krajot na avgust 2008 god. kupiv stan na licitacija od izvrsitel. go plativ vo rok od 15 dena kompletno. izvrsitelot gi podelil parite po doveritelite. sopstvenikot na stanot (dolznik vo slucajot) se zalel do pretsedatelot na sudot, a zalbata mu bila odbiena. ponataka, sopstvenikot na stanot bidejki ne sakal sam da se isseli-izvrsitelot zakaza prisilno isseluvanje so policija nekade za pocetokot na noemvri mesec. den pred da se vrsi prisilnoto isseluvanje, izvrsitelot bil prinuden da go otkaze isseluvanjeto bidejki od sudija na osnovnen ud dobil zabrana da go predava stanot vo vladenie, a jas kako kupec zabrana da vleguvam vo kupeniot stan i zabrana da go otugjuvam istiot, i presuda da platam sudski trosoci po pola so izvrsitelot odnosno po 15.000 den. od togas me lazea vo bankata doveritel deka imaat volja da mi gi vratat moite pari i taka da se zavrsi slucajot so ponistuvanje na licitacijata, no eve do den denesen (veke celi 5 meseci), se vlecam od kancelarija do kancelarija od vrata do vrata (izvrsitel, sud, banka) i ne znam kako da si gi vratam parite a da ne odam na sudski spor bidejki se raboti za suma od blizu 40.000 EVRA koi pari del sum gi pozajmil a del se kredit koj go isplakam.
ve molam da me posovetuva nekoj koj dobro ke go razbere ovoj problem.
blagodaram.
ve molam da me posovetuva nekoj koj dobro ke go razbere ovoj problem.
blagodaram.