Барам бариста за работа во кафитерија

• Креатор на темата Креатор на темата Bobbi
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 ноември 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Кафитерија во центар бара бариста за приготвување на сите видови на кафиња .Информации на 075975650

Колку плаќаш?
Претпоставувам дека за тоа се договара во живо, откако ќе се дефинираат условите.
Јас не би ти одговорил на форум за плата, искрено.

Претпоставувам дека за тоа се договара во живо, откако ќе се дефинираат условите.

Условите се секундарна работа батка..платата е најбитна. И сите услови на ниво да ми ги даде,ако понуди 120 евра плата(пример) џабе ми е. Ако идниот вработен е задоволен од плата,се друго после може да се договори,испегла..Треба и двете страни да се задоволни.

Условите се секундарна работа батка..платата е најбитна. И сите услови на ниво да ми ги даде,ако понуди 120 евра плата(пример) џабе ми е. Ако идниот вработен е задоволен од плата,се друго после може да се договори,испегла..Треба и двете страни да се задоволни.

Колку плата зимаш, ако си моментално вработен?

Платата е најбитна. Ама таа е договор помеѓу ТЕБЕ и РАБОТОДАВЕЦОТ, а не за цела јавност да ја дознае.
Јави се на бројот ако си заинтересиран, ако не си, не гледам поента да прашуваш на форум колку е платата...

Колку плата зимаш, ако си моментално вработен?

Моментално не сум вработен,а неколку пати по огласи сум барал работа..абе мед и млеко огласот.Идеш на ''интервју''..мед и млеко. Прашуваш колку е плата бе газда.. добивам 2 можни одговора..
1. Абе почни со работа,за плата лесна работа
2. Почетна плата ти е 9000,али млад си ќе се докажеш,ќе зимаш многу повише..:icon_lol: Као демек..Го правувам а колку е тоа повише.. уууууу па до 12-13 иљади..ако си паметен и упорен..:pipi: одма ми се разубавува животот.

Платата е најбитна. Ама таа е договор помеѓу ТЕБЕ и РАБОТОДАВЕЦОТ, а не за цела јавност да ја дознае.
Јави се на бројот ако си заинтересиран, ако не си, не гледам поента да прашуваш на форум колку е платата...

Ti najde tuka evropski standardi da uvedues :) i onaka ke se pofali odma :D

Во нормални земји веднаш под огласот стои и колку се заработува од месец, или пак час....ама тоа во нормални земји :)
Платата не треба да биде тајна. Тоа го измислија работодавците за да манипулираат со вработените.
Во мојата струка (IT) буквално во секој оглас надвор од мк саатницата е напишана. Ако ти одговара пријависе, не да губам време и пари(превоз) за интервјуа за на крај да ми лупне некоја сума и жив да остане, згора на тоа да ме убедува како се ќе цвета одкако ќе се докажам :гомце:

Во нормални земји веднаш под огласот стои и колку се заработува од месец, или пак час....ама тоа во нормални земји :)

Могу јасно..барам работник за кафе бар..работа од 8 часа,26 дена во месецот..плата да кажеме 8 долари од час .. или неделно толку и толку... контакт на тој и тој телефон. Многу јасно. Абе што се чудиш,кај нас забранија име на педофили да се каже јавно,со иницијали го кажуваат..не па ова.

Могу јасно..барам работник за кафе бар..работа од 8 часа,26 дена во месецот..плата да кажеме 8 долари од час .. или неделно толку и толку... контакт на тој и тој телефон. Многу јасно. Абе што се чудиш,кај нас забранија име на педофили да се каже јавно,со иницијали го кажуваат..не па ова.
Скоро на интервју така ме прашуваат, а ти за колку би работел...и што да им кажам? Или ќе звучам прескромно, или па ќе се преценам...според средната плата во земјава морав произволно да си правам цена :) наместо да кажат нудиме толку и толку...

Скоро на интервју така ме прашуваат, а ти за колку би работел...и што да им кажам? Или ќе звучам прескромно, или па ќе се преценам...според средната плата во земјава морав произволно да си правам цена :) наместо да кажат нудиме толку и толку...
Тоа е за да го најдат мулето што ќе работи за најмали пари.
Обично тоа прашање се поставува за работни места каде што не се бара којзнае каква способност од кандидатот, а го има а го нема кандидати пун курац.
Иначе се знае во сите струки колкава е платата.
Магацинско работење и водење на магацин 20-25 000 истоварачи утоварачи помошен персонал у магацин. 15/18 000 а има и за 12 000
Комерција 20 25 30 000 денари, не зборам за хербалајфови цептери кирби, и ванаби фирми со по двајца вработени со шкрмљ бренд, има фирми со брендови каде би работел и без плата само на процент.
Секаде се знаат платите а и секаде ќе улета некој мушљук кој што ќе каже дек ќе работи за некоја смешна сума на пари.
Хемичари 30 +
Правници извршители нотари 30 +
Шофер, дистрибутер, автобус.камион 1000 денари дневница или процент од тура.или 25000+
Бензиски некаде 12 000 некаде 20 000 некаде 30 000
Производство најутепано одвај 12 13 000.
Шопови, продавници, сендвичари ,бурегџилници,маркети 9000.
--- надополнето: 5 декември 2012 во 14:30 ---
Зашто не бе ?
Зашто да оди да се ебава до центар ваму таму или онаму ако му каже смешна сума на пари , кога ќе чуе колку му нуди да си ги јаде јајцата што отишол до таму ?
За да му фрла сол во очи и да му објаснува колку јак газда е и колкав му е имиџот ?
Плата толку и толку има заентересирани нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom