Бакојани: Без решение за името, Грција нема да дозволи датум за преговори

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
А Бркојани да се намести , па ние 2 000.000 народ да и’ го свирнеме по еднаш -
им е*ам тоа ѓупците

А Бркојани да се намести , па ние 2 000.000 народ да и’ го свирнеме по еднаш -
им е*ам тоа ѓупците

Se prijavuvam kako prv...
Tuku podobra bese na vremeto, ama ostare kutrata , problemi sto da pravi, Milosevski ja unisti skroz...
Zatoa sega BLADA, VETO, VETO, VETO....
A uste nikoj nisto ne ja prasal kako sto Kaza Oli Ren...

Ne si epten optimis, naprotiv sosema realno e deka poleka i paga kredibilitetot na Gejland, na sto vsusnost se dolzi nivnata nervoza...

Точно. Од таму и барањата да се реши побрзо спорот. Па на крајот... И може да си почекаме, и Европа да ни служи како пример како треба да ни изгледа државата... Да си живееме овака самостојни додека Грција не не` бендиса како Македонија!!! :pipi:

Точно. Од таму и барањата да се реши побрзо спорот. Па на крајот... И може да си почекаме, и Европа да ни служи како пример како треба да ни изгледа државата... Да си живееме овака самостојни додека Грција не не` бендиса како Македонија!!! :pipi:

Apsolutno...
Bedata koja ja krkame ne e poradi toa sto ne sme vo EU tuku poradi drugi pricini...
Nie vsusnost imame pristap do Evropskite fondovi, moze slobodno da trguvame...
Edinstveni precki ni se losata politika, korupcijata, administracijata, sudstvoto, i sekako nesposobnosta na nasite biznis krugovi, kako i na neinventivniot i nesposobniot narod da prevzeme rizik , da se organizira vo zadrugi i t.n.
Seto gore navedeno zavisi isklucivo od nas i od nikoj drug...
Da ja zememe samo Slovenija kako primer...

Ме плаши што многумина од нас почнаа да мислат дека името не ни е добро. А тоа е финтата на која играат и ЕУ и гејците, сами да си го смениме името.

Ме плаши што многумина од нас почнаа да мислат дека името не ни е добро. А тоа е финтата на која играат и ЕУ и гејците, сами да си го смениме името.

Od kaj pa sega toa:

Додека 95 отсто од етничките Македонци одбиваат да го сменат името на државата, припадниците на албанската заедница во огромно мнозинство сметаат дека членството во меѓународните заедници е поважно од зачувувањето на уставното име.
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=112050

Kako sto kazuvat anketite brojot na onie na koi se pojasni im se Gejskite nameri od den na den e se pogolem...
A takov vpecatok mi ostavat i komentarite, po vorumi , niz mediumite...

Od kaj pa sega toa:

Додека 95 отсто од етничките Македонци одбиваат да го сменат името на државата, припадниците на албанската заедница во огромно мнозинство сметаат дека членството во меѓународните заедници е поважно од зачувувањето на уставното име.
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=112050

Kako sto kazuvat anketite brojot na onie na koi se pojasni im se Gejskite nameri od den na den e se pogolem...
A takov vpecatok mi ostavat i komentarite, po vorumi , niz mediumite...

Ја слушнав пред малку анкетата на вести, но не покажавме досега дека навистина е така. Сеуште на ваков висок процент неможе да се реши некој да ги прекине преговорите. А зошто неможе? Па затоа што ќе нема маж да каже дека прекинувањето на преговорите е единствениот компромис и дека тој е резултат на ваквиот висок процент за неменување на името. А ако се случи тоа по два дена народот веднаш ќе биде преплашен дека тој чекор не е добар и анкетата ќе покаже пишман. Затоа велам дека многу ниско се игра со овој проблем и постојано се манипулира, а манипулантите се внатрешни играчи на надворешни наредбодавци.

Ја слушнав пред малку анкетата на вести, но не покажавме досега дека навистина е така. Сеуште на ваков висок процент неможе да се реши некој да ги прекине преговорите. А зошто неможе? Па затоа што ќе нема маж да каже дека прекинувањето на преговорите е единствениот компромис и дека тој е резултат на ваквиот висок процент за неменување на името. А ако се случи тоа по два дена народот веднаш ќе биде преплашен дека тој чекор не е добар и анкетата ќе покаже пишман. Затоа велам дека многу ниско се игра со овој проблем и постојано се манипулира, а манипулантите се внатрешни играчи на надворешни наредбодавци.

Treba da se odi na varijanta , pregovori DA ama otkoga ke vlezeme vo EU, za da bideme ravnopravni neli...
Inaku ova ne se pregovori tuku izivuvanje...kako rezultat na koristenje na mok na pozicija...
Ova e isto kako da ti kazat aj sega ke igrate fudbal , ama vie Makedoncite so 3 fudbaleri a vie Gejovi so site 11...i plus sudijata ke bide Gej...

Treba da se odi na varijanta , pregovori DA ama otkoga ke vlezeme vo EU, za da bideme ravnopravni neli...
Inaku ova ne se pregovori tuku izivuvanje...kako rezultat na koristenje na mok na pozicija...
Ova e isto kako da ti kazat aj sega ke igrate fudbal , ama vie Makedoncite so 3 fudbaleri a vie Gejovi so site 11...i plus sudijata ke bide Gej...

Така треба да биде ако ЕУ има искрени намери со нас и вистински не сака во своето семејство, но свесни сме дека интересот всушност е друг и како таков ги трпиме сите изживувања што ни ги наметнуваат со тоа. Лошо е и тоа што пак на гејците им оди во прилог и постојаното силување на нашите политичари со ЕУ по секоја цена. Така кај народот се создава забуна дали си го сакаме името и трновитиот пат до просперитетот или пак компромисот (незнам кој по ред) и пак неостварените ветувања на ЕУ пред секој компромис.
Зарем не ни е поука Рамковниот и Албанците кои еве не се задоволија со ремковниот па сега продолжуваат со нови и нови барања. Треба еднаш за секогаш да се пресече и да се каже: народе доста веќе вака, ама и понатаму нема да биде ништо подобро, но барем ќе биде полесно сплотени да ги пребродиме сите предизвици. Вака само го правиме истото, ама со поголема мака и сами се изживуваме.

не заебавај дора, ние ги немаме бенџмарковите реализирано, таман се ближиме да ги реализираме, не знам од каде уште некој излегува....зошто не одиме дирек во финеле ставете бенџмарк самоотепајте се па ќе ве примиме во арогантските еу и нато.
инаку не ми е јасно како уште има структури кај нас кои тврдат проблемот е кај нас кои сакме да си останеме Македонија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom