Авто новости

Искрено не пратам Мото ГП, не знам ниеден од тркачите ама ова стварно е жално и криво ми е што на ваков начин погина дечкото.
Ај да летал да се превртувал нешто салто ова она, да возел 200 km/h па да се удрел, ама вака, поглупа смрт на тркач немам видено.
Си го накоси моторот кој што по некоја логика требаше да се излизга со таа косина,ама не се лизна, и едноставно го прегазија преку него. И толку. Многу трагично.
Нека почива во мир.

Се држи на моторот оти сака да го крене,а во исто време целата тежина од моторот е врз него и ја намалува брзината.Да била поголема брзината и не толку легнат моторот можел да се извлече.Моторот лево тој десно

Лесна му земја

Кога моторот е во онаа положба шансите за да го кренеш се 0,001 %.

:(
Спортот во шок по тргедијата на Сепанг (фото)
icon_at_textsize.gif

Спортската јавност е во шок по трагичната смрт на 24-годишното момче кое беше миленик во Италија. Марко Симончели загина на патеката за ГН на Малезија во Сепанг, откако по падот на негоа налетаа Марк Едвардс и Валентино Роси. Целиот свет му оддава почит на “Супер Сич“

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

8.jpg

12.jpg

11.jpg

13.jpg

14.jpg

Последен поздрав до “Супер Сич“​

24.10.2011 15:37​

Прочитана е : 78 пати​

© 2011 Ohridnews.com

Кога моторот е во онаа положба шансите за да го кренеш се 0,001 %.

Се крева со гас бате и со мааало вртење во лево,а колку што гледам од сликите него левата рака му е слободна затоа и забегал у десно

Znaci ovde ce gi postiram site ludorii so motori videa i fotografii :))

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

--- надополнето: Oct 24, 2011 7:03 PM ---
15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

можам само да ја замислам атмосверата ако овие двајца случајно се сретнат некогаш

На дегениве Марко им падна од носилка додека го пренесуваа од патека до хелихоптер
http://www.corrieredellosport.it/video/moto/motomondiale/motogp/2011/10/25-35846/Simoncelli: i soccoritori fanno cadere la barella

А татко му е кај бариерат доаѓа со веспиче мало

телото на марко пристигнало во Рим денес , и Роси бил кај неговите дома колку што разбрав
http://www.gazzetta.it/Motomondiale/MotoGP/25-10-2011/salma-sic-italia-803430491152.shtml

Страшна трагедија, за мене моторџииве одсекогаш биле посебна класа спортисти, а Роси ми е број еден од сите можни спортови и спортисти што постојат. Ретки се таквите таленти и луѓе како него. Изгледа толку и од Роси, сигурно психички ќе падне многу, не верувам дека ќе ги гледаме пак оние брлавења и прослави што ги правеше по секоја победа или титула. Штета....:(

Back
На врв Bottom