ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
kako lesno se preshalta od Nadal na Alcaraz,respekt
Автоматски споено мислење:

Оваа година веќе може да достигне 1/8 од Новак неделите. Ако го служат нозете и психата уште 15 години , без проблеми го надминува рекордот.
sega pochnuva pekolot na branenje poeni

kako lesno se preshalta od Nadal na Alcaraz,respekt

sega pochnuva pekolot na branenje poeni

Тоа да , УС Опен го чека... Новак па Торино го чека , ќе продолжат да се бркаат...

Тоа да , УС Опен го чека... Новак па Торино го чека , ќе продолжат да се бркаат...
toa vo bliska idnina.Povekje mi beshe poentata za podolgorochen period, desetina godini,konstantnosta, sekoja godina po dva slema i tri mastersa barem.I ne mi beshe muabetot za Novak,on,gore dole,negovoto si go odraboti,mislam deka ke dotueka do 400 nedeli ,a i ushte dva tri slema ke lapne.On delot so komstantnosta si go zavrshi.
Za Alcaraz zborev,i prepiskite tuka shto gi imavme,sporedbite so vozrastite i dostignuvanjata,versus Rafa,Djovak.E, zatoa vikam,sega pochnuva pekolot.

toa vo bliska idnina.Povekje mi beshe poentata za podolgorochen period, desetina godini,konstantnosta, sekoja godina po dva slema i tri mastersa barem.I ne mi beshe muabetot za Novak,on,gore dole,negovoto si go odraboti,mislam deka ke dotueka do 400 nedeli ,a i ushte dva tri slema ke lapne.On delot so komstantnosta si go zavrshi.
Za Alcaraz zborev,i prepiskite tuka shto gi imavme,sporedbite so vozrastite i dostignuvanjata,versus Rafa,Djovak.E, zatoa vikam,sega pochnuva pekolot.

Алкараз со тоа шо освои 2 слема на 20 години веќе влезе во историјата , а и оваа статистикава со 30+ недели како прв на толку млада возраст ветува многу. Е сега прав си во делот за константноста. Може да биде Рафа или Новак, може да биде Борг или Сампрас ,а може да биде и Виландер или Бекер. Овие имиња ги кажувам пошо сите освоиле на 20 години или пред тоа.
Во блиска иднина оваа сезона и наредната делува дека само Новак му е препрека. Работите како и да е може да се сменат преку ноќ и целосно да се смени приказната , ама гледано од денешна перспектива и сите сегменти што ги поседува скоро и да нема слабост , го чекаат многу рекорди за рушење.

Малку офф топик
Денес Надал дал изјава дека Меси е подобар од Кристиано :( Ваше мислење

Posle 7 ipol meseci pauza, Cilic denes se vrakja na teniskite tereni...
Не го бива веќе...
Да се надоврзам, прошла недела на турнирот во њупорт играше Андерсон кој е во пензија веќе две години и лабаво си доби тројца топ 50 играчи,што докажува до каде е ситуацијата во атп.

Paa ne se kladam mnogu na tenis no omileni mi se kako sto kazav takvite igraci... Cilic denes 2.30 koef na domasen turnir ako mu odi servisot ne gledam zasto da ne pobedi... uplativ...
На земја сервисот не игра многу улога за разлика од тврда подлога и трева.
Со среќа да фатиш

На земја сервисот не игра многу улога за разлика од тврда подлога и трева.
Со среќа да фатиш

Znam sepak Cilic e gorazd od 2 metra a nasproti nego dzudze od 170cm, pred domasna publika ako servira jako bi trebalo da pobedi. Vredi za 2.30 koef

Da zeme 1 set koeficientot e 1.50 toa bi trebalo lesno, a dali ke pobedi ke vidime.

Mnogu rano srkna brejk.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom