изгледа дека се намерни,за да се прават нови,и да се плаќаат.
Имав и јас таков пример,го решивме проблемот,ама со многу нервози и многу пари:(
А тоа што прашуваш за законот и елаборатот,се знае за да се упише имотот во катастар,да имаш точен имотен лист,со точни мерки и да плаќаш данок за имот:)
Ако добро те разбрав,тоа е одговорот:)

Лелеее,значи грешките на геодетите,изгледа дека се намерни,за да се прават нови,и да се плаќаат.
Имав и јас таков пример,го решивме проблемот,ама со многу нервози и многу пари:(
А тоа што прашуваш за законот и елаборатот,се знае за да се упише имотот во катастар,да имаш точен имотен лист,со точни мерки и да плаќаш данок за имот:)
Ако добро те разбрав,тоа е одговорот:)

Ухууу, знам, абе беља се овие документи, куќи, имот... Ова 8 000, шо ти велам од старт онака колку да го расипам документот шо го поседував, а после уше колку платив плус, да се префрли кај него... Па не знам шо таму, се собира... Ваму 2,000, онаму пеес евра, онаму сто... Ко ова да се по десет денари.
И на крај сега ја останав сјебана. Тоа е.

Ахам, мислам дека те разбрав. Инаку, ми рекоа дека има краен рок за легализација, тој траеше некаде до август ли септември, сеуште трае, не ме фаќај за збор, не сум сигурна.
А што потоа, кога ќе помине тој рок за легализација?!

Ѕид на плачот,па ќе мораш да побрзаш,некаде прочитав дека рокот за предавање елаборати, е до крајот на 2016 г..Тоа изгледа,под услов ако другите документи ти се прададени:)
А ако си закаснила,изгледа ќе си плаќаш по онаа другата терифа по квадрат,зависно во која зона се наоѓа имотот,а не по 1е.м2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom