Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
,како што наведува Јустин во книга седум во Филиповата историја

Јустин во својата седма книга вели дека Македонија ја оформил Каран кој со голема група на Грци дошол.

Ти Горане си предавник на Македонија и на Македонскиот народ.

АЈ ВАКА СЕГА БЕЗ КИНЕЊЕ ЖИВЦИ И ДВАЈЦАТА,ДОСТА СЕ ДОКАЖУВАТЕ,МЕСТО ДА КАЖЕТЕ И ДВАЈЦАТА САМО ЕДНОНЕШТО ВАКВО......
МАКЕДОНИЈА ДО ИНДИЈА........

Вие у стање сте да се утепате мегу себе додека сите други околу нас што се,ни се ситат на карањата мегу себе........

ЕДНА Е МАКЕДОНИЈА.........

Од Лет - кои се тие Паонци??

Од мене - дали уште да дебатирам со почитуваниот јудеец кои се прави луд за во пензија,не знае кои се паонците,а знаете зошто не знае јудеецот затоа што до 2000год ги крие од целата јавност,бидејки многу добро знае тој каде е клучот на сето она што се дебатира за Македонија,,,бидејки паонците се основен столб на македонизамот,,и јас сум потоа предавникот,а јудеецот најголемиот македонец ха,ха,ха,...................................

Ај не не дупи сега сите овде во мозок
Кој е тој фалсификован Јустин а кој е тој нефалсификован??

Јас ти покажав до сега дека Македонците како Грци или Хелени ги споменуваат и:

ЈУСТИН
ХЕРОДОТ
СТРАБО
ПОЛИБИЈ
ДИОДОР
ПЛУТАРХ

Скоро сите нив ТИ ни ги даде како некакви си ДОКАЗИ за Македонија и Македонци.

А ти да ни кажиш каде се наоѓаат тие нефалсификувани дела, тие оригинали, на пример, каде може да се најде комплетното дело на Јустин али да не е фалсификат. Во која книга, кое издание е она вистинското. Од кои тоа дела ТИ црпиш информации???

тоа си зависи од историчарите кои тогаш нас најчесто-сметајки не за варвари-но сепак не именувале со македонија-НЕ ХЕЛЕНИ хелените се сосема трет случај...има докази кои тврдат дека хелените нас не сметале за нижа раса-фашизам уште од тогаш:toe:

1. Tи се повикуваш на Јустин и неговата книга 7 во која пишува за Македонија.
2. Јустин во кнга 7 вели дека Македонија ја оформил каранус кој дошол на чело на голема група на Грци.

Sed et Caranus : cum magna multitudine Graecorum sedes in Macedonia responso oraculi iussus quaerere, cum Emathiam uenisset, urbem Edessam, non sentientibus oppidanis propter imbrium et nebulae magnitudinem, gregem caprarum imbrem fugientium secutus, occupauit

Од Лет - кои се тие Паонци??

Од мене - дали уште да дебатирам со почитуваниот јудеец кои се прави луд за во пензија,не знае кои се паонците,а знаете зошто не знае јудеецот затоа што до 2000год ги крие од целата јавност,бидејки многу добро знае тој каде е клучот на сето она што се дебатира за Македонија,,,бидејки паонците се основен столб на македонизамот,,и јас сум потоа предавникот,а јудеецот најголемиот македонец ха,ха,ха,...................................

Паонци - Паонија
Словени - Словенија
Срби - Србија
Македонци - Македонија

Тоа е закон и свето правило. Ти сакаш да не убедиш како бакојани што сака дека ние веќе сме си го менувале името. Дека не сме Македонци туку нешто друго.

Ти Горане си неприател на Македонија и на Македонскиот народ.

Јудеецу за да докажеш дека не си издајник и лични пораки до членовите почна да испраќаш,како не те е срам бре јебалоте црното козле,

еве доказ - Тој Горан и самиот не знае туку од некаде копира извадоци кои и самиот не ги разбира. Некој и него го има изнадупено со лаги и пропаганди и тој сега верува во тоа. Јас гледам дека тоа не се негови зборови туку дека од некаде ги копира тој нема ниту прочитано ниту разбрано нешто од историја а сака да се „занимава„ со историја. Сите тие податоци кој тој ни ги дава овде како “доказ“ се од писатели кои Македонците ги пишувале како Грци. Тој можеби и самиот не го знае тоа али ете преку него некој можи сака од позади да ни упика некои идеи кои ни велат дека не сме она што сме тук дека сме некои доселеници или трачани или Грци. Јас одма видов дека детето појма нема од историја али е бајаги занесен и ојден...

Ете конечен прв твој пост каде ја кажуваш вистината (за себе)

Инаку не се слагам со тебе дека ние сме нешто друго освен Македонцви.

Не се слагам со тебе дека сме Тракијци на кој му е даден илир за крал,
Не се слагам со тебе дека сме паонци
Не се слагам со тебе дека македонија ја основал некој каран на чело на голема група на Грци

Ти си Горане неприател на Македонија и на Македонскиот народ.

Паонци - Паонија
Словени - Словенија
Срби - Србија
Македонци - Македонија

што сака поетот јудеец да ни каже со ова,си направил некоја смешна основа за да стигне до неговата цел да кажува по форумиве како е тој македонец а сите останати издајници,браво.

1. Tи се повикуваш на Јустин и неговата книга 7 во која пишува за Македонија.
2. Јустин во кнга 7 вели дека Македонија ја оформил каранус кој дошол на чело на голема група на Грци.

Сето ова што е филувано е филувано од вашата мајка јудеецу а тоа е Вавилонската Курва Европа,и пак не ми одговараш на моите постови јудеецу.

пак те потсетувам не ми е јасно зошто јудејците го кријат каде бил вистинскиот Олимп,потпомогнати лет од такви како тебе -

особено со Лавот кој го бута тронот.Да те потсетам ,,горските лавови,,во тој временски период живееле по течението на Стримон,- Струма,а не на Пелапонез,и кога ти го доставувам ова пронајди каде е Олимп вистинскиот,како и со Арг вистинскиот.

еве ти уште еден пост мој - сега за Арг кои цели 2300год,го лажат целиот свет.Инаку ако вие јудејците се водете на следново тоа си е ваше право,и верувај те не можете уште да го лажете македонскиот народ.

Заблудата е очигледна: не станува збор за Аргос на Пелопонез, туку за Аргос Орестикон од Горна Македонија. Легендата за потеклото на Македонците од Пелопонез своевремено ја актуелизирал, а можеби и ја создал, македонскиот цар Александар Први Македонецот (498-454 години пред н.е.), кој затоа што им направил решавачка услуга на Грците пред битката кај Платеја во 479 година пред Христа, го добил прекарот "филелин", што би требало да значи "гркољубец" или "пријател на Грците".

Она што сакам јас да го кажам е тоа што ти и Бакојани го негирате а тоа е :
Ние не сме настанале од тракијци на кој некој му поставил илир за крал, Ние не сме настанале од група на Грци и ние не сме се нарекувале порано поинаку (не сме си го менувале името , и можеш да му порачаш на газдите во Атина дека НЕМ ДА СИ ГО СМЕНИМЕ ИМЕТО.

од лет јудеецо -
Не се слагам со тебе дека сме Тракијци на кој му е даден илир за крал,
Не се слагам со тебе дека сме паонци

Кога ке научиш јудеецу кој се паонците тогаш ке ти одговарам дотогаш чекам одговори лажливецу.

Она што сакам јас да го кажам е тоа што ти и Бакојани го негирате а тоа е :
Ние не сме настанале од тракијци на кој некој му поставил илир за крал, Ние не сме настанале од група на Грци и ние не сме се нарекувале порано поинаку (не сме си го менувале името , и можеш да му порачаш на газдите во Атина дека НЕМ ДА СИ ГО СМЕНИМЕ ИМЕТО.

Тоа јудеецу ти го велиш и пишуваш.

Паонците се само едно од многуте мали племиња кои живееа на Балканот и немаат врска со Македонците.

Паон - Паонија
Македонец - Македонија

Еве јудеецу пред формирањето на кралството на Илирион,доказ за првиот крал на Европа Полифем.

Се одлучив да тргнеме од кралот на Европа, Полифем. Кралот Полифем, кој владеел со тогашна Европа, континент, бил син на Посејдон и Таоса. Посејдон е син на Крон, а пак Крон е син на Ереб, или Уран.
Додека Таоса е ќерка на Форк, односно внука на Понт и правнука на Етер, од што се подразбира дека татко на Понт е Етер. Оваа родословна гранка води до самиот Хаос, односно почетокот на нашето памтење преку постоечките записи што ни ги нуди историјата како наука.
Пред да продолжиме со следењето на Полифемото родоначелство, да кажеме дека прв владетел со светот по Хаосот бил кралот Етер, по него владееле Крон, Понт и Јапет - неговите синови, со што доаѓа до делење на териториите на тогашното единствено кралство или царство кое се протегало на трите континенти меѓусебно поврзани со копно, Европа, Азија и Африка.

Почнал со бројката еден, кое броено од сега наназад би била 7517 кога се појавил кралот Полифем, односно од која година, не е утврдено, но приближно доста одмерено може да се каже дека неговата родословна гранка продолжува со неговите и синовите на сопругата му Галатеа, ќерка на Нереј, а правнука на Етер.
Значи Полифем и Галатеа изродиле три сина на кои им дале имиља Илириј, Гал-Галат и Келт кои по заминувањењто на татко им стануваат родоначалници на три големи територии и три народи кои по нивното име го добиле името Илири, Гали и Келти, односно ги нарекле териториите Илирија, Галија (Галатеа) и Келтида.

Паонците се само едно од многуте мали племиња кои живееа на Балканот и немаат врска со Македонците.

Паон - Паонија
Македонец - Македонија

Не се глупирај јудеецу учи нешто.

Ти Горане си малку благоретардиран, а?

Од изнесеното се гледа дека кралството на Полифем се дели на три дела, а тоа е главно денешна Европа, бидејки и сега таа е населена со потомците на тие три народи, иако сега се јавуваат со нови имиња. Продолжуваме со следење на родословното стебло на кралот Илириј и неговата жена Електра, бидејки тој е крал на Балканот, во чиј состав сме и ние, додека што се се одвивало на просториите на останатиот дел на Европа ќе добие свој епилог само по себе.
Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција.

Ти Горане си малку благоретардиран, а?

благодарам,свака част.

остај ти тие шпански серии и дали Хуан му бил брат на есмералда и дали пабло му е брат на енрике.....

Ти изнакажа доволно навреди кон секој Македонец овде и сега бегаш во “Господар на прстените“ и “Хари потер“ сакајќи малце да си ги скриеш трагите.

Никогаш Македонец не бил нешто друго, ни Паонец ни Енет ни Словен ни Грк ни Илир ни Тракиец ни Американец.

Нема да ни го разводнуваш идентитетот со некои претварања на едно племе во друго и со менувања на имињата.

Ти Горане си неприател на Македонија и на Македонскиот народ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom