ATP тенис - општа дискусија

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
колку ми се безвезе турнириве на трева.. немат никаква игра,поениве трает по 5 секунди, тенисери само со сервис ги добивет топ 10 тенисериве, еве на овај Квинс Марај,Тсонга отпајгет во првиве кола а лани играја финале.. комедии све и Вимблдон никогаш не ми бил интересен за пратење ко РГ кој според мене е најдобар и најтежок ГС(убо спомна некој во претходните постој чим Иванишевич го има освоено Вимблдон тенисер со никаква игра) кажвит на квалитетов на турниров кој толку го кревате само ради име и традиција, све на све безвезе ми е сезонава на трева ама некако ке се испратит.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
неко је љубоморан....:rolleyes:
Па Федерер е дедо за Надал според годините, кога двајцата ќе завршат со своите кариери. Тогаш прави собироци, но да не е обратно, најдесно да не стои Надал. :)

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Mi nedostasuva Roland Garros, posle nego ko ke dojdat ovie na treva izgledaat amaterski i nepotrebni!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
Само игнорирај, и немаш гајле.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Престапна е годинава, не му се смејте, ќе освои. :D

Член од
28 јануари 2012
Мислења
75
Поени од реакции
19
Евидентно е дека Мареј е добар играч на трева, па бидејќи нема психа да освои грен слем можеби има шанси да го земе олимпиското злато

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.366
С

сашенко

Гостин
New Stadiums Approved For Flushing Meadows
Ќе се доградува нешто, ке се релоцираат некои терени и можно е да го шминкаат централниот малце :D( не дочитав до крај што друго ке има )

Него ова ме интересираше:
Currently, the US Open is New York City’s largest and most valued annual public sporting event, and generates $756 million in economic impact. Attendance now regularly tops 700,000, making the US Open the highest-attended annual sporting event in the world. On television and through various media, the US Open reaches a global audience, attracting 85 million TV viewers in the United States and is broadcast to 188 countries, with more than 41,000 hours of coverage.
Ништо нема да ги кошта (пари) да стават едно покривче на централниот терен. Кога го гледам вака на сликава, стварно тешко ми изгледа како би смислиле покрив на ова да стават, ама могуче е и многу корисно ке им биде зошто на тенисерите не им одговара баш секоја година мечеви да одложуваат ради дождови. За Вимболдон се вртеа исти маубети пред да стават покрив, а еве сега колку е боље откако го ставија. Едноставно, си гледаш мечеви на раат, и фановите задоволни, и турнирот на време си се одржува и тенисерите не се замараат со тоа дали ке им се одложи меч па ке играат два дена по ред или ке си го имаат одморот како што треба. А замислете ја таа бројка на фанови што го прати турниров, разочарани поради одложено финале или полуфинале :), може да смислат нешто. А еве на форумче читам едно, се бара да се врати старата брза подлога на US OPEN што најверојатно ќе си остане само желба на фановите...

L

Löwe

Гостин
New Stadiums Approved For Flushing Meadows
Ќе се доградува нешто, ке се релоцираат некои терени и можно е да го шминкаат централниот малце :D( не дочитав до крај што друго ке има )

Него ова ме интересираше:

Ништо нема да ги кошта (пари) да стават едно покривче на централниот терен. Кога го гледам вака на сликава, стварно тешко ми изгледа како би смислиле покрив на ова да стават, ама могуче е и многу корисно ке им биде зошто на тенисерите не им одговара баш секоја година мечеви да одложуваат ради дождови. За Вимболдон се вртеа исти маубети пред да стават покрив, а еве сега колку е боље откако го ставија. Едноставно, си гледаш мечеви на раат, и фановите задоволни, и турнирот на време си се одржува и тенисерите не се замараат со тоа дали ке им се одложи меч па ке играат два дена по ред или ке си го имаат одморот како што треба. А замислете ја таа бројка на фанови што го прати турниров, разочарани поради одложено финале или полуфинале :), може да смислат нешто. А еве на форумче читам едно, се бара да се врати старата брза подлога на US OPEN што најверојатно ќе си остане само желба на фановите...

Абе фино е тоа со Вимблдон, али таму се привилеговани тие што треба да играат на централниот терен пошто нели само таму има кров. Останатите пак ќе си чекаат 2-3-5 саати.

С

сашенко

Гостин
Полуфиналињата и финалињата ке се спасат. Нема да се играат на Вимболдон сега финалиња како 2008 цел ден што останаа таму Роџер и Рафа

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Јас ќе речам само едно нема што толку да ги фалиме Надал и Федерер туку има и други таленти во тенисот само едноставно луѓето не знаат како да играат против нив.

Тоа е грешка на нивните тренери кои немаат никаква стратегија против ваквите звезди од играчи ја не фаворизирам никого само сметам дека секој секого може да победи денес во тенисот на било која подлога од 1 до 200 атп во секое време.

Во претходните постови реков само за Надал дека е фанатик и единствено добро се движи од сите играчи ако тоа е некој талент.

На пример на Мареј има ли некој тренер да му покаже снимки и да види какви грешки прави по речиси 100 пат против Надал или Џока нели треба мозок.

Џокович успеа да најде добар тренер и екипа која психички може да го подготви во дадени моменти да знае како да игра.

На пример Раонич не игра рационално сервисот не е единствен адут во тенисот ,кај Дел Потро главниот проблем е физички кондиција на долки рели топки и игра на мрежа,кај Томич и Димитров искуство и тактика,кај Ферер кратки поени и така натака.

Значи не е Надал крив што е најак криви се другите што се можеби подобри од Надал ама едноставно немаат игра.

Kajgana Shop

На врв Bottom