ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Повреда Маша. :facepalm:
upload_2017-5-16_21-49-30.png
8589d6ff5abdc85da3de089f9f7c9930c0c6d2a7

Мареј незнам зашто не се угледа на сењор Роже Федерер и да земе и тој да си се спрема уште од сеа за тревата. Џабе го срами тенисот вака, најсмешниот број еден моментално. Посмешен и од Кербер.

Светски рекет број еден а веќе пола година не може да врзе 2 добри меча, било кој од топ 50 моментално да е прв на АТП ќе е позаслужено од ова, ме потсеќа ова на Пер едно време кога беше толку дупка што се повлече и играше само ИТФ турнири едно 2-3 месеци, ваков Мареј мислам дека и на џеленџер може само да сонува титула, а што е најжално не се работи за некоја повреда која на подолго време го одалечила од тениските терени па тоа да е причината или пак лоша форма, јер не може да си прв светски рекет и да не си во форма пола година

Maреј го гледаш и онака жал ти паѓа од што е мизерен. Делува како некој рекреативец.

Честито испаѓање на Енди од топ 3 за неколку месеци. А ако продолжи вака и од топ 10 ќе испадне.

Edit: Глупаци неписмени овие од РГ :facepalm:

Последно уредено:
Светски рекет број еден а веќе пола година не може да врзе 2 добри меча, било кој од топ 50 моментално да е прв на АТП ќе е позаслужено од ова, ме потсеќа ова на Пер едно време кога беше толку дупка што се повлече и играше само ИТФ турнири едно 2-3 месеци, ваков Мареј мислам дека и на џеленџер може само да сонува титула, а што е најжално не се работи за некоја повреда која на подолго време го одалечила од тениските терени па тоа да е причината или пак лоша форма, јер не може да си прв светски рекет и да не си во форма пола година

Ќе уплаќав повеќе, ама играв турнир покер, и ми избега првиот гејм со брејкот на Фоњини, па ми падна коефициентот, и на крајот само ова го уплатив. Вакви поклони ретко се добиваат.

MF.jpg

Ветеранот Алмагро после три одиграни гема се предаде :)

Луѓе гледам никој не кажува ништо на тема дека во АТП сериозно сакаат да ги променат правилата.
Еве ви линк

http://www.tennis.com/pro-game/2017...-and-unders-will-test-new-tennis-rules/66082/

http://www.atpworldtour.com/en/news/rule-changes-innovation-for-next-gen-atp-finals-2017

http://www.rts.rs/page/sport/ci/sto...pravila-u-tenisu-probaju-ih-mladi-igraci.html

Се на се, по мое мислење, со ова ќе се уназади и упропасти тенисот.
Ќе се намали место да треба 6 гејмови за сет, сега ќе треба 3 гејмови за сет.

Можеле да стават, по еднаш да сервира секој тенисер и ако е 1-1 тогаш публика со гласање со таблети да одлучи кој да земе сет. :pos:

Добро е што кога би било 40-40 во гејм да нема предност туку тој што ќе го освои поенот да го земе гејмот, само тоа е добро во нови правила.

Се се прави ова поради телевизиите, да има што повеќе реклами.
Отиде и тенисот по ѓаволите.
Ајде, за некоја година ќе се пензионираат Федерер, Надал и Џокович па и не мора толку многу да се гледа тогаш тенис со овие скапани нови правила.

Не знам колку ќе им поминат правилата, се ќе зависи од тест турнирот во Милан и реакциите на гледачите.

Фоњини го покажа вистинското лице, не погоди едно проклето топче против Зверев.

Поголема глупост од тие правилата за во NextGen неверувам дека може да се создаде. Најретардираното - Да не се судело нец него да се играло. ЛОЛ. Наместо прва серва, ти мава мец и му се мести на пенал на противникот, Алоо??

Pa momentalno nec sto se sudi e najglupoto mozno pravilo so moze da postoi vo tenisot.
Edna od popametnite odluki im e taa, drugoto za game/set e malce vishe od marketing i finansii.. a vishe sportot e otiden vo taa nasoka, taka da, toa e jbg.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom