Бабини деветини, суеверија

• Креатор на темата Креатор на темата ogi_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Веројатно ги зголемува исто толку колку што ги намалува... за ништо.

Туку, нешто посериозно, во црква (на венчавка) не смееле да присуствуваат најблиските на зетот/невестата доколку биле родени во ист месец... епа поглупо од ова... незнам :)

:uvo::uvo:..Стварно?? Јас прв пат слушам за тоа..На кој му текнало тоа бпг да чува..

Знам едно ако некој твој близок оде на пат дека не се метело дома и не се чистело можело да се случи несреќа тоа су го чул од стари човеци :baeh:

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Ама баш ич не верувам во овие работи. Никако!

Исто така сум слушнал дека ако свириш на полноќ значи дека ги викаш вампирите (=

Досега требаше цела армија вампири да ме има посетено.

Imam slusano za site ovie gluposti i + deka ne cinelo da bidis nadvor ili da se vrakas od negde tocno na polnok oti gaolite setale togas i mozelo da ti se sluci nesto loso.Za da ne ti se sluci nisto treba doma da sedis.
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

KAKO MOZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????:pos:

Za ova i baba mi mi ima kazuvano =)...toa se vika gluvo vreme od 11:45 do 12:15...na nekoja drugarka od baba mi (normalno) brat je koga se vrakal od svadba vo 12:00 zastanal i mu pobaral na nekoj covek kibrit ... covekot mu dal kibrit i mu ja zapalil cigarata a koga ovaj ja krenal glavata nagore covekot bil na 10Km od mestoto kade sto se naogal predhodno :toe::toe:

PS: COVEKOT KOJ SE VRAKJAL OD SVADBATA NE BIL GJUBRE PIJAN !!!

Imam slusano za site ovie gluposti i + deka ne cinelo da bidis nadvor ili da se vrakas od negde tocno na polnok oti gaolite setale togas i mozelo da ti se sluci nesto loso.Za da ne ti se sluci nisto treba doma da sedis.

ili da ne mestis so metla na polnok nadvor

Ako skrsis ogledalo ke te sledi nesrejka? Ami ako e taka , taa babata sto mi go skrsi retrovizorot na opelot dosega gotova e:nesvest:]

Abe gluposti se seto toa:jaj:

да не стоите под дрво навечер кај 12 се смета дека шетаат самовили и можат да ве магепсаат

Живи глупости кажуваат,од- не седи во коше нема да се омажиш/ожениш до- не се бањај ако има мртовец во твоја комшилук(додека не го погребат) демек ке ти излегло мртва коска:nesvest:

Баба и дедо над влезната врата имаат седалка од ластовици и не даваат да ја рушам:tapp:
демек ќе умрел некој од фамилијата:jaj:

Можно е ама мене ми се има случено дека кога опцув ластовичка ми умре далматинецот не намерно не промислено туку така ми излета ...Тоа беше првпат....А вториот пат опцув и се испотепав од моторот ''поточно баш на јако долниште под неразјаснети околности ми откажаа задните кочници односно ми се скина сајлата и целиот се испогребав ама ништо страшно не беше'' и оттогаш само ги гледам и си ќутам.....Па дали има некоја поврзаност не знам.........

лелел значиии...ај ке скршам огледало и сеа шо???? тие стакленцата од огледалото ке ме проколнат...или кој која вича сила жити се ке знае сум го скрчила па да ме следи несрека.....или идам со другарки и има бандера и они ке тргнат од една страна ја од друга па ке ме повлечат од нивната за да не сме се скарале:tapp:

ova e vistina ne e zaebancija znachi ne se sluchuva ova sekogash mn mn retko se sluchuva oti da se veli deka togash sheta dzhaolite senishta razni vampiri shadow people se nadovzruvavm so krvava m. i to e(od neze mi e tolku strav sho ne se osmeluvam da go napisham imeto)

Дај стварно проверете шо сте напишале пред да испратите..кои глупости ги изначитав..стварно срамота е

[David];3504797 напиша:
ova e vistina ne e zaebancija znachi ne se sluchuva ova sekogash mn mn retko se sluchuva oti da se veli deka togash sheta dzhaolite senishta razni vampiri shadow people se nadovzruvavm so krvava m. i to e(od neze mi e tolku strav sho ne se osmeluvam da go napisham imeto)

Кажи де Крвавата Мери,јас ништо страшно не гледам во името.Тоа е мит,легенда.
Јас слободно си се шеткам низ куката и после полнок,и кога сум излезена со друштво и гледаш жива и здрава сум:tv:

Ако си се појавел гол пред огледало ќе ти излезела таа крвавата Марија.
Знаев уште али не ми текнуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom