Незнам зошто викате дека е полесна Б групата Содерлинг и Мареј итоа како може да му парираат на Федерер. А во Б групата секој може да победи секого.Денеска беа извлечени групите за мастерсот во Лондон, во А групата ќе играат Надал, Новак, Бердих и Родик.
А во Б групата се Федерер, Мареј, Содерлинг и Ферер.
http://www.barclaysatpworldtourfinals.com/Results/Results.aspx ете ти таму се има за овој завршен турнир.VAMOS RAFA !!!
Браво, успеа да се врати, сепак не играше како што знае, ама затоа во третиот сет му покажа малце подобра игра од што играше, Родик неможеше да издржи, само сервисот го вади на тој човек нема никаква игра да каже чоек дека е многу добар тенисер.
Сега како одат со бодовите ? Ич не знам како стоиме, и што не очекува? Некој информации ?
Затоа е и прв. Затоа што знае да се извади од најлошите ситуации. Не беше во својата вообичаена форма, ама сепак успеа да издвојува победа и тоа е она што го прави врвен тенисер. А Родик не знам како очекува да тепа играчи како Надал само врз основа на добар сервис.VAMOS RAFA !!!
Браво, успеа да се врати, сепак не играше како што знае, ама затоа во третиот сет му покажа малце подобра игра од што играше, Родик неможеше да издржи, само сервисот го вади на тој човек нема никаква игра да каже чоек дека е многу добар тенисер.
Сега како одат со бодовите ? Ич не знам како стоиме, и што не очекува? Некој информации ?
Точно.Затоа е и прв. Затоа што знае да се извади од најлошите ситуации. Не беше во својата вообичаена форма, ама сепак успеа да издвојува победа и тоа е она што го прави врвен тенисер. А Родик не знам како очекува да тепа играчи како Надал само врз основа на добар сервис.
Се виде на крајот дека на Родик му падна многу криво, значи да моеше да одлета до соблекувална ќе одлеташе, такво експресно заминување од терен одамна немам видено!, се надевам Родик го призна поразот, да не биде како некој кукавица да не може да признае пораз ....... ќутам.
Па ја имаше утакмицата во рака (барем така мислеше).Во првиот сет доминираше 100%, вториот го почна одлично имаше шанса да го столчи надал ама сепак не успеа.И нормално дека му е криво, и мене ми е криво за него ама јас сум фан на надал..славам по победаваСе виде на крајот дека на Родик му падна многу криво, значи да моеше да одлета до соблекувална ќе одлеташе, такво експресно заминување од терен одамна немам видено!
Точно, ама врвни спортисти како него (ипак е у топ 10) не смеат да си го приуштат луксузот да мислат дека натпреварот е готов, дека го имаат во рака итн. Не игра Родик прв пат, башка Надал е познат по тоа дека игра одлично под притисок и дека милион пати така вртел мечеви во своја корист. Родик сигурно знаел дека Надал е многу непредвидлив и сам си е крив за неуспехот. Не мораше така експресно да го напушти теренот. Може и му се плачеше, кој знае...Па ја имаше утакмицата во рака (барем така мислеше).Во првиот сет доминираше 100%, вториот го почна одлично имаше шанса да го столчи надал ама сепак не успеа.И нормално дека му е криво, и мене ми е криво за него ама јас сум фан на надал..славам по победава