Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Времето како и за другите жители на Земјата, така и за кралот Илириј, и кралицата Електра минело, и тие изродиле голем пород - девет синови и една ќерка. На синовите им ги дале следните имиња:
Автариј, Јасон(Јасион) Дардан, Таулат, Перхеб, Дарт, Парт, Енхелај и Дисар. Единствената ќерка ја нарекле Хармонија.

Дали до овде негде е спомената Македонија освен Илирија или Илирион.

Ете конечен прв твој пост каде ја кажуваш вистината (за себе)

Инаку не се слагам со тебе дека ние сме нешто друго освен Македонцви.

Не се слагам со тебе дека сме Тракијци на кој му е даден илир за крал,
Не се слагам со тебе дека сме паонци
Не се слагам со тебе дека македонија ја основал некој каран на чело на голема група на Грци

Ти си Горане неприател на Македонија и на Македонскиот народ.

исто и јас...па не се основа кралство туку така...еве претходно имало владетели(значи претпоставка дека е каран) и тие владетели се ладеле и го чекале овој,...каде била битката горане...има ли докази за отпор против овој каран....мора да има одбивност од локалното население кон тие грци кои ко хипнотизирани пошле со каран.

тезава не ти држи веруј

остај ти тие шпански серии и дали Хуан му бил брат на есмералда и дали пабло му е брат на енрике.....

Ти изнакажа доволно навреди кон секој Македонец овде и сега бегаш во “Господар на прстените“ и “Хари потер“ сакајќи малце да си ги скриеш трагите.

Никогаш Македонец не бил нешто друго, ни Паонец ни Енет ни Словен ни Грк ни Илир ни Тракиец ни Американец.

Нема да ни го разводнуваш идентитетот со некои претварања на едно племе во друго и со менувања на имињата.

Читај јудеецу,читај не сум дошол до паонците уште а камоли до македонците,не продавај муда за бубрези сега јудеецу,ако баба лаже траг не лаже јудеецу,родословната гранка след ја,а не само со напади,

Времето како и за другите жители на Земјата, така и за кралот Илириј, и кралицата Електра минело, и тие изродиле голем пород - девет синови и една ќерка. На синовите им ги дале следните имиња:
Автариј, Јасон(Јасион) Дардан, Таулат, Перхеб, Дарт, Парт, Енхелај и Дисар. Единствената ќерка ја нарекле Хармонија.

Дали до овде негде е спомената Македонија освен Илирија или Илирион.

автарија јасонија таулатија дартијја дарданиа република хармонија партија енхелајиа...каде се овие територии горане...па после да ти веруваме дека тракијец ни го дал името.toa ne e mozno

исто и јас...па не се основа кралство туку така...еве претходно имало владетели(значи претпоставка дека е каран) и тие владетели се ладеле и го чекале овој,...каде била битката горане...има ли докази за отпор против овој каран....мора да има одбивност од локалното население кон тие грци кои ко хипнотизирани пошле со каран.

тезава не ти држи веруј

Сакам најпрво да ја дпставам родословната гранка до Паон и Македон,оставете го лажливиот јудеец за момент,и не му дозволувајта да ви го пери мозокот како што на него 4 дена му го переа за да ми се спротистави

Имињата на синовите на Илириј не се наведени по редослед на раѓањето. Кралот Илириј постапил како и неговите пре- тходници, така што на своите потомци им доделил дел од своето кралство така што стасувале со годините, и се стекнувале со способност да владеат. По смрта на кралот Илириј своите територии над кои имале воспоставено влад- ение ги нарекле по своето име, но и народот бил наречен соодветно, пр:Дарданија-Дардани, Автариј-Автаријати,и.т.н

Сакам најпрво да ја дпставам родословната гранка до Паон и Македон,оставете го лажливиот јудеец за момент,и не му дозволувајта да ви го пери мозокот како што на него 4 дена му го переа за да ми се спротистави

А што ти е толку одбивно и одвратно да постои Македонија и Македонци на почетокот.
Зошто тоа за тебе е толку неприфатливо па МОРА да постојат прво Илири па Траки па Грци па Паонци па дури после на крајот да НАСТАНАТ Македонци.

Ако почнеме да госледиме историјатот на илирската држава, за која многу историчари тврдат дека по Хаосот е првата конституирана држава, Балканот и пошироко, е токму таа со нејзиниот прв поглавар Илириј, син на Полифем, брат на Галат и Келт.

Значи фалсификат од јудејците кои ги лажат сите староседелци на балканот се дојденци ,,словени,,,затоа не случајно ги наброив синовите на Илириј или Илирион,кои за време на римската империја им се губи трагот и сите ставени под едно име словени - лаж јудејска.

А што ти е толку одбивно и одвратно да постои Македонија и Македонци на почетокот.
Зошто тоа за тебе е толку неприфатливо па МОРА да постојат прво Илири па Траки па Грци па Паонци па дури после на крајот да НАСТАНАТ Македонци.

Ти се само глупирај јудеецу,тоа си е твој проблем јас ти ја доставувам родослобната гранка од пошетокот до Паон и Македон

Родословната компонента е пат што навистина дава солидни можности за утврдување на генезата на народите и нивните територии од самиот почеток.

Ако почнеме да госледиме историјатот на илирската држава, за која многу историчари тврдат дека по Хаосот е првата конституирана држава, Балканот и пошироко, е токму таа со нејзиниот прв поглавар Илириј, син на Полифем, брат на Галат и Келт.

Значи фалсификат од јудејците кои ги лажат сите староседелци на балканот се дојденци ,,словени,,,затоа не случајно ги наброив синовите на Илириј или Илирион,кои за време на римската империја им се губи трагот и сите ставени под едно име словени - лаж јудејска.

Зошто Горане за тебе е неприфатливо и одвратно да постојат Македонци и Македонија на почетокот, туку мора прво да постојат Илири па тракијци па Грци па паонци па од сите нив после да настанат Македонци??

Автарие во владение ги добива териториите што денес ги имаат во владение Србите, дел од Р.Бугарија по венецот на планината Родопи и реката Места се до Егејско море.

Автарие во владение ги добива териториите што денес ги имаат во владение Србите, дел од Р.Бугарија по венецот на планината Родопи и реката Места се до Егејско море.

Пак нема Македонија кај СтоИМЕНОВ

Зошто Горане за тебе е неприфатливо и одвратно да постојат Македонци и Македонија на почетокот, туку мора прво да постојат Илири па тракијци па Грци па паонци па од сите нив после да настанат Македонци??

Од сите наброени горе од тебе Лет извади ги грците и можема да разговараме бидејки грците не се од тој временски период,кога се стварале овие територии,затоа што тие доваѓаат околу 2000год.п.н.е.на овие простори од степските делови на денешна Русија и те молам не мешај баби и жаби дозволи ми да дојдам до Паон и Македон.

Пак нема Македонија кај СтоИМЕНОВ

Ти реков дозволи ми да ја следам родословната гранка,а не само со брзи јудеејски одговори.

Од сите наброени горе од тебе Лет извади ги грците и можема да разговараме бидејки грците не се од тој временски период,кога се стварале овие територии,затоа што тие доваѓаат околу 2000год.п.н.е.на овие простори од степските делови на денешна Русија и те молам не мешај баби и жаби дозволи ми да дојдам до Паон и Македон.

Грците од степска русија?!?!?
немој горане ти се молам

Ти реков дозволи ми да ја следам родословната гранка,а не само со брзи јудеејски одговори.

Што да ти дозволам море абдал еден, кога почнуваш со Илири, Тракијци, Грци, Паонци.....

Уште и југословени ќе ги клаиш пред Македонија и Македонците.

Зошто тебе Горане ти е одвратна и одбивна идејата да на почетокот постојат Македонија и Македонците

Имињата на синовите на Илириј не се наведени по редослед на раѓањето. Кралот Илириј постапил како и неговите пре- тходници, така што на своите потомци им доделил дел од своето кралство така што стасувале со годините, и се стекнувале со способност да владеат. По смрта на кралот Илириј своите територии над кои имале воспоставено влад- ение ги нарекле по своето име, но и народот бил наречен соодветно, пр:Дарданија-Дардани, Автариј-Автаријати,и.т.н

е добро.ај вака објасни ми од како е можно во тоа време само заради македон територијата да се нарекува македонија...јас знам на пример еве еден владетел има кралство или кнежевство и тоа го нарекуваат по него-на пример самуилово црство-а не самоилова земја...ова не ми е за верување:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:

Автариј и Автаријатите имаат своја историја од која заклучуваме дека неговото кралство го остава на синот Паон,или Пеон,кој го нарекува Паонија.
Во подоцнежните години им одредува територии на своите синови Трибал и Скодар кои синови успеале да донесат такви закони што нивните наследници да ги сочуваат тие имиња на државите Трибалија и Скодрија,но и територијата да им остане цела,што се гледа и од пишаниот матерјал кога Филип втори Македонски,кралот на Македонија,го шири своето кралство војувајќи со овие народи.Многу автори во своите дела напишани за подемот на македонската држава особено под раководство на кралот Филип втори Македонски и неговиот син Александар трети Македонски споменуваат дека со своите војски војувале со соседните народи како што се Перхебите,Таулантите,Дарданите,Паонците,Трибалите и Трачаните.
Знаеме дека Филипа дошол на кралска позиција во Македонија во 361год.п.н.е.,а тоа е податок дека и покрај тоа што за неколкуте милениуми години пред него се измениле многу кралеви како во овие држави така и во неговата,народот под раководство на тие кралеви го менувал името,и името на својата територија,но сепак успевал и да си го врати некогашното

Што да ти дозволам море абдал еден, кога почнуваш со Илири, Тракијци, Грци, Паонци.....

Уште и југословени ќе ги клаиш пред Македонија и Македонците.

Зошто тебе Горане ти е одвратна и одбивна идејата да на почетокот постојат Македонија и Македонците

Јебалоте јудеецу црното козле кое е во устата на лавот македонски.
Ако ги пратиш постовите прати ги а не издајники,абдал,куродрвец,и не знам уште што ке ме наречешаљ јудеецу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom