abe so mi objasnuvas kako bilo, koga gledav, i se slusase sto muabet praat, muabetot e deka se predviduvase mto za novak, a milman, za toj kgn standard za '' nefer '' potezi, napravi nesto beter, mu tekna da se preslekuva pred gejm koj znacese pauza mala, i 7 min go nemase, zasto ko sto rece, go cedel topceto pred da servira bidejki pot vlagalo dur mu bilo u dzeb.
Ja ne rekov deka napravil nesto loso, ama novak ova da go napravese drug ke bese muabetot, toa se veke dvojni standardi, mi se spominja nekoj muabet na rodik : )))), od pred celi 10 godini, uredu e.
Nadal isto so wawrinka u finale barase mto, zaso imase ( ocigledni ) problemi so grbot, bese precekan so svirezi, e isto zvucite ko togas navivacite na federer na temive tuka, koga go kolnea deka glumi, ama ok sfakam deka dvojni a po nekad i trojni standardi ima na forumov, za isti situacii.
I novak nikad od kurtasak ne gi baral takvite situacii, nit pak samo da mu nasteti na protivnikot, i samiot ima kazano takvi mu se instrukciite od cel tim na luge sto se pokraj nego, tim na luge sto go napravija ona sto pretstavuva denes vo tenisot, i istite se grizat za sekoj segment od negovata igra, vklucuvajki go i negovoto zdravje. Da krsi nekoi pravila, pa da razberam, vaka pravi nesto sto e dozvoleno taka da dzabe palamudenjevo.
Ej, mu se zamerue sto baral mto so sousa pri 2-0, pa sigurno od kurtasak ne go baral, do kraj so leva raka da igrase sekako ke pobedese, sigurno ima ( dobra ) pricina sto u edna takva situacija go pobaral, smesno e voopsto i da se diskutira za toa.