Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
,,,,ako e dojdena dotuka rabotava da na eden"šutrak" mu se zakanuvaš,a istiot toj "šutrak" komentira intelektualni problemi na mladite nevraboteni akademci si ibalo mamata,,,
,,,,a što sum jas iĉ da ne ti ĉue bidejki mnogu raboti mi davaat za pravo da komentiram što sakam,,,kogo sakam,,,i koga sakam,,,jssno ti e ili da ti crtam,,,
,,,,popat. kažano,,,tebe šutraĉka i šutrak te napravile z,š se odnesuvaš ko vistinski šutrak,,,
,,,ne prodolžuvaj so diskusija bidejki ke mora peleni da ti menuvam,,,:icon_mrgr:,,,:(

не биди шутрак :icon_mrgr:

треба да си фалинка во умот да прифатиш да работиш за ова- кое они го нарекуваат плата
http://www.novini.mk/read/1085827/m...aat-asistenti-za-prodazhba-na-shank-i-kelneri

Во внатрешноста на Македонија, некои со позвучни професии земаат слична, ако не и иста плата. Во приватниот сектор, се разбира.

треба да си фалинка во умот да прифатиш да работиш за ова- кое они го нарекуваат плата
http://www.novini.mk/read/1085827/m...aat-asistenti-za-prodazhba-na-shank-i-kelneri
bravo mnogu jako ...ama dali ke dopre do ovie ...teshko
,,,,za vakvo rabotno mesto i plata možat edinstveno da konkuriraat D-r i po medicina i stomatologija,,ionaka se ostaveni na milost i nemilost,,,tuka;) barem ke imaat nešto i gratis da griznat,,,kasnat de,,,:icon_mrgr:,,,,
,,,,ajde intelektualci eve vi prilika:cool::cool: nemoj nekoj posle da se žali deka nema vrabotuvanje,,,:tapp::tapp::tapp:
vikash koga ke ja treskaat ke im proraboti ,ama nema shto prijatelce

„Во Македонија во 2013-та Државната комисја за спречување на корупцијата истражи 228 случаи за борба против корупција и бројот не е воопшто мал во однос на големита на Македонија. Еден дел од нив беа препратени или седум беа обвинети а тоа е речиси ништо. Во Романија беа осудени лани 244 поединци или околу 27 отсто од вкупниот број. Колкумина беа осудени, седум беа обвинети но колку беа осудени-нула, точно нула а тоа значи дека корупцијата во Македонија е еднакава на нула и не е смешно повеќе би рекол дека е тажно“, рече амбасадарот на САД, Пол Волерс.

Доста паламудење: једна слика - хиљаду речи, црно на бело, гравче на тавче (што викаат Србите) ако баба лаже трап не лаже!

„Во Македонија во 2013-та Државната комисја за спречување на корупцијата истражи 228 случаи за борба против корупција и бројот не е воопшто мал во однос на големита на Македонија. Еден дел од нив беа препратени или седум беа обвинети а тоа е речиси ништо. Во Романија беа осудени лани 244 поединци или околу 27 отсто од вкупниот број. Колкумина беа осудени, седум беа обвинети но колку беа осудени-нула, точно нула а тоа значи дека корупцијата во Македонија е еднакава на нула и не е смешно повеќе би рекол дека е тажно“, рече амбасадарот на САД, Пол Волерс.

Доста паламудење: једна слика - хиљаду речи, црно на бело, гравче на тавче (што викаат Србите) ако баба лаже трап не лаже!
...хе, а дали тоа Неговата Екселенција не сугерира инквизиција. Ако нема-нема, зар еден режим за кој дискретно се сугерира дека е диктаторски и корумпиран со судство демек врзано на кусо јуженце, радо не би репнал на робија некого имајќи 228 , од тоа дури и седум шанси на шпиц за волеј , ....дури и по систем еци-пеци-пец, за да ја замаскира работата или едноставно Волерс на основа на своето искуство не може да верува во спротивно??;)

bravo mnogu jako ...ama dali ke dopre do ovie ...teshko

vikash koga ke ja treskaat ke im proraboti ,ama nema shto prijatelce
,,,kako prvo nioddaleku ne sme prijateli,,,
,,,kako vtoro,,sosema pogresho tolkuvanje davash na toa shto sum napishal,,
,,,i PS,,,kako treto tuka e kraj na diskusijata bidejki ke zaglavime vo bespotrebni politichki prepukuvanja,,,a ti slobodno mozhesh da se davish vo tvoite lichni ubeduvanja,,,samo gledaj da ne se udavish ,zhalosno ke bide za edna taka mlada zagubena dusha koja seushte ne gi poznava ni osnovnite ili nesaka da gi razbere,,,,,povekevremenskite politichki pomestuvanja,,,[DOUBLEPOST=1413428149][/DOUBLEPOST],,,i PPS,,,,dosta beshe od politika i agitiranje,,,temava e za odenje vo jabana za podobar zhivo ili ostanuvanje tuka doma pod uslovite ,takvi kakvi shto se,,,[DOUBLEPOST=1413428208][/DOUBLEPOST],,,i PPS,,,,dosta beshe od politika i agitiranje,,,temava e za odenje vo jabana za podobar zhivo ili ostanuvanje tuka doma pod uslovite ,takvi kakvi shto se,,,

• Ми се допаѓа
Reactions: osa
dosta beshe od politika i agitiranje,,,temava e za odenje vo jabana za podobar zhivo ili ostanuvanje tuka doma pod uslovite ,takvi kakvi shto se,,,
Грешка си мој драг форумски колега.
Темата е нешто од типот гладна кокошка просо сонува, лечење комплекси, вадење фрустрации, фалење и чат пат тргање сеир.
За одење во странство за подобар живот, за емигрирање и за такви слични работи си има конкретни теми каде секоја земја или група на земји се обработуваат посебно и темелно. Таму има солидни информации за секој кој е стварно заинтересиран да замини, лични искуства, потреби документи, која профил на кадри се бара, плата , трошоци и се останато.
Претежно такви информации се најдуваат во овој и овој дел од форумот и по некоја залутана лево десно.

Да саккаа да заминат пола од овие кој пишуваат на темава пoинтересна ќе беше, само неколку се од иностранство, другите се фрустрирани пациенти кои се љубоморни како нивните другарчиња од средно се успешни политичари и раководители на нашата држава. Тука е најголемата мака, и неможат да си простат како они толку паметни и учени не успеале, а "неинтелигентните" успешно се снашле во животот. Праксата покажала дека најважно е да си образован и од улица и од инситуција, ама додека вие седевте на Комодоре и на 486-ка купени од тате, други го учеа животот на поинаков начин.

Да саккаа да заминат пола од овие кој пишуваат на темава пoинтересна ќе беше, само неколку се од иностранство, другите се фрустрирани пациенти кои се љубоморни како нивните другарчиња од средно се успешни политичари и раководители на нашата држава. Тука е најголемата мака, и неможат да си простат како они толку паметни и учени не успеале, а "неинтелигентните" успешно се снашле во животот. Праксата покажала дека најважно е да си образован и од улица и од инситуција, ама додека вие седевте на Комодоре и на 486-ка купени од тате, други го учеа животот на поинаков начин.
Бато ја на папир иам поголема плата од госпоѓа Јанкуловска! Ај сеа ти да ми објасниш како таа со нејзината плата за 8 години успеала да купи 2 стана од по 100 квадрати коа ја со мојата за истите тие 8 години цела да ја штедев не можам да купам ни еден таков? Пази збориме за лице кое што е на чело на МВР и по сите основи треба да е чесно.

...хе, а дали тоа Неговата Екселенција не сугерира инквизиција. Ако нема-нема, зар еден режим за кој дискретно се сугерира дека е диктаторски и корумпиран со судство демек врзано на кусо јуженце, радо не би репнал на робија некого имајќи 228 , од тоа дури и седум шанси на шпиц за волеј , ....дури и по систем еци-пеци-пец, за да ја замаскира работата или едноставно Волерс на основа на своето искуство не може да верува во спротивно??;)
Dali ti seriozno predlagaš deka vo Makedonija nema korupcija? A, inkvizicija vekje imaš vo forma na onaa komisija za lustracija, btw.

ХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ

Значи, безразлика дали имате супер работно место, супер плата, супер куќа, супер стан, родители кои ќе ви ги чуваат децата додека сте на работа и нема да префаќаат бактерии од другите дечиња во градинка... безразлика дали доколку живеете во Македонија со солидната плата ќе си дозволите еднаш годишно да летате на одмор во било која земја сакате, да си ги купите сите new arrivals во Zara и Mango (како синоними за висока мода), да одите секој продолжен викенд во лето во Солун или во зима на Алпите, сите ама СИТЕ морате да сфатите дека го дишите истиот воздух со сиромашните.
На страна тоа што Македонија не е држава за живеење, Македонија веќе не е ни земја, ни територија за дишење.
Треба да се воведи некој меѓународен акт со кој ќе се дозволи барање азил врз основа на загаден воздух.

http://faktor.mk/archives/112652#

Превземено од фб

Бато ја на папир иам поголема плата од госпоѓа Јанкуловска! Ај сеа ти да ми објасниш како таа со нејзината плата за 8 години успеала да купи 2 стана од по 100 квадрати коа ја со мојата за истите тие 8 години цела да ја штедев не можам да купам ни еден таков? Пази збориме за лице кое што е на чело на МВР и по сите основи треба да е чесно.
Ти не играш спортска бе бато, не собирш фискални, не играш државна лотарија...е бато бато

Имам другар во Германија. Работи во близина на Линдау како металостругар. Плата моментално 750 Евра, кирија за стан 300 Евра, 150 Евра троши за храна и 250 Евра за гориво. Инаку е машински инженер дипломиран 2002 година. Веќе е 4 години во Германија. Не е задоволен ИЧ. Јазик не знаеше. Имаше искуство во Македонија како инженер во јака компанија А.Д. и платата му беше 32000 денара.
Ама замина зашто почна да фрла.. алчноста е гадна работа.
Тоа се од прилика 220-240 литри гориво или 2-2,5к километри
Кратко кажано лаже зашто и во Германија донесоа закон за минимална плата 1500 евра
Чистачката што им чисти по дома на брат ми и снаа ми зима по 1700 евра плата бре[DOUBLEPOST=1413457852][/DOUBLEPOST]
човекот не е теле. Има машински факултет со просек 8.70 дипломиран на време. Инаку 1500 Евра ни во сон. Не знаеше јазик воопшто. Само англиски и тоа одлично. Имаше искуство ко инженер во метало преработувачка индустрија. Платата е таа. Лично видов. Со свои очи. Работи 8 часа на ден. Извини друже Валво ама 1500 евра земаат инженери. Во Германија се бараат кадри ама до работа ТЕШКО зашто има конкуренција и тоа многу многу.
А па тој не почнал одма како инжинер.
Швабо прво те става на струг,фреза,цнц...........како обичен работник не го интересира ни под разно дилплома од МК.[DOUBLEPOST=1413458805][/DOUBLEPOST]
da zaokruzam :TI si patriot ...Ti si Makedonija ...ajvar nesmee da pravime kaj zgradite ,ovie debilnive ni donesoa takov zakon ..e sega ti ako si od selo ,ti mozesh ,vo dvor da praish ajvar ,pa duri i vino ...e sega spored evropskoto zakonodavstvo (koga ke vlezeme de vo evropa )nema da moze da pravish vino i rakija ,nesmeesh da proizveduvash alkohol doma vo domashni uslovi ...za ova ne si ti kriv ako neznaesh ,krivi se tie od shtab shto ne te informirale ,ama ke ti kazat koga ke dojde vreme (na zimi takvoooto ke dojde )
e sega ne go "krstiv "jas so zborot pastir ,tuku tie negovite izbiraci taka go velicaat
koj bil toj shto bil LEGALNO IZBRAN ????????????????
duri i obse i odhr ,kazaa kakvi bile izborite ...
pocit da imam kon kogo ,kon toj shto ne me POCITUVA ??
narodot shto go glasal ????koj narod go glasal ???toj si PISHUVA sam livcinja deka e najbolji ,sam sebe se bira .
pazi molimte kako se izrazuvash na forumov ,toj ne e Frckovski ,za tebe i tvoite bliski od opkruzuvanjeto toj e PROFESOR g-din Frchkovski
okolu kicmata ,pogore podole ,napred nazad ne bi elaborirala mnogu ,si znaesh ti koj i kolku plaka za podvednuvanje,sekoja poza ima cenovnik
p.s.Makedonshtinata ne se dokazuva so pishuvanje na kirilicno pismo i pljackanje na narodot ,no ti i takvite ko tebe toa ni go glasate da ni bide vlast (chitaj falsifikatori )
Ако тој предавникот што даде 200К и кусур МАКЕДОНСКИ државјанства на шип-тарите од косово за 1М-2М германски марки го споредуваш со господин тогаш јас сум ЗАГОР а тој ЧИКО
2008-10-06_021642_zagor2.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom