Дали тоа Латас го читам или?
Сериозни сте дека некој Вашите мислења ќе ги зема за реални штом ги поставувате од позиција на гледиште исто како на власта? Опозицијата е на дереџе, јасно ни е тоа, но последниве 8 години оние што се сега на власт направија да ја пополниме темава со 200+ страници (скоро 300). И кога опозицијата упатува на тоа дека во земјава нешто не чини, ДОМА, тука, пред Вас - Вие одма ги напаѓате, со веќе докажаните глупости. Кога опозицијата ќе им каже на странските претставници дека навистина имаме многу проблеми како држава со цел истите да извршат некој вид на притисок врз власта за да се подобрат работите во општа смисла - Вие сите ги напаѓате, вклучувајќи ги и странските претставници. Како на пример, последното со новиот американски амбасадор - човекот уште недојден е направен ренде од провладините медиуми при недоречености од негова страна.
Не сфаќам како можат НВО-ата да ја ружат земјава ако на форум зборуваат дека од 34то место сме станале 123та (или која и да беше позиција) во поглед на слобода на медиуми и кои се причините за тоа. А причината сите ја знаеме - власта е таа.
Зарем треба да замижиме и да веруваме во розевата слика на Сител/Канал5/МРТ/Курир и компанија, ако сите околу мене отишле, се веќе во процедура или планираат да заминат од Македонија?
Немој сега да ме окарактеризираш како опозиција, смачено ми е да се објаснувам дека не сум СДСМ/НСДП/ЛДП или која и да е во опозиција партија.
Туку што ти објаснувам тебе и на сличните како тебе. Се надевам само дека си добил добра препорака од Локален Комитет на ДПМНЕ за да те вработат во некоја државна администрација и на некое подобро место. Да не мора да си имаш работа со плебсот, оти ако го гледаш секој ден можеби и ќе ти светне сијаличето каков ни е народот. Ако те сместат во канцеларија, на удобно, да не гледаш што се случува, вклучи си Сител/Канал5/МРТ и свиркај си.