Балканска федерација

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување
shop напиша:
блажени са верваштите српски шовинисти

Вук Драшковиќ, а? Тешко на земјата што го држи. За утеха, има баланс. Божко Димитров. Во секое село има по еден будала, ама ако се бара кандидат за Нобелова награда, овие двајца се светлосни години напред ...

Sinisa напиша:
Ако се ствар постави на здравим и природним основама, са одговарајућим механизмима, све је могуће.

А кад се то деси, ја има лично да дрпам од Мандрак. :icon_mrgr Једва чекам :twisted:
Мислиш на природни основи да именувате ваш црковен егзарх овде?...Браќа Кариќ да не плаќаат данок и да прават финансиски криминал?...Да штампате пари колку ви се сака за да си ги наполните девизните резерви без да ви е гајле за инфлација...?
-А од Мандрак можеш да го дрпнеш само поголемото од трите!...и можеш уште одма, не треба да чекаш!

Истиот тој Вук Драшковиќ во периодот пред распадот на СФРЈ кога веќе беше јасно дека ќе има распад, изјавуваше дека Македонија е дел од Србија, Јужна Вардарска Бановина, дека неможе да биде држава, дека плочата од Прохор Пчински под итно треба да се тргне „као лишај са тог зида да нам не нагрѓује свето место”...За среќа или несреќа, го имам тој негов говор кој беше емитуван на едно од белградските радија снимено на аудио носител па можам да потврдам како се однесувал во тоа време.Кој треба да се извинува?

Mandrak напиша:
Мислиш на природни основи да именувате ваш црковен егзарх овде?...Браќа Кариќ да не плаќаат данок и да прават финансиски криминал?...Да штампате пари колку ви се сака за да си ги наполните девизните резерви без да ви е гајле за инфлација...?
-А од Мандрак можеш да го дрпнеш само поголемото од трите!...и можеш уште одма, не треба да чекаш!

Пошто не сакам приче типа "ми" и "ви" морам да признам да ми је мнооого лакше пао твој позив да ти дрпнем поголемо од трите него то што си ме прогласио за заступника на црква, Кариќ и финансиски криминал. Схватам ја да ти имаш фину прилику да се истресеш на Србе у целини, али јеби га ти изгледа не схваташ да ја нисам права особа за то само зато што сам Србин.

Него, долазим у Македонију пре или касније, па спремај се за дрпање, ама отпозади:icon_mrgr.

Кој што и кого, каде и од каде ќе дрпа е в ред, договорете се вашите интими по ПП, сега назад на темата. :)

Павел Липранди напиша:
Вук Драшковиќ, а? Тешко на земјата што го држи. За утеха, има баланс. Божко Димитров. Во секое село има по еден будала, ама ако се бара кандидат за Нобелова награда, овие двајца се светлосни години напред ...

Dvajcata mozat da bidat kandidati za "Nobelovata Nagrada" ama stotici svetslosni godini pred obajcata ima drugi dvajca!
"Blazhe" Ristevski i Aleksandar (make)Donski.
Ovie dvajca se bez sekakva konkurencija, a Aca Doncevic, koj so dekret stana (make)Donski, i po intelektot i po suratot...i toj izgleda e nekoj prodadev chuvash? As tatar i od dedo i od pradedo!!!

Denes ke bide isporacana originalnata idea(ako posoti voopsto) za nekakvo balkansko organiziranje pred vlez vo EU. Najinteresno ke bide toa deka na kraj se ke se svede na nekakva za site korisna i pred se prakticna organiziranost na nivo na carinska unija ili slicno. Bitno nie predvreme se iznavikavme se iznakazavme sto i kako.
Neznam koj ludak vo Makedonija bi prifatil nesto so bilo kakvi cvrsti federalni odnosi.

Da si go revidiram vekje iskazhanoto mislenje za temava - otkako doznav konkretno za shto se raboti: Ovaa ideja e shtetna za Makedoncite, na nachin na koj opisha Serdarot! Obratno e pretstavena od toa shto vsushnost se celi. Vo sushtina "unijata" go zatvora makedonskoto prasanje, na cija smetka go reeshava pred se shiptarskoto, a potoa srpskoto. Samo so vakva "unija" vo pozadinata mozhe da se objasni zoshto vlasta bila tolku mnogu protiv Referendumot i opshto zemeno tolku go kochela medjunarodnoto priznavanje na Makedonija.

A za sto konkretno se raboti????
MAKAEDONSKOTO PRASANJE se "resava" od raspadot na Yu so intenzivno angaziranje , posebno od strana na nekoi EU diplomatii , a i Amerikancive ne se mnogu nazad....STO SEGA TOA IZMISLILE ????? Topla voda ????

После последните дешавки на регионов,темава пак станува актуелна.Доказ е и следниов ЧЛАНАК:
“Балкански пасош“ за Македонија, Србија, Хрватска, БиХ, Црна Гора и Косово
Центарот за европска политика (ЦЕП) вчера во Брисел одржал работен состанок на тема интеграција на земјите од западен Балкан во Европската Унија. Состанокот насловен како “Балканот во Европа: Да се скроти или да се преобрази?“, предложил дванаесет точки, кои би придонеле за побрза интеграција на тие земји по проблемите со ратификацијата на Договорот од Лисабон, односно по ирското “не“, пренесува српскиот весник “Блиц“.
Најинтересен заклучок бил земјите од западен Балкан меѓусебно целосно да ги отворат границите. Било предложено да се укинат сите визи меѓу балканските држави, да се отворат границите и да се склучи “Договор за балкански пасош“, по примерот на сличниот договор меѓу нордиските земји.
Според ЦЕП, тој договор би требало да го потпишат Македонија, Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Косово.

После последните дешавки на регионов,темава пак станува актуелна.Доказ е и следниов ЧЛАНАК:
“Балкански пасош“ за Македонија, Србија, Хрватска, БиХ, Црна Гора и Косово
Центарот за европска политика (ЦЕП) вчера во Брисел одржал работен состанок на тема интеграција на земјите од западен Балкан во Европската Унија. Состанокот насловен како “Балканот во Европа: Да се скроти или да се преобрази?“, предложил дванаесет точки, кои би придонеле за побрза интеграција на тие земји по проблемите со ратификацијата на Договорот од Лисабон, односно по ирското “не“, пренесува српскиот весник “Блиц“.
Најинтересен заклучок бил земјите од западен Балкан меѓусебно целосно да ги отворат границите. Било предложено да се укинат сите визи меѓу балканските држави, да се отворат границите и да се склучи “Договор за балкански пасош“, по примерот на сличниот договор меѓу нордиските земји.
Според ЦЕП, тој договор би требало да го потпишат Македонија, Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Косово.

Ништо без Словенија,идејата пропаѓа уште на самиот старт,а и џабе не одраа од пари за новиот биометриски.:toe:

Било предложено да се укинат СИТЕ визи ПОМЕЃУ Балканските држави?!?!
Па, и нема визи!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom