Бајкингот во Скопје и пошироко

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување
Декстерче, а кој nitrous го имаш и која година?
Има заден амортизер така? Мене ме нервира заден амотизер зашто те успорува и тоа клацкањето, а и онака кога се пуштам надоле не седам. Иначе мојот точак е само со преден. Ај пиши подетално што компоненти имаш на точакот.
Иначе скот имаш во sportlife ама таму се постаро годише. Истотака имаш и во вучко. КТМ има на партизанска ама најдобро што знам да обајснам ти е кога од крајот на стазата на вардар се враќаш накај центар од десна страна. Али моја препорака е да си склопиш точак на делови. Пиши порака ако те интересира ама за асален точак ќе треба да дадеш најмалку 350-400 евра. Јас иначе не скокам ти такви работи зашто тоа ти е кршење точак, многу подобар филинг е да се пуштиш од водно по козјите надоле.

Абе не се заебавај каков РОГ. Тие мислам се словенски. Боље на делови нарачај, ако сакаш ќе ти најдам за поефтини пари

krusha03 напиша:
Декстерче, а кој nitrous го имаш и која година?
Има заден амортизер така? Мене ме нервира заден амотизер зашто те успорува и тоа клацкањето, а и онака кога се пуштам надоле не седам. Иначе мојот точак е само со преден. Ај пиши подетално што компоненти имаш на точакот.
Иначе скот имаш во sportlife ама таму се постаро годише. Истотака имаш и во вучко. КТМ има на партизанска ама најдобро што знам да обајснам ти е кога од крајот на стазата на вардар се враќаш накај центар од десна страна. Али моја препорака е да си склопиш точак на делови. Пиши порака ако те интересира ама за асален точак ќе треба да дадеш најмалку 350-400 евра. Јас иначе не скокам ти такви работи зашто тоа ти е кршење точак, многу подобар филинг е да се пуштиш од водно по козјите надоле.

Па мислам дека е 2003 годиште а има: Rog Shock-амортизери преден и заден (задниот е поставен хоризонтално), Shimano XTR - глави, менувачи (преден и заден), кочници (со дискови), предна и задна ѕвезда. Црна боја е со жолти линии некојси, алуминиумски труп (има околу 4-5 кила).

А и мењачите ти се XTR? Кој модел на Rock Shox? И дискови ххидроулични или обични? Мене ми го украдоа стариот точак и сега зашто бев тенок со пари склопив едно „солидно” точаче за нешто повеќе од 500е. Ако те интересира ќе ти пишам што делови

Според мене за евтини пари можеш да купиш Sprint точаци.
Стварно се добри само дали знае некој од каде се?

krusha03 напиша:
А и мењачите ти се XTR? Кој модел на Rock Shox? И дискови ххидроулични или обични? Мене ми го украдоа стариот точак и сега зашто бев тенок со пари склопив едно „солидно” точаче за нешто повеќе од 500е. Ако те интересира ќе ти пишам што делови
Scott Nitrous SL 11 ми е.
Еве специвикации

Frame 7005 aluminum liteflite Fork Manitou Nixon Super, 130-145mm Rear Shock Manitou Swinger Air SPV 4-way Rims/Wheels Alex FD-28 Hubs Shimano Deore XT Spokes DT Tires Scott Nitrous 26 x 2.35 Crankset Shimano Deore XT Chainwheel 44/32/22 Front Derailleur Shimano Deore XT Rear Derailleur Shimano Deore XT Rear Cogs Shimano Deore XT, 9-speed: 11-32 Shifters Shimano Deore XT Handlebars FR Pro Stem FR Brake Levers Shimano Deore XT disc Brakes Shimano Deore XT disc Pedals Shimano M424 Saddle Progressive Pro Seat Post RC 02

Вака е нешто само што повеќето делови му се Shimano XTR

vlatko напиша:
Да те прашам точаков од кај го купи каде има застапници за Scott,KtM во Скопје?

KTM има на партизанска во Карпош4, од страната на Палма слаткарницата, ја поминуваш Палма и од десно ти доага продавницата, има тинекс до него. Ова кога идеш накај центар...

Точак фнуци од дете немам возено, се нешто ми себава на него. Де ќе ми се дупни гума, педало ќе ми падни, лагери ова она. Баталено го имам сеа.

Абе аман вие шо точаци се то 3000 евра :ija: :nesvest: , јас памтам едно 100 евра ако дадов за точак :icon_lol: . И ти шо имаш точак од 3000 евра не прај многу финти оти ко шо е алуминиумски тој, еднаш да падниш во џебо ќе можиш да си го вратиш после дома :icon_lol: .

Мојот точак е склапан од делови. Имам Rock Shox J1 виљушка, SRAM SX4 преден и заден мењач и шалтери, PG-830 задни ѕвездици и PC-38 ланец, Avid Single Digit 3 кочници и FR5 рачки, Truvativ XR волан и стем, Powerspline средна осовина, пренос, hussefelt педали и formula предна и задна осовина, алуминиумски рам итн.
Декстер сега амортизерите ти се rock shox или Manitou?

krusha03 напиша:
Мојот точак е склапан од делови. Имам Rock Shox J1 виљушка, SRAM SX4 преден и заден мењач и шалтери, PG-830 задни ѕвездици и PC-38 ланец, Avid Single Digit 3 кочници и FR5 рачки, Truvativ XR волан и стем, Powerspline средна осовина, пренос, hussefelt педали и formula предна и задна осовина, алуминиумски рам итн.
Декстер сега амортизерите ти се rock shox или Manitou?
Rock Shox ми се. Тој што го пастрав тука е мн сличен со мојот во делови ама не и ист:icon_lol:

Овој што си го постирал да не е 2005 или 2006 модел? Ме интересира онака кои амортизери од Rock Shox ти се?

Појма немам кој модел од Rock Shox се, во гража ми е точакот, ќе видам утре и ќе ти пишам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom