Атлантида

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Дали постоела Атлантида?

• Да

Гласови: 157 82,6%
  • Не

Гласови: 33 17,4%

• Вкупно гласачи
    190
9 000 + 2 000= 11 000 ГОДИНИ ПОД ВОДА....На суво да беше трага немаше да има а не пак под вода......

Друго...имајки го во предвид и размерот на сликата линиите се стрмно длабоко вкопани во однос на останатата површина ..повеке ко канали делуваат неголи на улици или ѕидови. Така да целава работа....смрди на сензационализам.

Колку што постои Недојдија на Петар Пан, толку постои и Атлантида...

Toчно!

*псст, Венди рече да одјебеш пошо си и викал faaat. Мислам дека ти е лута. А и биљмезот Руфио се вртеше наоколу, може да шуњаат нешто...

Димензиите спрема гугл се 170км X 130км, дебелината на зидовите/рововите варира од 1-2км.

Фејк и доста креативен маркетинг

Еве што вика претставник на Google:

"It's true that many amazing discoveries have been made in Google Earth including a pristine forest in Mozambique that is home to previously unknown species and the remains of an Ancient Roman villa," the spokeswoman said. "In this case, however, what users are seeing is an artifact of the data collection process. Bathymetric (or sea floor terrain) data is often collected from boats using sonar to take measurements of the sea floor."

"The lines reflect the path of the boat as it gathers the data," she said. "The fact that there are blank spots between each of these lines is a sign of how little we really know about the world's oceans."

Колку е вистина - не знам.. не сум океанограф.

Димензиите спрема гугл се 170км X 130км, дебелината на зидовите/рововите варира од 1-2км.

Фејк и доста креативен маркетинг

a dobro ti i ostanatite decki koj zborat marketing plakate da go simnete i instalirate google earth 5.0 taka da hmmmm...

Значи идеме до заклучокот:
"Кој к*р трчаме да го мапираме Марс,кога ние уште не сме ја мапирале нашата планета во целост"

п.с интересно звучи :vozbud:

ХА...знаев дека ме потсеќа на нешто..

asdasdcopy.jpg

забранетитот град во кина :)

баг?!

И мене ме потсетува на нешто.

mb890_600.jpg

Иако,помалку бомбастичен наслов би бил "Google Ocean ја пронајде првата матична плоча!" :(

Абе јас не се заебаав, види...
ATLANTISmainNEW_737373a.jpg

asdasdcopy.jpg

не ти изгледаат...слични (исти?) само хоризонтално обратно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom