Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Ima zalepeno lepenka so lavče na monitorot za vozen red na mojata slika. Toa beše fintata.
не беше до толку неразбирливо

Но македонскиот лав е национален симбол и неговото поистоветување исклучиво со ВМРО ДПМНЕ, е лоша услуга која си ја прават тие, кои тоа го прават (СДСМ, невладини & co.), затоа што ги оправдуваат стереотипите за идентитетска аморфност кои и ги пратат.

Тоа што ВМРО, не успеа сиве овие години да им овозможи на Македонците да имаат свој национален симбол, на своето знаме и/или грб, само ја покажува нивната "искрена" посветеност на националната кауза, во друштво со еден куп други антимакедонски постапки и одлуки, кои ги донесоа.

За мене, тој неискрен патриотизам, од тие кои треба да се такви, е уште една причина за фаќање магла.

Ima zalepeno lepenka so lavče na monitorot za vozen red na mojata slika. Toa beše fintata.
Мене ми дојде посмешно што е залепено нели кај германски железници кои деновиве протестираат и направија тотален хаос низ Германија. И ти си пишал нема бегање, а ни еден воз не се обраќаше :D

Мала шала, де ;)[DOUBLEPOST=1413574823][/DOUBLEPOST]
Мене ми дојде посмешно што е залепено нели кај германски железници кои деновиве протестираат и направија тотален хаос низ Германија. И ти си пишал нема бегање, а ни еден воз не се обраќаше :D
Не чини Ѓерманија, штрајкови на сите страни, пропаѓа, НЕ ИДАЈТЕ! :icon_lol:

Ајде сега вака без наивност и патриотизам...зошто младите се одучуваат да емигрираат во белиот свет,затоа што овде гледаат некоја добра и светла иднина?Зато што владата им овозможува убав и пристоен живот и заработувачка,па помило им е да бидат далеку од својата средина каде растеле и се школувале........
Ајде ти вака без наивност и патриотизам ..... што се спонзоруши и што е нивна одлика, по што се вака познати?[DOUBLEPOST=1413577746][/DOUBLEPOST]
Не мислам туку ти кажувам тоа што знам, што сум видел и слушнал.
Затоа ти реков има два типа на иселеници, и точно тие што ја пцијат Македонија надвор се оние кој што после неколку месеци/години се враќаат, нормално оти надвор од Македонија сите му се глупи. И потоа откако ќе се вратат го прават обратното.
" Јас живеев странство, за нигде е сите глупи се , врска немат од животот, за нигде се живеј таму, никој незнај да се забавува " итн.
Значи @Beric Dondarrion и уште некој тука чат пат да не ги означувам спаѓаат во онај другиот тип на исселеници?
Мислам што заклучок би донесол ти после ваков пост:
А со што да му биде полна устата?
Со што треба да му биде полна устата на граѓанинот на Северна Кореја или Исламска Држава?
Со пофалби за големиот лидер?
Со патриотизам?

Кој нормален може нешто добро да каже за оваа држава денес?
Тоа може само : или платена реклама како тебе, роко, џониби или фринџ, или ментално ретардирано лице, но за нив би требало други правни и социјални норми да важат, бидејќи се во медицнски поинаква состојба.

Пази дури и вас останатите кои ете не сте ја куделе до толку државата од каде потекнувате или ке кажете некој убав збор ве направи ментално ретардирани лица. Па сега незнам јас, заклучи сам...

Последно уредено:
значи и лајна да ти стават да јадиш че викаш дека е убаво битно јадиш нешто..... бравоС

• Ми се допаѓа
Reactions: osa
Ајде ти вака без наивност и патриотизам ..... што се спонзоруши и што е нивна одлика, по што се вака познати?[DOUBLEPOST=1413577746][/DOUBLEPOST]
Значи @Beric Dondarrion и уште некој тука чат пат да не ги означувам спаѓаат во онај другиот тип на исселеници?
Мислам што заклучок би донесол ти после ваков пост:
А со што да му биде полна устата?
Со што треба да му биде полна устата на граѓанинот на Северна Кореја или Исламска Држава?
Со пофалби за големиот лидер?
Со патриотизам?

Кој нормален може нешто добро да каже за оваа држава денес?
Тоа може само : или платена реклама како тебе, роко, џониби или фринџ, или ментално ретардирано лице, но за нив би требало други правни и социјални норми да важат, бидејќи се во медицнски поинаква состојба.

Пази дури и вас останатите кои ете не сте ја куделе до толку државата од каде потекнувате или ке кажете некој убав збор ве направи ментално ретардирани лица. Па сега незнам јас, заклучи сам...

Македонија не е Северна Кореа ниту пак Исламската држава, да не одиме во екстреми.
Од друга страна секој си има свое мислење, за некој Македонија било прелошо за некој не толку лошо но заминале поради други причини и тука се согласувам со @Strider , секој си има различни стандарди. Дали ќе кажиш реалистично или па дури же лажиш дека не е толку лошо зависи од тоа колку ти е гајле за Македонија. Има и иселеници кој што се интегрирале во другите општества што воопшто не ни се рачунаат за Македонци.

Односно дискусијата беше да бидиме реални, за мене не е релано некој што работи во државна администрација или е сегашната власт и ги убедува другите дека кај нас е добро.Затоа што не е добро и треба да се работи на подобро. Затоа што ете за некоја година ќе се смени властеа , тебе или ќе те избркаат од работа или ќе те стават на најниска позиција и после ќе викаш дека ништо нечини , за нигде е тука ,дај да бегаме, бравос за тие со Бугарски пасоши, итн. Е тоа е нешто што е многу лошо кај нас.
Тука си зборуваме како наши, зборуваме како е реално. Нема странци да им се фалиме дека е добри ниту пак да пцуеме дека е многу лошо.

Не, не нив. А ниту вие што сте два-три билборда на форумов, дури ни вас не ве напраив морони. Не сте до толку нетокму, реков:
Најверојатно, не се тоа фрустрации.
Веројатно многумина тука кои зборат за несреќата на нашиот народ, би збореле исто како вас, два-тројца, кога би биле платени како вас.
Мене ми е скроз јасно дека не сте вие идиоти ниту малоумни. И вие добро знаете и гледате што се случува, но пара буши кај што бургија неќе.
Ниту пак некој некаде спомена дека треба земјава да ја ружиме пред странците, како тоа што го прават СДСМ & невладини амеби, но ете, од вам познати причини побрзавте да ги нападнете тие кои тоа го заговараат, иако такви нема тука на темава.
Си измислувате недопрени поенти кои се зафаќате да ги браните, напаѓајќи ги соговорниците дека ги промовираат тие поенти, иако освен вас никој тука не ги спомнува.

- Никој освен вас, не спомена дека земјава треба да се оговара пред странци, како тоа што го прават веќеспоменатите.
- Никаде не ја споредив Македонија со Северна Кореа, ниту со Исламска Држава* туку валидноста на причините, поради кои некој би избегал од својата земја.

* иако политиката на власта кон Албанците и радикалниот Ислам, за не многу долго време, може да не донесе таму

Последно уредено:
Не, не нив. А ниту вие што сте два-три билборда на форумов, дури ни вас не ве напраив морони. Не сте до толку нетокму, реков:

Ниту пак некој некаде спомена дека треба земјава да ја ружиме пред странците, како тоа што го прават СДСМ & невладини амеби, но ете, од вам познати причини побрзавте да ги нападнете тие кои тоа го заговараат, иако такви нема тука на темава.

:pos::pos::pos:

Дали тоа Латас го читам или?

Сериозни сте дека некој Вашите мислења ќе ги зема за реални штом ги поставувате од позиција на гледиште исто како на власта? Опозицијата е на дереџе, јасно ни е тоа, но последниве 8 години оние што се сега на власт направија да ја пополниме темава со 200+ страници (скоро 300). И кога опозицијата упатува на тоа дека во земјава нешто не чини, ДОМА, тука, пред Вас - Вие одма ги напаѓате, со веќе докажаните глупости. Кога опозицијата ќе им каже на странските претставници дека навистина имаме многу проблеми како држава со цел истите да извршат некој вид на притисок врз власта за да се подобрат работите во општа смисла - Вие сите ги напаѓате, вклучувајќи ги и странските претставници. Како на пример, последното со новиот американски амбасадор - човекот уште недојден е направен ренде од провладините медиуми при недоречености од негова страна.

Не сфаќам како можат НВО-ата да ја ружат земјава ако на форум зборуваат дека од 34то место сме станале 123та (или која и да беше позиција) во поглед на слобода на медиуми и кои се причините за тоа. А причината сите ја знаеме - власта е таа.

Зарем треба да замижиме и да веруваме во розевата слика на Сител/Канал5/МРТ/Курир и компанија, ако сите околу мене отишле, се веќе во процедура или планираат да заминат од Македонија?

Немој сега да ме окарактеризираш како опозиција, смачено ми е да се објаснувам дека не сум СДСМ/НСДП/ЛДП или која и да е во опозиција партија.

Туку што ти објаснувам тебе и на сличните како тебе. Се надевам само дека си добил добра препорака од Локален Комитет на ДПМНЕ за да те вработат во некоја државна администрација и на некое подобро место. Да не мора да си имаш работа со плебсот, оти ако го гледаш секој ден можеби и ќе ти светне сијаличето каков ни е народот. Ако те сместат во канцеларија, на удобно, да не гледаш што се случува, вклучи си Сител/Канал5/МРТ и свиркај си.

:vozbud:

:pos::pos::pos:

Дали тоа Латас го читам или?

Сериозни сте дека некој Вашите мислења ќе ги зема за реални штом ги поставувате од позиција на гледиште исто како на власта? Опозицијата е на дереџе, јасно ни е тоа, но последниве 8 години оние што се сега на власт направија да ја пополниме темава со 200+ страници (скоро 300). И кога опозицијата упатува на тоа дека во земјава нешто не чини, ДОМА, тука, пред Вас - Вие одма ги напаѓате, со веќе докажаните глупости. Кога опозицијата ќе им каже на странските претставници дека навистина имаме многу проблеми како држава со цел истите да извршат некој вид на притисок врз власта за да се подобрат работите во општа смисла - Вие сите ги напаѓате, вклучувајќи ги и странските претставници. Како на пример, последното со новиот американски амбасадор - човекот уште недојден е направен ренде од провладините медиуми при недоречености од негова страна.

Не сфаќам како можат НВО-ата да ја ружат земјава ако на форум зборуваат дека од 34то место сме станале 123та (или која и да беше позиција) во поглед на слобода на медиуми и кои се причините за тоа. А причината сите ја знаеме - власта е таа.

Зарем треба да замижиме и да веруваме во розевата слика на Сител/Канал5/МРТ/Курир и компанија, ако сите околу мене отишле, се веќе во процедура или планираат да заминат од Македонија?

Немој сега да ме окарактеризираш како опозиција, смачено ми е да се објаснувам дека не сум СДСМ/НСДП/ЛДП или која и да е во опозиција партија.

Туку што ти објаснувам тебе и на сличните како тебе. Се надевам само дека си добил добра препорака од Локален Комитет на ДПМНЕ за да те вработат во некоја државна администрација и на некое подобро место. Да не мора да си имаш работа со плебсот, оти ако го гледаш секој ден можеби и ќе ти светне сијаличето каков ни е народот. Ако те сместат во канцеларија, на удобно, да не гледаш што се случува, вклучи си Сител/Канал5/МРТ и свиркај си.

:vozbud:
Кај нас нема опозиција, ако убаво погледнеш ќе видиш дека она 8 години работи за позиција. Па глуп да си нема такви чекори да преземеш како нив. Затоа е во право берик, тоа ти се платени гомнари да не дотолчат. Немој да веруваш во се што гледаш, размисли што они направија да се наречат опозиција? Ништо го изиграа орото перфектно во нивна корист за мрсна пара!

Кај нас нема опозиција, ако убаво погледнеш ќе видиш дека она 8 години работи за позиција. Па глуп да си нема такви чекори да преземеш како нив. Затоа е во право берик, тоа ти се платени гомнари да не дотолчат. Немој да веруваш во се што гледаш, размисли што они направија да се наречат опозиција? Ништо го изиграа орото перфектно во нивна корист за мрсна пара!

Ох, и те како. Најсвеж пример - ГРОМ.

Ох, и те како. Најсвеж пример - ГРОМ.
За пари и мајка им ќе си ја продадат. Кај нас игра само една партија и таа е на власт. Се друго што ваму таму имаше амбиции и збореше за подобро замина од земјата, оти следеше УЈП и бато Мијалков со кривична. Сега има само власт апсолутна во секоја смисла. Ах да и албанци и тоа многу. Пример трето дете проектот за нив е осмислен испаднаа истражувањата од проектот катастрофални се за нас македонците. Сме исфинансирале роми и албанци од наши даноци и онака они се алергични на плаќање.

^
љацо, ти си идниот македонски месија:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom