Автомобил за МК патишта

• Креатор на темата Креатор на темата Harko
  • Време на започнување Време на започнување
Не планирам наскоро да купувам кола туку само ме интересира што најдобро ги апсорбира дупките. Дали е големината на тркалата (15 инчни vs. 17 инчни фелни на пример)? Или можеби меѓуосовинското растојание комбинирано со подесувањето на подвозјето. Јас имам Астра стара неполна година. Подвозјето е толку круто што се граничи дури со непријатно. Не е проблем во градското возење - се вози полека и може да се „избегнат“ дупките. Кога ќе излезам на отворен пат како возам на калдрма во некое село. Секцијата Велес-Скопје пред тунелот кај Катланово ми е посебно омразерна...

Провери да не ти се пренапумпани гумите, од лично искуство.

probajte so ova:
39041c.jpg

ili mozebi ova :
39445b.jpg

Се ставаат секогаш гуми со фабрички пропишана димензија!!!
Ако веќе менуваш, си има и онлајн конфигуратори, што смееш, што не. Така...многу работи се заебуваат на колата

Не се заебуваат многу работи ако пазиш обимот на гумата мање више да го задржиш. Дефакто исто илегува дали возиш 175/70 R13 или пак 175/45 R 16. Многу е поважен ЕТ на бандажот :smir:

samo zastava e lekot i da se skrsi nema za so da se sekirate 100e i se e reseno.:zver:

Колку убави патишта имаме само ова е за кај нас:
wildcat1.JPG

На нас само точак ни е спас. Од Аеродром до Влае каква патека има...подобра од булевариве, а и помалку гужва има и плус не се скапи точаците!

со такво ај да го видам да ми крене стоп знакче ако има муда

автомобил за МК патишта денеска може да биде било шо....оти некако работите почнуваат да се менуваат,повеќе грижа да се води за асфалтот и за колата....сите искупија јаки колишта,и неколку од нив ургираат во Македонија Пат....:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom