Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Nitu zemam nitu davam na drzavata. Da ne sum budala da rabotam za gazda koga si go znam zanaetot. A si rabotam na slucajot,znaci bi prifatil samo lezenje vo javna administracija za ne pomalku od 400 evra mesecno. Drzmo palcevi moze i ke bide neso.
:D

па шо че зимаш кога нема шо да ти даде,тропни ја црпката......да има шо да ти понуде нема да се акаш по германија,словенија и шотизнам каде.

Овде во супермаркет имаш 15 врсти домати, 5 врсти пиперки и неколку врсти краставици.Овошје има од цела Европа и пошироко, може да си бираш по вкус.
Ако не ти одговара обичниот супермаркетски пластичен домат, имаш да бираш - италијански, холандски, шери, британски, велшки, шпански, итн.
Спомнав претходно, има локални маркети каде што продаваат локални продукти набрани истиот ден. Што е толку неквалитетно во нив, па македонскиот домат е толку посебен?
I sve toa e gjubre kako gjon bez ukus staro najmalku mesec dena. Bez razlika sto ima po 1001 sorta.

I sve toa e gjubre kako gjon bez ukus staro najmalku mesec dena. Bez razlika sto ima po 1001 sorta.

Drugarce de da te prasam nesto....ama bez ljutis...drugite tisina da ne potkazuvate ;)

Guska i pol denar i pol, kolku pari se tru guski ?
PS:nemoj da guuglash.

Овде во супермаркет имаш 15 врсти домати, 5 врсти пиперки и неколку врсти краставици.Овошје има од цела Европа и пошироко, може да си бираш по вкус.
Ако не ти одговара обичниот супермаркетски пластичен домат, имаш да бираш - италијански, холандски, шери, британски, велшки, шпански, итн.
Спомнав претходно, има локални маркети каде што продаваат локални продукти набрани истиот ден. Што е толку неквалитетно во нив, па македонскиот домат е толку посебен?

Ај да не се повторувам по повеќе пати , вкусот на печена пиперка од Македонија е незаменлив , па имало во тој супермаркет 100 видови пиперки од исто толку земји . Ако има нешто од Македонија тоа ќе биде примарно за мене. И на пазар во МК има селанки што продаваат нешто што го собрале истиот ден , но тие се поскапи 20-30 ден, но за цените не расправаме -неспоредливо е , она што расправаме е вкусот , тебе ако ти се допаѓа велшки домат , купи си го.

Drugarce de da te prasam nesto....ama bez ljutis...drugite tisina da ne potkazuvate ;)

Guska i pol denar i pol, kolku pari se tru guski ?
PS:nemoj da guuglash.
Stom ti se motaat penzii po glavata nieda guska tebe ne ti pomaga brat.
--- надополнето: 8 август 2013 во 16:01 ---
Ај да не се повторувам по повеќе пати , вкусот на печена пиперка од Македонија е незаменлив , па имало во тој супермаркет 100 видови пиперки од исто толку земји . Ако има нешто од Македонија тоа ќе биде примарно за мене. И на пазар во МК има селанки што продаваат нешто што го собрале истиот ден , но тие се поскапи 20-30 ден, но за цените не расправаме -неспоредливо е , она што расправаме е вкусот , тебе ако ти се допаѓа велшки домат , купи си го.
Kaži im,kaži im.
:vozbud::D

Ok da ti razlozam..... Koa ke jadis nesto 20- 30 godni istoto...bez sansa da probas drugo ..toa za tebe ke bide najubavoto nezanmenlivoto na vkus, ma dosle od neznam koj insitut da ti tvrdat obratnoto. Da pogodam Skopskoto pivo e najbolje taka?

Значи поентата е дека вкусот е стекнат, најубав ти е зеленчукот во Македонија затоа што си роден таму и си стекнал вкус за македонски зеленчук и овошје.

Ok da ti razlozam..... Koa ke jadis nesto 20- 30 godni istoto...bez sansa da probas drugo ..toa za tebe ke bide najubavoto nezanmenlivoto na vkus, ma dosle od neznam koj insitut da ti tvrdat obratnoto. Da pogodam Skopskoto pivo e najbolje taka?
Mene npr mi e najdobro laškoto,eve si priznavam,pivo znaat da napravat Slovencite.
--- надополнето: 8 август 2013 во 16:04 ---
Значи поентата е дека вкусот е стекнат, најубав ти е зеленчукот во Македонија затоа што си роден таму и си стекнал вкус за македонски зеленчук и овошје.
Abe edno sirenje tamu nema kaj da kupis ne filozofiraj be. I na niv koga ke probat od naševo ovošje i zelenčuk odma im stanuva najubavo. Si priznavaat i oni samite.

Не , туку Туборг е најубаво за мене , ако пивото го сметаш за зеленчук или овошје , шта речи.
--- надополнето: 8 август 2013 во 16:06 ---

Токму така , некој што е пораснат со вкус на овој зеленчук и овошје тешко ќе прифати некој друг , сепак зависи од индивидуата. :)

Abe edno sirenje tamu nema kaj da kupis ne filozofiraj be. I na niv koga ke probat od naševo ovošje i zelenčuk odma im stanuva najubavo. Si priznavaat i oni samite.

Какви сирења има, леле малеееее. :pos: Бегај скриј се, што глупост кажа!

Не туку Туборг е најубаво, ако пивото го сметаш за зеленчук или овошје , шта речи.

Ne nego poentata e da razberes ti. Jas koga se preseliv nemozev nisto da jadam. Mislev deka se drugo e bljak. Posle nekolku godini koga se vrativ vo MK se zaprepastiv od toa sto jademe nie. Kapish ili da ti crtam ?

Ne nego poentata e da razberes ti. Jas koga se preseliv nemozev nisto da jadam. Mislev deka se drugo e bljak. Posle nekolku godini koga se vrativ vo MK se zaprepastiv od toa sto jademe nie. Kapish ili da ti crtam ?

Изгледа си расположен за расправање , или не разбираш или се правиш дека не разбираш . Си се навикнал на таа храна човече , затоа ти е чудно нешто што си јадел цел живот во детството. И не ми глуми дека се чудиш што јадеме , земи си велшки домат со тебе и нема да повраќаш од домати од МК.

Интересна тема. Ама не се однесува само на докторите. Јас сум дипломиран економист, вработен и зимам плата со која моментално ги задоволувам најосновните потреби. Но живееме со сопругата и едно 2 годишно дете заедно со моите родители.
Сакаат да ми помогнат повеке ама не можат. Имам тико кое го купив настаро и еден кинески мотор кој го купив нов но кога бев ерген. Работам пет години и кога ке видам некое дете од 18 години вози џип си размислувам „добро бе каде грешам“.
Но парите се најмалиот проблем во приказната наречена бела чума во Македонија. Проблемот е многу подлабок. Не е проблемот продуктивноста на работната рака, туку менаџирањето на она што вреди и распределбата. Во Германија има над 80 милјони жители а Берлин е главен град со нешто повеке од 3,5 милјони жители. Во Германија и во село да живееш нема да ти пречи. А во Македонија во Скопје каде е најдобро да се живее од економски аспект, гледаат само како да избегаат. Другиве градови да не правиме муабет. Беда. Под секое човечко достоинство. Секој ден има по некоја сторија на Сител или Канал 5 за некој случај за гревови. Ама уште некое време ке има кој да им помога. После кој ке ни помогне на сите нас? Искрено се надевам Господ бидејки од оваа гледна точка нема релна основа за оптимизам во општеството кое веке забрзано тоне во сопствената немок и самоуништувачки ген поставен од опортунистите кои моментално палат и гасат во регионот.

Изгледа си расположен за расправање , или не разбираш или се правиш дека не разбираш . Си се навикнал на таа храна човече , затоа ти е чудно нешто што си јадел цел живот во детството. И не ми глуми дека се чудиш што јадеме , земи си велшки домат со тебе и нема да повраќаш од домате од МК.

Drugarce kaj zivees ti ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom