ATP тенис - општа дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ок.
Ќе ја видиме вечер теоријата твоја, не викам дека е Федерер слаб, ама човекот не е во форма, далеку зад Ферер во моментот на земјена подлога.
Немој вакви изјави, ми се одмили под-форумов у истиот момент..

:pos2: Како бе нема?
и не ми одговори на прашањето, од коа го изгуби првиот сет како ќе се покаже...како се покажа Рафа?
Добро си ја заврши работата али и тремата го уби на Алмaгро, него зашто со ваков пристап ми поставуваш прашања мислиш дека нешто у хејтерски смисол го напишав за тоа како ќе се покаже?

Само целев на тоа дека е интересно да се види како ќе изигра против солиdен тенисер у момент кога има изгубено сет...И да нема теорија Ферер да го победи на Федерер по 3 пат зашто Федерер е измислен за него сега јасно ли е како :) ?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
Немој вакви изјави, ми се одмили под-форумов у истиот момент..
Ти се одмили оти неможеш да признаеш дека Федерер не е во никаква форма и дека после Рафа Надал, Ферер игра најдобар тенис на земјена подлога оваа сезона.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ете ви го Ферер иако морам да признаам дека играше одлично али како што кажав неможе да го победи на Федерер, кога мора се знае кој е ѕверот, колку само натпревари сум гледал како што обавезно на резултат од 4:3 прави брејк!

Дел од мечот каде што брејк значи победа. Додека пак за послабата игра признавам дека прави грешки али дека Ферер е подбар тоа е смешна изјава у најмала рака, пре кажи Гулбис дека е подобар иако не е. Изгледа забораваш дека збориме за Федерер а не некој тенисер од средна класа...Дискусијава ми станува одбивна искрено, иако не сум човек што се нервира лесно ;)

Од друга страна тоа е очекувано од навивачи на неговиот ривал, но сепак најголемиот ривал на Федерер не е Надал, него самиот Федерер!

БТЊ

Psyside напиша:
? Ферер нема теорија да го победи на Федерер, читај теорија!!!
шо праиме сеа?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
Притисокот е голем на Ферер, има меѓусебен скор 9-0, сега има 10-0 и секој меч против Федерер ќе биди потежок, се додека не го победи барем еднаш и да испадни од таа блокада т.е меѓусебниот скор, секогаш ќе губи на оваков начин, имаше шанса, но ете не ја искористи.

шо праиме сеа?
Ќе видиме утре ;)....фановите, а и самиот Федерер не треба да бидат задоволни со самиот влез во финале, ако знаеме дека Федерер е сеуште број еден и дека треба на секој меч да оди на победа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Види сеа тоа е сосема друг муабет Надал е асален тенисер!! А за овие другиве пациентиве несакам споредби да се праат :) Јас и ти имавме дискусија за Ферер и Федерер не за Федерер и Надал нели? И пак ќе кажам мое лично мислење..дека виновникот за поразите на Федерер во меѓусебните дуели е самиот Федерер најчесто, не Надал!

БТЊ се согласувам дека не треба да бидеме задоволни но Федерер е секогаш нервозен на земја, приметив на крај на мечот не се ни радуваше беше многу нервозен : /

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Види сеа тоа е сосема друг муабет Надал е асален тенисер!! А за овие другиве пациентиве несакам споредби да се праат :) Јас и ти имавме дискусија за Ферер и Федерер не за Федерер и Надал нели? И пак ќе кажам мое лично мислење..дека виновникот за поразите на Федерер во меѓусебните дуели е самиот Федерер најчесто, не Надал!

БТЊ се согласувам дека не треба да бидеме задоволни но Федерер е секогаш нервозен на земја, приметив на крај на мечот не се ни радуваше беше многу нервозен : /
А кога се радувал воопшто ??

БТЊ. Се надевам на интересно финале после, и нормално нека победи ПОДОБРИОТ, па ке праиме муабет. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Се радувал се радувал и тоа многу пати сега не се ни насмеа, неможеше, нервозен беше.

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Интересно финале очекувам како и секогаш што знаеле да прикажат и нормално победа на Надал :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
VAMOS RAFA!!!!
Ќе има добар дуел претпоставувам во три сета ќе го играат,ќе има убава игра,епски се сите дуели меѓу момциве.
Можно е манекенкине што ги собираат топчињата да предизвикаат нервоза како и на досегашните натпревари(каков аматерски потег,не знаеа топче да подадат).
Рафа влезе во форма ,очекувам победа:pehar:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.370
Како само го заврши мечот Федерер, чудо невидено :):)

Победа на Рафа Надал со 2-0 во сетови...сеуште не е поразен на земја оваа година .

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Тооо мајсторе,така да го видам нека плачи мргудов.Само вака нека продолжи и повторно ќе биде намбр 1.Едноставно крал на земјените подлоги.ВАМОС РАФА!Следи РОЛАНД ГАРОС!

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Коментаторот да не навиваше за Надал случајно ?:tv: Омилен ми е дефинитивно.

Заслужено победи Надал, одсекогаш бил најдобар на земја. А и ништо посебно не беше мечот, и двајцата можат многу подобро.

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Си заслужи Надал. Му нема рамен на земја. Големо БРАВО.

H

HITCH

Гостин
Уууууууф убав ден денес, Интер и Надал мерак бееее

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740