Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Morash da me chitash vnimatelno, da ne izlezime od kontekst. 1100,-€ znachi samec, kiriite se shiroka tema, no vo pomalo mesto ili Istochna Gernanija mozhno é so 350,-€ Warmmiete da najdesh, znachi + struja i TV. Toa okolu mobilen mozhesh i so 10,- a i preku 100,-. Avtomobil, sam kje odluchish dali i kolku mozhesh, znachi tie 300-400 € sam odluchuvash. Okolu odmorite, kje dobiesh od firmata extra, ako e firma.
I na krajot ova e samo eden nacrt, kako so minimalni sredststva eden stranec bi mozhel da zhivee (chitaj prezhivee) vo tugja drzhava, od prichina sto ja napushtil sopstvenata, samo samiot znae zoshto.
..ај пробај претреси тоа ставките уште некој пат, па се повеќе и повеќе ќе се разбиструва илузијата.....како викаат германци..: ако доволен број пати ги пермутираш зборовите на телефонскиот именик на Франкфурт , на крај ќе го добиеш целосниот текст на Библијата , и тоа оној загубениот оригинал...;)

..ај пробај претреси тоа ставките уште некој пат, па се повеќе и повеќе ќе се разбиструва илузијата.....како викаат германци..: ако доволен број пати ги пермутираш зборовите на телефонскиот именик на Франкфурт , на крај ќе го добиеш целосниот текст на Библијата , и тоа оној загубениот оригинал...;)
Za tvojata iluzija, deka si relevanten na temava: od 2 germanski zbora koi si gi napishal edniot si go zgreshil. Pod pretpostavka deka si mashko, toa alte kje mutira vo alter.

I maslinki da prodavash ne e lesna rabota, osobeno ako ti sé zeleni.

@concrete е опоменат заради постојан офтопик и навредливо однесување кон други членови.
Држете се до темата.

@concrete е опоменат заради постојан офтопик и навредливо однесување кон други членови.
Држете се до темата.
се извинувам, ако некој се осетил навреден, не дискутирам повеќе на темава....

Лекарите бегаат, државата ги „врзува“ со меница од 150.000 евра!
Само во последните неколку години си заминале 500 млади лекари, а уште многумина ќе си ги пакуваат куферите. Условите за специјализација се лоши - доколку државата им ја плаќа специјализацијата, тие треба да потпишат меница од 150.000 евра!

Лекарите бегаат, државата ги „врзува“ со меница од 150.000 евра!
Само во последните неколку години си заминале 500 млади лекари, а уште многумина ќе си ги пакуваат куферите. Условите за специјализација се лоши - доколку државата им ја плаќа специјализацијата, тие треба да потпишат меница од 150.000 евра!
Вмро се прости, необразовани сељандури кои вода можат да им носат на бившиве подлизурковци од СДС.
Навистина не знам кој од овие лопови одвратни е полош.

Ама сепак ова е измислица повторно од соросовите медиуми.
Па кој кого ќе врзува кога од една страна имаме лекари на кило, а од друга страна во странство никој не ги сака ниту ги вработува?
Ова се дневнополитички препукувања мегу сељандурите и комуњарите - уште еден нов нарачан текст исто како текстот за ана докторката...[DOUBLEPOST=1441812053][/DOUBLEPOST]уште на лугево не им е јасно дека без оглед кој и да штанца текстови - ВМРО или СДС - нашиве дипломи не вредат ни две кила гомна во Немачка.

Во Немачка другарчиња, рмбање ве чека за минималец, ни мање ни више!

Последно уредено:
уште на лугево не им е јасно дека без оглед кој и да штанца текстови - ВМРО или СДС - нашиве дипломи не вредат ни две кила гомна во Немачка.

Во Немачка другарчиња, рмбање ве чека за минималец, ни мање ни више!

Исто како што Жан Митрев рмбаше за минималец со непризнаена диплома.

11.1990 - 12.1992: Асистент и научен асистент на клиниката за торакална и кардиоваскуларна хирургија „Jochan Wolfgang Goete Univerzitat“, Франкфурт на Мајна,Германија
30.10.1992: Специјалистички испит по oпшта хирургија на mедицински универзитет, Скопје, Македонија
01.1993 - 09.1993: Асистент на клиниката за кардиохирургија во Лудвигсхафен, Германија
10.1993 - 09.1994: Асистент на клиниката за кардиоваскуларна хирургија, медицински универзитет, Цирих, Швајцарија
10.1994 - 06.1997: Самостоен хирург - оператер на клиниката за кардиоваскуларна хирургија во Herzzentrum, Франкфурт на Мајна, Германија
07.1997 - 12.1999: Раководител на оддел на клиниката за торакална и кардиоваскуларна хирургија на „Jochan Wolfgang Goete Univerzitat“, Франкфурт на Мајна, Германија

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh

11.1990 - 12.1992: Асистент и научен асистент на клиниката за торакална и кардиоваскуларна хирургија „Jochan Wolfgang Goete Univerzitat“, Франкфурт на Мајна,Германија
30.10.1992: Специјалистички испит по oпшта хирургија на mедицински универзитет, Скопје, Македонија
01.1993 - 09.1993: Асистент на клиниката за кардиохирургија во Лудвигсхафен, Германија
10.1993 - 09.1994: Асистент на клиниката за кардиоваскуларна хирургија, медицински универзитет, Цирих, Швајцарија
10.1994 - 06.1997: Самостоен хирург - оператер на клиниката за кардиоваскуларна хирургија во Herzzentrum, Франкфурт на Мајна, Германија
07.1997 - 12.1999: Раководител на оддел на клиниката за торакална и кардиоваскуларна хирургија на „Jochan Wolfgang Goete Univerzitat“, Франкфурт на Мајна, Германија
И кај работи сега Жан Митрев?
P.S. си го испуштил (верувам ненамерно) делот дека специјализирал во Загреб.

И кај работи сега Жан Митрев?
P.S. си го испуштил (верувам ненамерно) делот дека специјализирал во Загреб.

А каде ги заработил парите со кои ја отвори приватната кардиохирургија во која работи сега Жан Митрев ?

И тоа е факт кој ти си го испуштил.

А каде ги заработил парите со кои ја продолжи својата кариера таму каде што работи сега Жан Митрев ?

И тоа е факт кој ти си го испуштил.
Баш тука во Скопје ги заработи парите што сега ги има!

Споредуваш Загреб, Југославија од 1980тите со денешна ФИРОМИЈА? хехехе
Смешки.

Баш тука во Скопје ги заработи парите што сега ги има!

Споредуваш Загреб, Југославија од 1980тите со денешна ФИРОМИЈА? хехехе

Е па зошто тогаш фатил џаде за Германија во 1990-те години доколку уште во 1980-те години заработил пари за да си отвори сопствена приватна кардиохирургија ?

Препрочитај го постот погоре.

А зошто се врати во посрана Фиромија кога можеше да има блескава кариера у Немачка?

Е па зошто тогаш фатил џаде за Германија во 1990-те години доколку уште во 1980-те години заработил пари за да си отвори сопствена приватна кардиохирургија ?
За да се надгради. Луѓе од цел свет одат во земји каде имаат подобри услови за напредок. Има ден куп луѓе од западна Европа кои одат во Америка за да се надградат и се враќаат после. Не знам зошто има некој проблем тоа да го разбере или да прави трагедии од тоа. И на крајот на краиштата и да остане таму, тоа е негов избор.

Препрочитај го постот погоре.

А зошто се врати во посрана Фиромија кога можеше да има блескава кариера у Немачка?

А од кај знаеш дека нема да замине повторно во Германија или во било која друга држава за да си ја продолжи кариерата ?

Во време кога сеуште не му е изградена новата болница, ризикуваше да остане без просториите во кои беше сместен под кирија во воената болница, кои за малку ќе завршеа во рацете на еден од традиционалните деловни партнери на пвеводбениците, поради што мораше да бира помеѓу иселување на неговата приватна кардиохирургија, или ненормално дебела кирија во износ од 75.000 евра месечно плус ДДВ, додека пвеводбениците на странци им продаваат државно земјиште во строгиот центар на главниот град на Македонија по цена од 1 евро за метар квадратен.

Особено ако после април 2016 не се смени власта во Македонија, Жан Митрев ќе има причина повеќе зошто да не остане во држава која на него му наплаќа 75.000 евра месечна кирија плус ДДВ, а на странци им продава државно земјиште по цена од 1 евро за метар квадратен.

...

И на крајот на краиштата и да остане таму, тоа е негов избор.

Конечно нешто разумно да дојде и од твојата тастатура.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Вмро се прости, необразовани сељандури кои вода можат да им носат на бившиве подлизурковци од СДС
Ама сепак ова е измислица повторно од соросовите медиуми.
Ова се дневнополитички препукувања мегу сељандурите и комуњарите
уште на лугево не им е јасно дека без оглед кој и да штанца текстови - ВМРО или СДС
ако за тебе цел живот се врти околу вмро, соросоиди и сдс, тоа е твој проблем. Јас нигде не споменав партии.
нашиве дипломи не вредат ни две кила гомна во Немачка.
не е точно. За тоа дека се вреднуваат дипломи, воопшто образование, ќе те демантирам со неколку примери. Млада дама која завршила овде електротехнички и продолжила во Холандија. За нејзините истражувања ја има добиено наградата Марија Кири.
https://www.mendeley.com/profiles/vesna-prckovska/
http://www.neuroimmunologybcn.org/research/research-group-villoslada/4/vesna-prckovska
http://zdravstvo24.mk/2013/05/04/intervju-so-dr-vesna-prckovska-coveckiot-mozok-me-fascinira/
Втор пример, ова е најмладиот победник на Јамаха натпревар и еден од двајцата најталентирани/најнаградувани пијанисти од Македонија. Дарко Костовски
Трет пример, доктор Станковиќ, дипломирал на Кирил и Методиј, магистрирал Нови Сад, докторирал во Америка...работел на проект за НАСА
И темата за македонците низ светот каде ќе најдеш теми и за нашинци кои имаат многу постигнато
да се надоврзам. Не можам да го омаловажувам човекот, но факт е дека му тргна откако се врза со одредени кругови. Затоа денеска брат му е тоа што е. Еве нешто за нив. Еве и како стана приватна болницата. Да се разбереме, не сум против, само што се знае кој како станува газда во државава.
Што правиме со други стручњаци кои само заради идеологија или учество во синдикат се омаловажувани и шиканирани? На пример овој доктор специјалист?

Инаку повеќето од овие погоре ги познам (освен Станковиќ) и докторот и госпоѓицата и Дарко така да нема тука измислици, прикаски, тероризам и елементи за дестабилизација на Македонија.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom