ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Djovak beshe prestrogo kaznet
Не беше, ама тебе човек и со инка да проба да ти стави џабе е, пак нема да разбереш. Кој дел од тоа дека УДРИ ЛИНИСКИ СУДИЈА СО ТОПЧЕ ПО ЗАВРШУВАЊЕ НА ПОЕН не го разбираш? Значи имаш утврдени правила бе друже, ако тебе не ти се јасни или не сакаш да ти се јасни тоа е твој проблем. Не сакал да ја удри, wow, фала што ни кажа иначе ние мислевме дека сака да ја удри намерно, ретардирани сме ебате.

Ти си гарант тип на човек што кога ќе те фати полиција со 2 промили и ќе ти ја земе возачката, пцуеш по полиција, држава и се живо и диво наместо да сфатиш дека си крив и да си ја платиш казната.

Те молам не досаѓај веќе за тој УСО зашо смешно изгледа вака од страна кога квичиш за работа која е преочигледна.

По 7428ти пат, Циципас не удри никого во публика за негова среќа, затоа и не беше дисквалификуван. Дали требаше да го направи тоа? Апсолутно не, колку и да бил нервозен и фрустриран. Дали беше сељачки потегот? Да. Тоа е приказната, се извини самиот Циципас после мечот и кажа дека бил глуп потегот, енд оф стори. Киргиос може до утре да квичи и да се сељачи али не беше во право и уште еднаш докажа дека е разгалено лигле.

Не беше, ама тебе човек и со инка да проба да ти стави џабе е, пак нема да разбереш. Кој дел од тоа дека УДРИ ЛИНИСКИ СУДИЈА СО ТОПЧЕ ПО ЗАВРШУВАЊЕ НА ПОЕН не го разбираш? Значи имаш утврдени правила бе друже, ако тебе не ти се јасни или не сакаш да ти се јасни тоа е твој проблем. Не сакал да ја удри, wow, фала што ни кажа иначе ние мислевме дека сака да ја удри намерно, ретардирани сме ебате.

Ти си гарант тип на човек што кога ќе те фати полиција со 2 промили и ќе ти ја земе возачката, пцуеш по полиција, држава и се живо и диво наместо да сфатиш дека си крив и да си ја платиш казната.

Те молам не досаѓај веќе за тој УСО зашо смешно изгледа вака од страна кога квичиш за работа која е преочигледна.

По 7428ти пат, Циципас не удри никого во публика за негова среќа, затоа и не беше дисквалификуван. Дали требаше да го направи тоа? Апсолутно не, колку и да бил нервозен и фрустриран. Дали беше сељачки потегот? Да. Тоа е приказната, се извини самиот Циципас после мечот и кажа дека бил глуп потегот, енд оф стори. Киргиос може до утре да квичи и да се сељачи али не беше во право и уште еднаш докажа дека е разгалено лигле.
dvojni arshini prijatel,ama koj da primeti.
Tuku,neshto ,,vunderkindot,, Alcaraz tenko prede,decki.Neshti tivki ste,sakale,ne sakale, smalivte dozivljaj.
Siner go nashlak ko malo dete :) .

dvojni arshini prijatel,ama koj da primeti.
Tuku,neshto ,,vunderkindot,, Alcaraz tenko prede,decki.Neshti tivki ste,sakale,ne sakale, smalivte dozivljaj.
Siner go nashlak ko malo dete :) .

Пази шо збориш , следен противник е на Ноле тој Синер шо го нашљакал Карлос... доста сталожено изгледа и ќе биде прв посериозен тест за Ноле.
Да ,Ноле игра на врвно ниво и изгледа непобедливо , ама до сега безвезе му беа противниците. Денес работава беше играј му на бехендот , секако ќе згреши.

Циципас имаше среќа што не погоди никого, што под дифолт значи дека само следи опомена, имаше среќа едноставно.

А конкретно за све што се случуваше вчера сепак сум на страната на белиот грк, треба малце да се земе во предвид што претходеше и што ја изнуди таа негова реакција, а тоа е константното бунење на Киргиос кон главниот судија, нарочито овој кога суди увек се дешаваат драми едноставно од сите судии овој му е на прво, второ и трето место на хејт листата на Киргиос.

Немаше тоа никаква врска со Циципас, едноставно негодуваше Киргиос за рандом работи цело време уште од сам старт па све до крај, нарочито кога Циципас сервираше а тоа значеше влечење на поените, поголема пауза меѓу сервиси и деконцентрација на противникот, од друга страна он кога сервираше премалце простор оставаше за Циципас да одмори, неколку сервиси му приметив кога Циципас не ни беше позициониран асално и барем у 1-2 ситуации не беше спремен на прима сервис. Све ова влијаеше у втор сет грков да попушти ментално и да го загуби тој сет, по што експлодираше со таа негова реакција која секако не му требаше, и самиот призна, али и посочи ова што го прави Киргиос е bullying, нефер према противниците и не треба да е типично за еден тениски меч.

Новак денес иначе беше одличен, знаев дека ќе му се скине денес сет убеден бев на ваков сервис на холанѓанецов али можеше и без тоа да помине, изигра само еден лош гем денеска и баш таму беше брејкнат по што и го изгуби сетот, останатото беше рутина и непотребно продолжување на мечов од 30 минути, али ништо страшно.

Добро е за Новак што нема да игра против Алкараз, мислам дека Синер му е далеку бољи меч ап, не дека ова готово значи дека Новак победува али сметам дека доби поидеален противник, Алкараз можеше да го цеди а и фрустрира со добриот сервис, агресивниот тенис и константноста која знае да ја има у долгите размени. Денес очај беше шпанецов, нема тие неизнудени у очајна игра на сервис на протвиникот Синер да ја има и со Новак, на тие утнати први сервиси од денес а ги имаше многу Новак нема да му го понуди она што денес Алкараз го изигра.

Пази шо збориш , следен противник е на Ноле тој Синер шо го нашљакал Карлос... доста сталожено изгледа и ќе биде прв посериозен тест за Ноле.
Да ,Ноле игра на врвно ниво и изгледа непобедливо , ама до сега безвезе му беа противниците. Денес работава беше играј му на бехендот , секако ќе згреши.
sho si ima vrska muabetot za ,,vunderkindot,, Alcaraz spored nekoi struchnjaci ovde so Siner i Djovak.
Ta ne e Djovak nepobedliv,Siner ima shansi zadutre.I pak,shto si ima vrska nivniot duel so muabetot za Alcaraz

sho si ima vrska muabetot za ,,vunderkindot,, Alcaraz spored nekoi struchnjaci ovde so Siner i Djovak.
Ta ne e Djovak nepobedliv,Siner ima shansi zadutre.I pak,shto si ima vrska nivniot duel so muabetot za Alcaraz

Ако мислиш дека Алкараз е пепси играч како некои тенисери шо се стварно преценети (Шапо , Де Минар , Тиафо...) , стварно си у заблуда. Сеуште нема ГС меч со Ноле и Надал , а дека има шампионски менталитет веќе покажа оваа година и со сигурност ќе биде грендслем шампион во блиска иднина (2023). Плус не знам што се ситиш на пораз од Синер кога се гледа јасно дека тоа е идното големо ривалство. Да изгубеше од Струф , па да коментираш така ќе имаше логика...

Ако мислиш дека Алкараз е пепси играч како некои тенисери шо се стварно преценети (Шапо , Де Минар , Тиафо...) , стварно си у заблуда. Сеуште нема ГС меч со Ноле и Надал , а дека има шампионски менталитет веќе покажа оваа година и со сигурност ќе биде грендслем шампион во блиска иднина (2023). Плус не знам што се ситиш на пораз од Синер кога се гледа јасно дека тоа е идното големо ривалство. Да изгубеше од Струф , па да коментираш така ќе имаше логика...
pazi stvarno,a jas mislev deka koga ke se penzionirat Nadal i Djovak ke go ukinat tenisot ili vo najmala raka nema da se igrat vekje slemovi.
Pa normalno deka ke mora da ima novi slem sampioni be prijatel,ke bide Medo,ke bide Alcaraz,Siner,jebem li ga ,vo vakvo sarenilo sekoj moze da bide.No,monopolot sho go imaa Big 3 nema da se povtori.E,za da kazesh za nekoj deka e sledniot Rafa,Djovak,Fed , istiot treba da napravi ist takov monopol.Pred nekoj mesec ovde pishuvavte dela Alcaraz e toj lik,a jas samo smiruvav strasti deka e daleku od toj level,da ja ima taa konstantnost.One hit wonder sindromot dosega sme go videle mnogu vo tenisot.Toa beshe muabetot.I kako vide deka se sitam,me boli stojko dali pobedil Siner ili Alcaraz.I da,Alcaraz ke osvoi slem kad tad,za dve godini ke ima rivalstvo ala Big 3 so nekoj si Siner,Medo,Zverev,ama,da vrza dva slema eden po drug,hm,bar za sega shto gledam,teshko.

Во право си.
Федерер, Рафа и Новак на нивни 19 години веќе имаа по 5-6 грендслема и вооспоставено страшен монопол у спортот.
За разлика од издуваниов.

Синер ќе му земе 2 сета на Новак ако не и ќе го тепа.. секако ако игра вака ко што изигра против Алкараз, пасивен беше на моменти Новак а тоа го искористи Рајт Ховен. Немам видено такво нешто од Рафа и мене ме изненади многу, многу лоша ситуација и макар ако сте фатиле ракет во рака знаете дека е лоша и пауза од 1 минута ако сте у налет. Ама неговата игра беше предобра и се знаеше победникот така да не мења нешто многу.. Кирјос - Циципас да не ги коментирам, тоа беше циркус, Циципас успеа да го победи Кирјос у Киријос игра, да стане поголем шупак и од него, пишав неколку пати за Циципас, НАЈОДВРАТЕН лик на цел тур стана у последни 2 години. Синер многу ме импресионираше вчера, одличен ритерн, ударци, игра на мрежа а и добар сервис.. ќе се мучи џовакс.

Со што те импресионирал Синер? Со 41 неизнудена, и 2 сета ако не се лажам со 48% погоден сервис и 50%. Супер импресионирање, ама тој Синер од вчера глатко ќе изгубеше против Новак. Вакви импресии се пишуваа и пред последното финале на АО меѓу Новак и Рафа, па као Рафа поправил сервис као доминирал а у финалето беше инфериорен. Не се суди за еден меч според тоа како е изиграно претходно, различен меч ап, различна слика, ама тој Синер од вчера у ниеден универзум немаше да слави против ваков Новак каков што е на турниров а и веќе 2 месеци. На РГ не е дека изгуби од Гофан, у моментов заедно со Рафа и Алкараз се/беа играчи во најдобра форма, ене го вчера играше против играч кој на трева мелеше до неговиот дуел, само еден лош гем издејствува да изгуби сет, јер трева јебига и тешко се брејкнува нарочито ако еден играч набилда самодоверба а притоа има страшен сервис, ама после тоа губење сет едноставно го размонтира противникот, не е мала работа на трева така да согазиш некој кој има супер сервис и тревата му е практично и омилиена подлога.

Не дека готово, Новак победува против Синер, знае да има блекаути и сеуште не знам на што сме со него сезонава, многу фактори влијаат за ова, ама ако продолжи со врвното ниво на тенис кое што го има у глобала у задње време, победува, максимум еден сет да изгуби, за разлика од вчера многу боље може да се носи со сервисот на Синер. Тоа што Алкараз беше дупе е друг муабет и го направи Синер бог и батина вчера, а у реалноста типот имаше лоша статистика, повеќе неизнудени од винери, и 2 сета у редослед мачење да погоди прв сервис, 4 аса у цел меч и тн и тн. Најтешка препрека ќе му е до финале факт, ама Новак треба да е премизерен за да изгуби 3 сета од Синер, и да изигра ко што не изиграл добри 2 месеци.

Во право си.
Федерер, Рафа и Новак на нивни 19 години веќе имаа по 5-6 грендслема и вооспоставено страшен монопол у спортот.
За разлика од издуваниов.
znaesh li nekolku teniseri koi na 18-19 god. osvoija slem i zaglavija
tuku,aj da ne se povtaram,kasno se ubacuvash vo polemikata za Alcaraz,vrati se nanazad koga go osvoi mastersot,za da si vo tek so diskusijata.Vaka,na pola pat, samo ke troshime tastatura i ke se povtoruvame

Синер одприлика има исто толку шанси колку што јас имам да ја ебам Адријана Лима, па сеа видете. Или можда ќе испаднам и ја ебач на крај, who knows. :icon_lol:

Slabo nekako se zbori za Fritz a deckoto izgazi 4 mecha bez izguben set.

Go tepase Rafa pred nekoj mesec vo finale mislam na Indian Wells bese, zosto ne bi uste ednas :icon_mrgr:
planirav posle vtoriot mech da pisham za nego kako favorit od senka koj go igra najdobriot tenis vo negovata kariera ama izumiv skroz.Inaku,mislam deka toj ke e edniot finalist
Автоматски споено мислење:

dali ke e Nadal,dali van Zandshulp,nemat nikakvi shansi protiv Friz momentalno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom