ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Зашо изгуби бе Надал 90 поени? :pos:
Лееј на 6900 падна, али добро е не брани сега ништо на овие турнири, во Лондон само 200 брани, победата над Фиш.
П.с. Ваљда 200 се добиваа за една победа на Мастерс купот ако не се лажам.
Во трета рунда испадна на Мастерсот во Шангај, оваа година не учествуаше, и ги загуби и тие поени.

Во трета рунда испадна на Мастерсот во Шангај, оваа година не учествуаше, и ги загуби и тие поени.
Изгледа амнезија имам, се си мислев дека не играше лани во Шангај.

522220_10151269655413615_299101100_n.jpg

Оваа седмица (15.10 - 21.10.2012) се играат 3 АТП 250 турнири.

Стокхолм, турнир во Шведска каде главните носители се Тсонга, Бердих, Алмагро и Мајер.

Москва, турнир во Русија. Главни носители оваа година тука ќе бидат : Долгополов, Сепи, Троицки, Белучи.

Виена, во Австрија. Според мене најинтересниот турнир неделава, ќе играат ДелПо, Типса, Хас, Мелцер како дел од четворката најдобро рангирани тенисери на овој турнир.

под кои услови во Париз би дошло до промена на атп рангирањето?:pipi:

под кои услови во Париз би дошло до промена на атп рангирањето?:pipi:
Значи овака, ќе почнам со Базел, а не со Париз..
Новак на тој турнир нема да учествува, што автоматски губи 180 поени, а Федерер брани титула таму, а тоа се 500 поени.
На турнирот во Париз исто така Федерер брани титула, а тоа се 1000 поени, Новак стигна до 1/4 финале, а тоа ти се 180 поени.
Во по поволна позиција е Новак, ако се знае моменталната разлика од 195 поени.
Ако се се одвива како што треба (а тоа значи Федерер да освои титула) Новак ќе биде во минус во однос на поени позади Федерер пред мастерсот во Париз со 375 поени.
Финале во Париз, без разлика дали Федерер ќе ја освои титулата, Новак би го вратило на првата позиција.
Ако испадне Федерер пред финале во Базел, исто така Новак би бил на прва позиција.

Мислам дека сум јасен, а и точен, некој ако е по упатен нека ме корегира.

Троицки мизеријо :tapp: ..загуби денеска од некој си тенисер од Тунис, сигурно ни неговите дома не го знаат дека игра тенис, ах резил.
На АТП глеам е тука некаде околу 100та позиција, поточно 112, ама..

Троицки мизеријо :tapp: ..загуби денеска од некој си тенисер од Тунис, сигурно ни неговите дома не го знаат дека игра тенис, ах резил.
На АТП глеам е тука некаде околу 100та позиција, поточно 112, ама..

Добар е бе Jaziri, не заебавај, со оглед на тоа со кој си има работа и може да се каже многу добар, за одличен има се уште да работи :D

Глеајте на турниров во Виена кои ѕвероиве се збирачиве на топчиња, што предмет користат за фаќање на топкиве, еееееееј. :pos: Рекет за тенис, но наместо шпан, мрежа како за фаќање риби она за малине деца :D :pos:
vienna.jpg
delpo.jpg

Oва во Виена мислам дека не е од оваа година, сум ги глеал и порано овие мрежички.
Во Стокхолм ги имаше овие мрежички од порано. :)
Ваљда таму си ги видел. Т.е. можно е да биле порано и во Виена, не знам баш, за Стокхолм сум прилично сигурен, пред едно 2-3 години го гледав турнирот имаше вакви за собирање топчиња, а сега не знам како е.

Абе што се случува со Марди Фиш? Гледам на фб Надал го напишал следново:

“Todo mi apoyo al gran Mardy Fish! Espero que todo se vaya solucionando y puedas volver a la pista!

All my support to the great Mardy Fish! I hope you get better soon !“

Абе што се случува со Марди Фиш? Гледам на фб Надал го напишал следново:

“Todo mi apoyo al gran Mardy Fish! Espero que todo se vaya solucionando y puedas volver a la pista!

All my support to the great Mardy Fish! I hope you get better soon !“

Не знам, знам само дека на US Open му ја предаде на Федерер поради тие проблеми, со срцето нешто. :(

:( Греота стварно.
Мислам дека тешко ќе се врати на терените Марди, ипак срце не е скочен зглоб или колено, а згора на тоа и годините го јадат. Жал ми е стварно, еден од попристојните американски тенисери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom