ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Не ти ја сфаќам поентата али ок. Зборувам стрикно за Димитров, затоа што не постои тенисер на турот на кого подраго му е да изгуби од Федерер отколку да го победи. :D Се заебавам иначе, олабави се. :D

Нема зошто да се олабавам, пошто не сум напнат. Јасно ми е дека Димитров го има Федерер за идол, ама не мислам дека му е ќеиф да изгуби - тоа им е метод да се справат полесно со поразот, се тешат у стилу "губам од најдобрите" иначе баш против најсилните би требало да играат најдобро и да имаат голем мотив.

Последно уредено:
Ама признај дека Димитров е баш добар пример дека се сере највеќе против Федерер. Пример против Надал секогаш игра како да нема утре, да му ебам фамилијата бугарска ја негова. Вчера 5 гемови пројдоа, Димитров 7 винери, Федерер 0 и нормално уметникот јаде брејк. :D

go gledav roterdam i federer bese masina kako da e podobar od 2005.. trca po sekoja topka reternira vo trcanje so dlabok retrn, ne promasuva skoro ic...nz kako e mozno ...mislam nikoj ne moze da gopobedi sega.. ama cudno e seto ova na 36 sto mislite?

go gledav roterdam i federer bese masina kako da e podobar od 2005.. trca po sekoja topka reternira vo trcanje so dlabok retrn, ne promasuva skoro ic...nz kako e mozno ...mislam nikoj ne moze da gopobedi sega.. ama cudno e seto ova na 36 sto mislite?

Федерер е осетно пофит од претходните години, стомакот го нема нигде, кондиционите тренинзи засилени, новиот рекет му дава многу повеќе шанса за да ги крати поените, практично негови 2-3 натпревари се еднакви на еден меч на еден просечен тенисер, неретко и од место враќа, он е тој што ги вози противниците не обратно.

Иначе од сите тенсиери што постојат, Федерер има најголеми дропови во крајните периоди на слемовите од аспект на кондиција, неретко се распаѓа во 5-ти сет, сега балансира со тоа што добар дел од сезоната не го игра, и прескока многу турнири, во тоа е фората, нема никаква завера.

За подобар од 2005, не ме смеј, немојте со такви изјави, Федерер во тие години беше неверојатно брз, сега е дедо у споредба со тие времиња.

Не само поенов, катаљарда вакви имаше го школуваше шљакерски тенис ова ушлево скапано. Сува класа е човеков, штета што ваков талент има ментални проблеми и не успеа да го искористи целиот потенцијал кој гп има.

Peak формата на Вердаско е страшна, форхендот уште пострашен - штета што карактерот му е говно.

Weak era? :icon_lol:

Вавринка успеа, баш ми е жал што Нандо не успеа да го стори истото, односно да освои бар еден Слем. Предобар и преталентиран играч, кога е во зона е буквално анплејабл, а искрено нема ниту една маана во играта, секој можен удар го поседува, од сервис преку форхенд па се до слајс и волеи.

Кога е во фазон како денес против Тием е уживање за гледање, мајстор Нандара. :cool:

https://www.youtube.com/watch?v=64XFbWYpN7Q
Коментарот на 9:25 :pos::pos::pos: Прв пат го гледам моментов.[DOUBLEPOST=1519627174][/DOUBLEPOST]Тиафо на 20 години титула :) Можно е да излезе некој играч од овој, иако црнец и тенис не идат никако заедно. Се надевам нема менталитет ко Гаел :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom