Автоматски или рачен менувач?

• Креатор на темата Креатор на темата BeBe11
  • Време на започнување Време на започнување

Автоматик или мењач?

• Автоматска

Гласови: 24 16,9%
  • Мењач

Гласови: 95 66,9%
  • И двете

Гласови: 23 16,2%

• Вкупно гласачи
    142
Менјуал бе , каков автоматик...По филмаџиско е и поинтересно:tv:

Го возиш тој камион и тој до тебе што седи те прашува абе у која брзина ти е? У 32ра :pos: замисли му фаца.
Претежно имаат дисплеи во кој покажува со која брзина возиш, така да нема потреба да прашаш :)

Рачен менувач.
Сакам јас да го возам автомобилот а не тој мене.:)

на камионот мој, волво фх13 440коња,13000кубика, има аутоматик мењач,ама има и опција на мануал, без кумплунг сегако,само на копчето и сам си мења,за мене тоа е закон, мануал ама без кумплунг,

Веруваш дека сега почнаа да ставаат со 4? До пред 4-5 години автоматик се наоѓаше и со 3 брзини да купиш од фабрика. Толку малку вложуваа во него. Сепак F1 e најзаслужна за развитокот на поли-автоматските типтроник менувачи. Претежно такви се вградуваат и во камионите кои имаат и по 32 брзини (16 брзи 16 спори), па е убиствено да менуваш рачно толку многу брзини.

па добро,има многу брзини али немораш ти секоја брзина да ја продеш, пр: тргнеш со втора спора, идеш 3та спора,и после убацуваш 3 брза (вака нешо ми кажуваа), а на камионите има и половинки, пример возиш 3 брза, и ти треба брзина,да не мењаш цела (ке изгубиш обртаи нели) штракаш копче,кумплунг и идеш у 3та ипол без проблем, а камиони со 32 брзини ептен многуууу ретко,

Нова технологија се смена времето а и јас сум за мануален мењач

moze li nekoj da mi prati link da vidam kako izgleda kamion so 32 brzini?

Jas barav takov kamion ne mozev da najdam, moze e nekoj prototip :)

сега за кој камион збориш??за мојот или за 32 брзини?? векје нема со 32брзини мислам, сега се аутоматик или пак максимум 16-18 со половинки.

Za onoj so 32 brzini, ne ni znam deka imas tvoj :)

Веруваш дека сега почнаа да ставаат со 4? До пред 4-5 години автоматик се наоѓаше и со 3 брзини да купиш од фабрика. Толку малку вложуваа во него. Сепак F1 e најзаслужна за развитокот на поли-автоматските типтроник менувачи. Претежно такви се вградуваат и во камионите кои имаат и по 32 брзини (16 брзи 16 спори), па е убиствено да менуваш рачно толку многу брзини.
Menuvacite kaj kamionite se so 16 ili 12 brzini,od 32 rakata ke ti otpadne :).Najzastapen menuvac e Fuller koj nekogas bese standarden pa trebase 2 pati da se pritiska na kumplungot za da smenis brzina,denes e lesno bidejki 80% od kamionite imaat avtomatik menuvaci bez razlika dali menuvacot e EUROTRONIC ili TRIPTRONIC,razlikata e samo vo kumplungot,kaj EUROTRONIC-on go nema a kaj TRIPTRONIC-ot go ima ama se koristi samo za trgnuvanje i zastanuvanje.Na slikite podolu ke vidite kako izgledaat tie menuvaci?
Da se vratam na temata malku,ako zivees vo golem grad podobro e da imas avtomatski menuvac zaradi sekojdnevnite guzvi dodeka manuelniot menuvac dava drugo cuvstvo,go zgolemuva adrenalinot vo krvta vo odredeni momeni i´na odredeni pateki...

Attachments

• 12+2-Gang Range Split.jpg
    12+2-Gang Range Split.jpg
    26 KB · Прегледи: 33
automatik ne cini ako se rasipe frli ja kolata zatoa i se poeftini na staro

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom