Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Nonstop,se utepav od jadenje skara i kebapi,duri i preku glava mi se.
Sum videl kakvi ovostija i zelencuci ima tamu i zatoa vikam meraklija na taze i vkusna hrana tamu ke umre za jadenje.

абе динче едно,а за шампон и за тампони пари ти остануват ли ? и ајде ако толку е се нај јако у македонија пиши зошто се мачиш да одиш по др држави ? зошто не си редовно вработен ?

социјално земаш ?

п.с. пази да не ти залетне динчето да те носам на душа.....

Nonstop,se utepav od jadenje skara i kebapi,duri i preku glava mi se.
Sum videl kakvi ovostija i zelencuci ima tamu i zatoa vikam meraklija na taze i vkusna hrana tamu ke umre za jadenje.

Znaci ti se vrati u MK da jades kepabi, vkusen piper ,patlidzan i lubenica. BRAVOS. :LOL:

Јас најчесто за домати и краставици читав на декларација Шпанија. Секако имам и Холандија и Грција често приметено, а помалку Бугарија, Србија. Македонија никогаш поради некоја причина. Како и да е единствена забелешка за зеленчукот ми е цената поради тоа што влегувам во маркет и мислам Еј за овие пари 3 кг во МК би купил...Асортиманот и квалитетот според мене е многу пред нашиот, посебно со егзотични овошја и зеленчуци.

За егзотични овошја и зеленчуци сепак не можеме да споредуваме , тие не се произведуваат во Македонија , но за пиперка , домати , грав, праска , кајсија , јагода , вишна и цреша (морав да набројам:D) , вкус како произведено во Македонија нема да најдеш.
Но , разбирам , секој си има свој вкус :)

За егзотични овошја и зеленчуци сепак не можеме да споредуваме , тие не се произведуваат во Македонија , но за пиперка , домати , грав, праска , кајсија , јагода , вишна и цреша (морав да набројам:D) , вкус како произведено во Македонија нема да најдеш.

Што е толку специјално со македонското овошје и зеленчук? Патриотизмот влијае на вкусот?

Moes moes i te kako....si kosta ...organic ..normalno...MK ne e ednistvena zemja sto ja gree sonce i ima cista voda. Samo da imas sansa da probas jagodi od California,piperki od meksiko,praski od Georgia....ke smenis mislenje.

абе динче едно,а за шампон и за тампони пари ти остануват ли ? и ајде ако толку е се нај јако у македонија пиши зошто се мачиш да одиш по др држави ? зошто не си редовно вработен ?

социјално земаш ?

п.с. пази да не ти залетне динчето да те носам на душа.....
Nitu zemam nitu davam na drzavata. Da ne sum budala da rabotam za gazda koga si go znam zanaetot. A si rabotam na slucajot,znaci bi prifatil samo lezenje vo javna administracija za ne pomalku od 400 evra mesecno. Drzmo palcevi moze i ke bide neso.
:D

Само што испаднав од бањата, уште лепам од медот.

А да те мажев за Маркус не читаш ааааааааааааа :icon_lol:. Него сериозно ако немаш најдено некоја стабилна работа таму ќе се вратиш за бргу кога ќе ги потрошиш парите :icon_lol:.

Ne gi zaboravaj dinjite i grozjeto.

Nitu zemam nitu davam na drzavata. Da ne sum budala da rabotam za gazda koga si go znam zanaetot. A si rabotam na slucajot,znaci bi prifatil samo lezenje vo javna administracija za ne pomalku od 400 evra mesecno. Drzmo palcevi moze i ke bide neso.
A so pravime koa ke ostaris i nemozes da rabotis veke ? Penzija ? ili ke umirame na 64 ?
A i zanaetot poleka ti umira....hybridnite koli se poveke zemaat zamav....ke treba da pocnes da ucis elektro.

Znaci ti se vrati u MK da jades kepabi, vkusen piper ,patlidzan i lubenica. BRAVOS. :LOL:
Pa ova e mnogu vazna rabota koga prajme muabet za kvalitet na ziveenje. Ako na tebe ne tie tvoj problem.
--- надополнето: 8 август 2013 во 15:53 ---
A so pravime koa ke ostaris i nemozes da rabotis veke ? Penzija ? ili ke umirame na 64 ?
:tapp:
Abe slepci,zarem uste ima telinja sto mislat deka ovoj sistem moze da funkcionira.... Uste 5-10 godini maksimum i kraj,ili ke se raspadne sistemot ili starosnata granica ke ja kacat na 100 godini,samo cekajte vie na penzii.
Koga ja vovele ovaa penziska ponzi sema bilo predvideno da ima po najmalku 3 vraboteni na eden penzioner. Kolku ima denes?

Го најде човекот за патриотизмот :D
Вкус gade , вкус.

Овде во супермаркет имаш 15 врсти домати, 5 врсти пиперки и неколку врсти краставици.Овошје има од цела Европа и пошироко, може да си бираш по вкус.
Ако не ти одговара обичниот супермаркетски пластичен домат, имаш да бираш - италијански, холандски, шери, британски, велшки, шпански, итн.
Спомнав претходно, има локални маркети каде што продаваат локални продукти набрани истиот ден. Што е толку неквалитетно во нив, па македонскиот домат е толку посебен?

Pa ova e mnogu vazna rabota koga prajme muabet za kvalitet na ziveenje. Ako na tebe ne tie tvoj problem.

Tebe ovoa ti e kriterium za kvaliteten zivot!
double-facepalm.jpg

Cekaj cekaj sea ....Slovenija ke propadne,Germanija takodze nasiov sistem za penzii ke propadne...i se ke propadne osven tvojot auto shop u siviripicino!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom