ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Венус Вилијамс се враќа на терените..(y)
Откако имаше здравствени проблеми, болест на изнемоштеност и болја таа наредната среда во егзибициски меч ќе игра против нејзината сестра Серена Вилијамс во Колумбија..
tumblr_lqwukecy6s1qcmrp8.jpg

Финале Дејвис Куп 2-4 декември 2011 во Севиља (Шпанија)
Шпанија-Аргентина :vozbud:
Рафаел Надал-Хуан Монако
Давид Ферер-Хуан Мартин Дел Потро
Феличиано Лопез/Фернандо Вердаско-Давид Налбандијан/Едуард Шванк
Рафаел Надал-Хуан Мартин Дел Потро
Давид Ферер-Хуан Монако

Гледаше некој прв меч од Дејвис купот? : )
Надал изигра многу добар меч, еден од подобрите оваа година, не дека Монако е репер за неговата форма и игра, ама мене ме воодушеви Надал од тоа што го изигра.
Во третиот сет видовме многу добри поени на мрежа..

Остај Надал овој Ферер како почна да игра во 4 и 5 сет, како само се палеа Шпанците на секој поен, тотално се загуби во атмосферата Дел Потро.Интересна беше и реакцијата на Надал и Вердаско од трибините, се гледа дека многу им значи трофејов.:icon_lol:

Гледаше некој прв меч од Дејвис купот? : )
Надал изигра многу добар меч, еден од подобрите оваа година, не дека Монако е репер за неговата форма и игра, ама мене ме воодушеви Надал од тоа што го изигра.
Во третиот сет видовме многу добри поени на мрежа..
Каде ги гледаш натпреварите? На која програма?

Прв сет го исплескаа Надал.. :D
Вториот не успеа да го потврди брејкот Дел Потро.. па ќе видиме што ќе се случи.

Честито нека му е титулата на Рафа и на Шпанија, едноставно најдобри.Изедначен, одличен меч гледавме поготово во 2 и 3 сет.Се надевам ова ќе му даде одредена доза самодоверба на Рафа и да се врати одличен за месец дена во новата сезона.ВАМОС!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom