Автомобили во размер

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување
Ako mi se obrakjash mene za meganot povleci gi pojako i ke ispadnat taka ispadnaa kaj mene posebno e bandasot od diskot

Ako mi se obrakjash mene za meganot povleci gi pojako i ke ispadnat taka ispadnaa kaj mene posebno e bandasot od diskot
На @Fringe му се обраќав, тој знаеше техника со топла вода, па да објасни чекор по чекор. :) Кај мене испаднаа заедно со дисковите, пробав да го извадам од бандажот, го напукнав дискот и се откажав да не останам без тркала. Не мрдаат дисковите, камен. :mad:

Овие бандажи сакам да му ги ставам, OZ Racing Magnesio, топ ќе му стојат :

На @Fringe му се обраќав, тој знаеше техника со топла вода, па да објасни чекор по чекор. :) Кај мене испаднаа заедно со дисковите, пробав да го извадам од бандажот, го напукнав дискот и се откажав да не останам без тркала. Не мрдаат дисковите, камен. :mad:

Овие бандажи сакам да му ги ставам, OZ Racing Magnesio, топ ќе му стојат :

Стави ги 20-30 секунди(по потреба неколку пати)во зовриена вода да омекне пластиката па со мали клешти лабаво притискај и врти нежно на делот од дискот што влегува во осовината

На овој начин на едно бмв од парагон ги имам извадено бандажите и ставено од бмв м6 на кјушо

Стави ги 20-30 секунди(по потреба неколку пати)во зовриена вода да омекне пластиката па со мали клешти лабаво притискај и врти нежно на делот од дискот што влегува во осовината

На овој начин на едно бмв од парагон ги имам извадено бандажите и ставено од бмв м6 на кјушо
Ок, фала, ќе пробам.

АПДЕЈТ : Не ја бива работата, не мрдаат. Ги оставив и по минута во врела вода (неколку пати), изгледа ги имаат залепено со многу јак лепак. :tapp: Ништо, ми останува само рачно да ги офарбам, ако фарбам со спреј ќе се офарба и дискот. :(

Последно уредено:
Убаво, зошто ли само го офарба кровот црн ?? Исто и за носот напред, што ти е тоа црното, трака или боја ?? На задното крило, пред тркалото доле, треба да стои сивата налепница Pininfarina, а не тоа амблемот на Ferrari што си го залепил. Решетката од моторот каде е ??

Ок, фала, ќе пробам.

АПДЕЈТ : Не ја бива работата, не мрдаат. Ги оставив и по минута во врела вода (неколку пати), изгледа ги имаат залепено со многу јак лепак. :tapp: Ништо, ми останува само рачно да ги офарбам, ако фарбам со спреј ќе се офарба и дискот. :(
Кај мене бе лепени со секундарен едното дури крцна ама успеав да ги извадам

nemie uste sostaven cekam ubavo da se ususi a za krovot e folija i nee farban isto taka i napret[DOUBLEPOST=1413921857][/DOUBLEPOST]02-599-gto-spied-again.jpg[DOUBLEPOST=1413921890][/DOUBLEPOST]sakav nesto kako ova gto

Последно уредено:
Кај мене бе лепени со секундарен едното дури крцна ама успеав да ги извадам
А бе кај мене крцкаат дисковите т.е. пукаат и потопени во врела вода. :pos: Не знам што беше ова, десетици бандажи имам извадено, дури и од скапи брендови, без проблем. Ова не знам што е, за чудо не сака, кинеска работа. :cautious:[DOUBLEPOST=1413923098][/DOUBLEPOST]
nemie uste sostaven cekam ubavo da se ususi a za krovot e folija i nee farban isto taka i napret[DOUBLEPOST=1413921857][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 105168[DOUBLEPOST=1413921890][/DOUBLEPOST]sakav nesto kako ova gto
А бе не може Ферари од 1984-та да изгледа како новиве. Класика си е класика, јас барем не би ја мењал од тоа како е фабрички. Ама ти си знаеш, по твој вкус. :)

Еве како треба :

2757817495_be06ba92a4.jpg

На цитроенот ксантија направив мала модификација,без никакви преправки и ставив бандажи од мерцедес cls na maisto.
Всушност морав само да ја подигнам 3мм назад и 2мм напред
Оригинал3.jpg
Преправена
3a.jpg[DOUBLEPOST=1413923514][/DOUBLEPOST]
А бе кај мене крцкаат дисковите т.е. пукаат и потопени во врела вода. :pos: Не знам што беше ова, десетици бандажи имам извадено, дури и од скапи брендови, без проблем. Ова не знам што е, за чудо не сака, кинеска работа
Со бандажите на VW Tuareg од Бураго го имав истиот проблем.
Ги свртев со лице и полека со штрафцигери паралелно од двете страни притискав и излегоа.

На цитроенот ксантија направив мала модификација,без никакви преправки и ставив бандажи од мерцедес cls na maisto.
Всушност морав само да ја подигнам 3мм назад и 2мм напред
ОригиналПрегледај го приврзокот 105182
Преправена
Прегледај го приврзокот 105183[DOUBLEPOST=1413923514][/DOUBLEPOST]
Со бандажите на VW Tuareg од Бураго го имав истиот проблем.
Ги свртев со лице и полека со штрафцигери паралелно од двете страни притискав и излегоа.
Убава Ксантијата со новите бандажи, само најди и гуми со понизок профил, вака е многу дигната.

Инаку пробав и тоа, од лице со тенок штрафцигер, ништо, пак исто. Не пуштаат "ко*илињата". :mad:

Убава Ксантијата со новите бандажи, само најди и гуми со понизок профил, вака е многу дигната.

Инаку пробав и тоа, од лице со тенок штрафцигер, ништо, пак исто. Не пуштаат "ко*илињата". :mad:
Пониски во моментот што ми текнува се од бмв е92 м3 мотормакс(мондомоторс) а и нема да се примети,мала е разликата(1-2мм)

Пред малку мерев и забележав дека само напред е подигната 0,7-1мм а назад висината е иста.
Оригиналните бандаши со гуми се 33,80мм а бандашите со гуми од мерцедесот се 35,30мм

Пред малку мерев и забележав дека само напред е подигната 0,7-1мм а назад висината е иста.
Оригиналните бандаши со гуми се 33,80мм а бандашите со гуми од мерцедесот се 35,30мм
Е па тоа ти викам, само понизок профил на гуми те спасуваат. И топ ќе биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom