Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Господине штом немате одговор,оставите ги нив ,,тие,,водат потекло од Понтие Пилат,зарем не ти кажува името све,зарем ,,тие,,синот божји не го ставија на крст,поради тоа што сакаше да ни пренесе на сите нас дека треба да бидеме браќа и сестри,а сето ова значеше отворени граници,лјубов и мир на сите нации во светот,зарем синот божји не се спротистави на глобализацијата.

5О пост само повторуваш еден по еден,јас на сите ти одговорив,ти повторно исти пост,најебао си од шефот Милчин,и остави ги албанците,јој француски легионеру.

Париз пошто се правиш луд за пензија од шефот Милчин ке ти доставам неколку примери за поколенито на Понтие Пилат до ден денес ти на мора да ми одговориш за албанците.

Досега најстарото запишано име кое се однесува на Македонија, а е користено од страна на грчките морепловци, е Ематија.

Лингвистите, името Ематија го изведуваат од грчкиот збор amathos што значи песочен, песочно.

Море Гоги.
Ти не разбираш или се преправаш дека не разбираш.
Велиш дека ПРЕД да постои Македонија постоела Ематија.
За зборот Ематија велиш дека е Грчки збор.
Значи ПРЕД да настани македонија и македонци постоеле Грци и Грчки јазик

Или стварно не согледуваш каква небулоза напиша или виде али од тврдоглавост инает или можеби од други побуди неќиш да кажеш “Извинете се поткрадна грешка, ненамерна и го повлекувам моето мислење“

Но најпрво да те потсетам дека глобализацијата е била позната и за време на Александар кога се говори за еден свет диктриран од еден центар - Дали Парис знаеш подоцна кој се спротиставил на таква идеја - Исус Христос.Тој вели ке ги примиме и неображаните,симболично значи тие што не сње привелегирани,а под обрежани симболиката е друага.Затоа Парис те молам објасни ми пошто не ми објасни за албанците пошто шефот Милчин ти нареди што значат цртежите по пештерите во кои се сликани луге во скафандери.Или нацртани летала во форма на ..чеклас,,Инаку Парис чекласот е врвот на житарицата кај јечменот,односно плодот од каде што излегува во форма на тријаголник.

Море Гоги.
Ти не разбираш или се преправаш дека не разбираш.
Велиш дека ПРЕД да постои Македонија постоела Ематија.
За зборот Ематија велиш дека е Грчки збор.
Значи ПРЕД да настани македонија и македонци постоеле Грци и Грчки јазик

Или стварно не согледуваш каква небулоза напиша или виде али од тврдоглавост инает или можеби од други побуди неќиш да кажеш “Извинете се поткрадна грешка, ненамерна и го повлекувам моето мислење“

51 пост исти шефе Милчин што е многу многу дај да му одговорам за албанците,а шефе
Милчин - ако треба и 150 доста и повторувај.........................

Гоки, во кое евангелие Исус рекол “ќе ги примаме и необрежаните“

Гоки зошто велиш дека пред да постојат Македонија и Македонци , постоеле Грци и Грчки јазик.

Инаку Парису обичен смртнику слуга вечит ,,ЧЕКЛАСОТ ВО НАУКАТА Е ПОЗНАТ КАКО НАЈАЕРОДИНАМИЧНА ФОРМА,НАЈДОБРО ГО СЕЧИ ВОЗДУХОТ ,И НАЈДОБРО ЗАВРШУВА НА КРАЈОТ ВО КАПКА НА СОЛЗА.ТОА ПАРИС Е ПРИРОДНА ФОРМА.НО НИЕ ДЕНЕС ИМАМЕ ЦРТЕЖИ НА ШОВЕК СМЕСТЕН ВО НЕШТО КАКО ЛЕТАЛО ЧОВЕК КОЈ СЕДИ ВО СРЕДИНАТА НА ТАКВО ЛЕТАЛО.ТАКВИ ЦРТЕЖИ ИМА БЕЗБРОЈ ВО СВЕТОВ,КАЈ СТАРИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈИ ИНКИТЕ,МАИТЕ И СЛ.зНАЧИ ТРИЈАГОЛНИКОТ ШТО СИМБОЛИЗИРАЛ А ПАРИС ОСТАЈ ГО МИЛЧИН ТОЈ ОВИЕ РАБОТИ НЕ ГИ ЗНАЕ.

Гоки, во кое евангелие Исус рекол “ќе ги примаме и необрежаните“

Гоки зошто велиш дека пред да постојат Македонија и Македонци , постоеле Грци и Грчки јазик.

52 ПАТ МАЛКУ ВИДОИЗМЕНЕТ СО ЕВАНГЕЛИЕТО КОЕ ДО ВЧЕРА МИ ВЕЛЕШ КАДЕ Е ТОА ЕВАНГЕЛИЈЕ КАДЕ ИСУС ГО РЕКОЛ ТОА,НО ПАРИС ТИ ОД КОЈ СИ ОБРЕЖАНИТЕ ИЛ НЕОБРЕЖАНИТЕ,ЈАС МИСЛАМ ВО ,,НЕ,,БИДЕЈКИ СИ СЛУГА А ПАРИС

ПАРИС ПОШТО НЕ МИ ВЕРУВАШ ОДГОВОРИ МИ ДАЛИ ХИТЛЕР БИЛ КОНТРОЛИРАН ОД ПОКОЛЕНИЕТО НА ПОНТИЕ ПИЛАТ ЗА КОЈ ТИ И ТВОЈОТ ЧЕВ МИЛЧИН ДЕНЕС СТЕ НЕКОЈ СИ СЛУГИ НА ПОСЛЕДНОТО ДУПЧЕ ОД КАВАЛОТ.

Гоки, аеродинамиката е друга наука. Коефицинт на отпор на воздух, пресек на крила и слично.
Али она што мене ме грижи е то што ти ни тврдиш дека на почетокот постоела Тракија, илирија, Грција, Дарданија. А дека некој илирски крал кој дошол да кралува со Тракија и Ематија (за која велиш дека името го добила од “ГРЧКИ“ збор ја создал Македонија. Дека Македонија и Македонците се создадени во некој период од Илири и Трачани а многу по Грци, Дарданци

То ео она што е сериозно и што треба да се разјасни.

Ако може да ми кажеш во кое евангеилие и на кое место Исус рекол “ќе ги примаме и необрежаните“

Ако знаеш каде е тоа.

кАКО ЗА АЛБАНЦИТЕ И ЗА ХИТЛЕР НЕМА ДА МИ ОДГОВОРИШ ГИ ЗНАМ ЈАС ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ СЛУГИ,НО ПАРИС КАКО Е МОЖНО СЛУЧАЈНО ТОЈ ДА ДОЈДЕ НА ВЛАСТ,АВСТРИЕЦ ДА ДОЈДЕ НА ВЛАСТ ВО ГЕРМАНИЈА.ПАРИС КАКО И СО МАКЕДОНИЈА КОИ ТОКМУ ИСТОТО ПОКОЛЕНИЕ НИ ЈА СТАВИ ИСТОРИЈАТА ВО МИТОЛОГИЈАТА СО ЦЕЛ ДА БИДЕ ЗАБОРАВЕНА ТАКА И ВО СЛУЧАЈОТ СО ХИТЛЕР ЕДНОСТАВНИ СЕ ОДГОВОРИТЕ АКО ЕДНОСТАВНО ГИ ГЛЕДАТЕ РАБОТИТЕ - ЗАГОВОР ПАРИС ЗАГОВОР БЕЗ ТЕОРИЈА.

Гоки, аеродинамиката е друга наука. Коефицинт на отпор на воздух, пресек на крила и слично.
Али она што мене ме грижи е то што ти ни тврдиш дека на почетокот постоела Тракија, илирија, Грција, Дарданија. А дека некој илирски крал кој дошол да кралува со Тракија и Ематија (за која велиш дека името го добила од “ГРЧКИ“ збор ја создал Македонија. Дека Македонија и Македонците се создадени во некој период од Илири и Трачани а многу по Грци, Дарданци

То ео она што е сериозно и што треба да се разјасни.

53 пост без одговор на моите прачања во последните 24ч.а тој сето ова што го прави сум му го одговорил многу пати,ах тој Милчин го доведе човекот за во Бардовци.

ДА ТЕ ПОТСЕТАМ ПАРИС ТАКВО СЦЕНАРИЈО СО ХИТЛЕР,БИЛО ПРИСУТНО ПРЕД НЕГО И ТОА ИСТОТО МУ СЕ СЛУЧИЛО И СО НАПОЛЕОН,СЛУЧАЈНО Е НЕЛИ ПАРИС.

ПАРИС ИСТОТО ПОКОЛЕНИЕ КОЈ ЈА СНОСИ НАЈГОЛЕМАТА ОДГОВОРНОСТ ЗА СИНОТ БОЖЈИ ЗАПОМТИ,ГО ПРАВИ ИСТОПТО И СО НАПОЛЕОН БОНОПАРТА.

кАКО ЗА АЛБАНЦИТЕ И ЗА ХИТЛЕР НЕМА ДА МИ ОДГОВОРИШ ГИ ЗНАМ ЈАС ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ СЛУГИ,НО ПАРИС КАКО Е МОЖНО СЛУЧАЈНО ТОЈ ДА ДОЈДЕ НА ВЛАСТ,АВСТРИЕЦ ДА ДОЈДЕ НА ВЛАСТ ВО ГЕРМАНИЈА.ПАРИС КАКО И СО МАКЕДОНИЈА КОИ ТОКМУ ИСТОТО ПОКОЛЕНИЕ НИ ЈА СТАВИ ИСТОРИЈАТА ВО МИТОЛОГИЈАТА СО ЦЕЛ ДА БИДЕ ЗАБОРАВЕНА ТАКА И ВО СЛУЧАЈОТ СО ХИТЛЕР ЕДНОСТАВНИ СЕ ОДГОВОРИТЕ АКО ЕДНОСТАВНО ГИ ГЛЕДАТЕ РАБОТИТЕ - ЗАГОВОР ПАРИС ЗАГОВОР БЕЗ ТЕОРИЈА.

Гоки, имаше теми и за Албанци и за Итлер.
Има таму и текстови и мислења.
Али има и теми и мислења за Македонија и Македонците, Ти велиш дека Македонија и Македонци настанале многу по Грците, Дека “првата“ Македонија се викала Ематија и дека тоа име и го дале Грците!! и дека Македонците настанале од тие Емаќани (на кои грците му го дале името) и Трачани кои имале илир за крал!!!
Тоа е она што ја дијагностицира опаката болест кај тебе - негирање на самобитноста на Македонскиот народ.

И НАПОЛЕОН Е КОРЗИКАНЕЦ НЕЛИ ПАРИС,КОЈ ДОАГА ВО ФРАНЦИЈА И СТАНУВА ФРАНЦУСКИ ДРАЖАВЈАНИН.СТАНУВА ИМЕРАТОР НА ФРАНЦИЈА,НЕ САМО ПРВ ВОИН,МНОГУ МЕ ПОТСЕКА НА ХИТЛЕР ШТО МИСЛИШ ПАРИС.

Али има и теми и мислења за Македонија и Македонците, Ти велиш дека Македонија и Македонци настанале многу по Грците, Дека “првата“ Македонија се викала Ематија и дека тоа име и го дале Грците!! и дека Македонците настанале од тие Емаќани (на кои грците му го дале името) и Трачани кои имале илир за крал!!!
Тоа е она што ја дијагностицира опаката болест кај тебе - негирање на самобитноста на Македонскиот народ.

54ПОСТ ВИ РЕКОВ ЈАС ДЕКА СЛУГАТА ГО СЛУЧА мИЛЧИН КЕ ТЕРА ДО 150 СЛУГИТЕ СЕ КРЛЕЖИ ГИ ЗНАМ ЈАС ТАКВИТЕ.

НО ЈАС ДА СИ ЈА РАБОТАМ МОЈАТА РАБОТА БОЖЈА,СЛИГИТЕ НА САТАНАТА НЕКА СИ ТЕРААТ,КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА ПРИ ТОА ТРЕБА ДА ДАДЕ СОГЛАСНОСТ ЗА НАПОЛЕОН ДА СТАНЕ ИМПЕРАТОР.ЗНАЧИ ПОСТОИ НЕКОЈ ШТО КОНТРОЛИРА ИСТО И СО ПАРИЗ КОЈ Е КОНТРОЛИРАН И НЕ САКА ДА ОДГОВОРИ СЕ УШТЕ ЗА АЛБАНЦИТЕ А СЕ ПОВТОРУВА И НЕ ЗНАЕ ВЕКЕ КАДЕ Е ДАЛИ Е НА НЕБО ИЛИ ЗЕМЈА,АКО НЕ УСПЕЕ ДА МЕ ОЦРНИ НАЈЕБАО ОД МИЛЧИН,ЧЕФОТ НЕГОВ.

Досега најстарото запишано име кое се однесува на Македонија, а е користено од страна на грчките морепловци, е Ематија.

Лингвистите, името Ематија го изведуваат од грчкиот збор amathos што значи песочен, песочно.

Гоки, остај сега французи, корзиканци, германци и Сицилијанци.

Не бегај.
Застани.
Биди маж и одговори:

Како тоа да пред да постои Македонија, постоела Грција и Грчки јазик та дури и тврдиш дека првото име на Македонија (Ематија) е од Грчко потекло?

ЗОШТО КОНТРОЛА - НА НАПОЛЕОН ТОЛКУ МУ БИЛО ВАЖНО ДА ВЛЕЗЕ ВО ИПЕРАТОРСКА ЕЛИТА ПА ДУРИ И ДА ФАЛСИФИКУВА ДЕКА БИЛ ОД МОКНА ЛОЗА.СЛАБОСТ НЕГОВА,ИСТО И КАКО НАШИОТ СЛУГА КРЛЕЖОТ МОРАЛ НЕКОЈ ДА МУ ЈА ДОЗНАЕ НЕГОВАТА СЛАБОСТ,ЗА ДА ДЕНЕС ГО КОНТРОЛИРААТ НЕЛИ ПОКОЛЕНИЕТО НА ПОНТИЕ ПИЛАТ,А ПАРИС ШТО КЕ КАЖЕШ ТИ ИЗМАЧЕНА ДУШИЧКА/

Гоки, остај сега французи, корзиканци, германци и Сицилијанци.

Не бегај.
Застани.
Биди маж и одговори:

Како тоа да пред да постои Македонија, постоела Грција и Грчки јазик та дури и тврдиш дека првото име на Македонија (Ематија) е од Грчко потекло?

55 КЕ ОДИ ДО 150 ВИ РЕКОВ ЈАС,ТОЈ НЕ Е БОЖЈИ ЧОВЕК И МОРА ДА БИДЕ ПОСЛУШЕН,ЗНАЕ ТОЈ ЈАС ШТО МУ ЗБОРУВАМ,АКО НЕ (НИКОЈ ДА НЕ ВО НЕГОВА КОЖА)

Горане.
смири се.
Не паничи. Јас верувам дека некој ти подметнал таков анти Македонски текст и те наговорил да го постираш. Грешката твоја е што си го објавил а не си го прочитал. Не се грижи, уште не е критична ситуацијата. Имаш уште време да се извиниш.
Луѓе сме ќе сфатиме и ќе простиме.

ИНАКУ ПАРИС ОД СУМЕРЕЈЦИТЕ ПА НАВАМУ ,,НЕКОМУ,,МУ БИЛО ВАЖНО КАДЕ КЕ ПРИПАГА,ОВА СЕ ИНАКУ НЕКОЛКУ ДОКАЗИ НА ВИСОКО НИВО КАКО СЕ РАБОТИ ВО НАШАТА ГЛОБАЛИЗАЦИЈА СО ПОКОЛЕНИЕТО НА ПОНТИЕ ПИЛАТ А ДА НЕ ЗБОРУВАМЕ ЗА ФАЛСИФИКАТИТЕ КОИ СЕ НАПРАВЕНИ НА ШТЕТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД,И СЕТО ТОА ЗА САМО ОКОЛУ 2000ГОД,ИЗМЕНЕТИ КНИГИ ВО КОРИСТ НА ХЕЛЕНИТЕ,ГРАДОВИ,СВЕТИЛИШТА И ОВОЈ СЕГА СЛУГАТА НА ПОКОЛЕНИЕТО НА ПОНТИЕ ПИЛАТ КЕ МИ КАЖУВА БИЛ ГРЦКИ ЗБОР БИЛА ГРЧКА ТЕРИТОРИЈА И.Т.Н.ШТО Е ПРОБЛЕМОТ ЗА НИВ ДА ГИ СМЕНАТ ИМИЊАТА ВО ГРЧКИ НАЗИВ,ШТО Е ПРОБЛЕМОТ ДА ГО ИЗЛАГААТ ЦЕЛИОТ СВЕТ ДЕКА АЈГАЈ Е НОВОТ КУТЛЕШ ВО ГРЦИЈА,И ДА НЕ СЊПОМЕНУВАМ А ПАРИС КЕ ГИ КРИЕ АЛБАНЦИТЕ ДАЛИ СЕ ИЛИРИ ИЛИ НЕ.ЗНАЧИ СЕ СЛУЖИ СО РАБОТИ ЗА КОИ СЕ Е МОЖНО ВО ОВИЕ 2000ГОД.НАЈЖАЛНО Е ТОА ШТО ЈАС ГИ ДАДОВ МОИТЕ ОДГОВОРИ,А ТОЈ КАКО МУВА НА ГОМНО СЕ ЛЕПИ СЕ НА ЕДНИ ИСТИ ПРАШАЊА ЗА КОЈ МНОГУ ПАТИ ВО МОИТЕ ПОСТОВИ ДАВАВ ОДГОВОРИ,СЛУГА СИ СЛУГА ЛУГЕ ЗИМАЈТЕ ПРИМЕР ОД НЕГО И НА НАЈГОЛЕМИОТ ДУШМАН НЕ МУ ПОРАЧУВАМ ДА БИДЕ ВО НЕГОВА КОЖА.

Горане.
смири се.
Не паничи. Јас верувам дека некој ти подметнал таков анти Македонски текст и те наговорил да го постираш. Грешката твоја е што си го објавил а не си го прочитал. Не се грижи, уште не е критична ситуацијата. Имаш уште време да се извиниш.
Луѓе сме ќе сфатиме и ќе простиме.

ПРОВЕРИ ГИ ТВОИТЕ ТЕКСТОВИ ДАЛИ НЕКОЈ НЕ ТИ ГИ ПОДМЕТНАЛ И ДОКАЖИ ДЕКА НЕ СУМ ВО ПРАВО СО АЛБАНЦИТЕ ДАЛИ СЕ ИЛРИ ИЛИ НЕ,ЕДНО ЕДНОСТАВНО ПРАШАЊЕ СО КОЈ КЕ ДОКАЖИМЕ ДАЛИ СИ ВО ПРАВО ИЛИ НЕ,ЗАТОА ТЕ МОЛАМ ОСТАВИ ГО МИЛЧИН И ОДГОВОРИ МИ,КРУНА НА СВЕ Е ТВОЈОТ ОДГОВОР ЗА АЛБАНЦИТЕ.

ОВАА РЕПИТИЦИЈА НА 55ПОСТОВИ ЗАРОК ОД 24ЧСУМ ЈА ЗАБОРАВИЛ ИЗВИНЕТЕ МИ.

ПАРИС АЛБАНЦИТЕ ДАЛИ СЕ ИЛРИ ИЛИ НЕ.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2411903&postcount=506
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2409445&postcount=492
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2407915&postcount=441

А сега Гоки за твојот став за Македонија и Македонците:

Дали Македонија постоела пред да постои Илирија Ематија Дарданија и Грција?

Што е по националност кралот Македон?

ПАРИС АЛБАНЦИТЕ ДАЛИ СЕ ИЛРИ ИЛИ НЕ.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2411903&postcount=506
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2409445&postcount=492
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2407915&postcount=441

А сега Гоки за твојот став за Македонија и Македонците:

Дали Македонија постоела пред да постои Илирија Ематија Дарданија и Грција?

Што е по националност кралот Македон?

57 ПАТ

ПАРИС АЛБАНЦИТЕ ДАЛИ СЕ ИЛРИ ИЛИ НЕ.ОДГОВОРО МИ И ДА ВИДИМЕ КОЈ Е ИЗДАЈНИКОТ,ОВА ПРАШАЊЕ ДОКАЖУВА СВЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom