Автомобили во размер

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување
Печатам во боја на мн.тенка самолеплива проѕирна фолија на домашен ласерски печатар па врз печатеното по лепењето ставам уште една тенка самолеплива проѕирна фолија за заштита и прскам со безбоен лак.
На овој начин BMW E92 М3 motormax го имам направено Safety car Moto GP.
Па стави слики од блиску, да видиме како ти испаднало.

nemam sliki od nego toj ne e moj[DOUBLEPOST=1410644295][/DOUBLEPOST]Zocc ima i kaj nas takva folija ama neznam dali ke izleze dobro ako ja pustam na laser ?
А бе џабе е се ова, додека не си купи вотерслајд налепници од странство, ништо не прави. Не дека не чинат тие неговите, многу се дебели - хартијата е дебела спрема размерот (1/24).
Јас сум пробал на 1/18 и на ништо не личи, дури и на нив се гледаат дебели рабови, па замисли на 1/24.
Камионите (1/24 макетите) кои ги правам, доаѓаат со спремни вотерслајд налепници (се лепат со помош на вода или специјален омекнувач). Кога ќе се аплицираат не се гледаат рабовите, како да се цртани и тоа пред да се шприцне проѕирниот лак.

Последно уредено:
nemam sliki od nego toj ne e moj[DOUBLEPOST=1410644295][/DOUBLEPOST]Zocc ima i kaj nas takva folija ama neznam dali ke izleze dobro ako ja pustam na laser ?
Не може на ласер, на инк-џет може, само што имаш ограничување, не принта бела, златна и сребрена боја. Сите останати може.

Последно уредено:
Vidi dali ima nekoi od ovie modeli sto sega gi kupi ti pa na kraj moze ke pominam kumanovo ke mi dades adresa, da vidam sto ima, ne mi odgovori do kade si so helikopterite i pozharnite i @Andreja28 mislam deka gi sobirase niv
Samo pozarnikari gi sobiram do 12broj sam i broj 9 mi fali ja na odmor bese i ne gu kupi

Апдејт !!!

Внатрешноста со црвени детали :

Моторот назад :

Ми останаа задните странични прозори, рол барот на моторот и проѕирниот капак и задниот спојлер кој ми задава главоболки, ама не се предавам. До сега су задоволен од постигнатото. Што викате ??

odlicno e
Апдејт !!!

Моторот назад :

Ми останаа задните странични прозори, рол барот на моторот и проѕирниот капак и задниот спојлер кој ми задава главоболки, ама не се предавам. До сега су задоволен од постигнатото. Што викате ??

Па стави слики од блиску, да видиме како ти испаднало.
Не знам во која кутија е и дали е во подрум,гаража или на недовршеното поткровје.

http://www.youtube.com/watch?v=Ics0qH-l_Zg Od kade moze da go kupam modelov, po koja cena odat otprilika i kolku e bezbedno i sigurno kupuvanjeto preku internet vakva roba ???[DOUBLEPOST=1410728298][/DOUBLEPOST]
Апдејт !!!

Моторот назад :

Neverojatno dobro izraboteno sekoja ti cest. Ova e veke profesionalno nivo na modificiranje.:cuc: (y)

Ima li nekoj za prodavanje 1/24 kolice bmw ili nesto japonsko od postarite modeli?

http://www.youtube.com/watch?v=Ics0qH-l_Zg Od kade moze da go kupam modelov, po koja cena odat otprilika i kolku e bezbedno i sigurno kupuvanjeto preku internet vakva roba ???[DOUBLEPOST=1410728298][/DOUBLEPOST]
Neverojatno dobro izraboteno sekoja ti cest. Ova e veke profesionalno nivo na modificiranje.:cuc: (y)
Само од странство, ebay. Тука оддамна не носат Welly. И зошто 1/24 размер ?? Веќе ако сакаш да купиш RC модел, подобро земи 1/18, 1/16, 1/14 размер. Друг е филингот и забавата и плус има доста делови за апгрејд.
Ѕирни во Џамбо, има некои 1/18 или 1/16 модели и не се со некои екстремни цени. Мислам Nikko беа или така нешто. :)

http://www.ebay.com/itm/like/221329149122?lpid=82 sakam da go kupam kit ov ama nemam nikakvo iskustvo so ovakvi modeli dali trkalata kje se vrtat? vratitte i haubata dali se otvaraat i dali nekoj kje mi pomogne da go sklopime? ako ima nekoj iskustvo neka pise ;)
Јас имам склопувано вакви макети, моментално правам само камиони. Да, се вртат тркалата, зависно од моделот и брендот се отвараат врати и хауба, дури и тркалата вртат лево десно. Треба да провериш на нет за Суправа кои опции ги има.
Ќе ти требаат бои и четки за фарбање од Revell или Tamiya. Каросеријата може да ја офарбаш и со лак во спреј, но деталите не. Нормално и уљан разредувач за боја.
Добар лепак, јас користам Locktite, остар тенок скалпел и фина шмиргла.

Тоа е тоа.

Ja sam skolopuvaja na burago imam tri modela sklopuvano mnogo e interesno i na burago su isti kako sto mozes da gi kupis skolopeni samo platis povise ama spored mene vredi :D
Не се исти китовите на Бураго со макетите на Tamiya и Revell. Сосема е различен начинот на склопување, па фарбање итн. Многу е посложено, тие на Бураго се склапаат за пола саат-саат, кај другиве има денови работа. Да не ги спомнувам деталите, кои се незамисливи кај Бураго. :)
Еве како изгледа, тазе отворен китот на Супрата од Tamiya :

tamiya_24163_4.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom