Те прашав за бројот бидејки твоите браѓа јудејци во Грција кобајаги ја најделе гробницата на кралот Филип,излагаа цел свет во Кутлеш,па колку години поминаа уште никој друг крал македонски од лозата на аргеститидите не се пронашле,ха,ха,ха,......................................................................а треба во близина на кралот Филип втори да се уште ,ти јудеецу ке ми кажеш,и сите се погребани во царска гробница во вид на сончевиот систем.а јудеецу одговори ми.
Ај да не те малтетирам кажи ми само нза бројот јудеецу..одговори ми
Ако те е срам јудеецу да не се засрамиш еве ти ја имаел адресата
aleksandrijada2005@.yahoo.com,нема на никој да каже нашиот претседател на Блек Поинт,верувај ми тој е паонец и сеуште е лојален на лозата на аргестидите,па испрати по имаел за моите прашања.
Успат да се изнасмејам за твојот корен јудејски.во гл.7 меѓу другото Квинт Куртиј Руф пишува за говорот на Демонстен во градот Олинт и рекол:
,,Јас пак, Тебанци, ќе престанам да им се протиставувам на тие што мислат така, се придржувам на нивното мислење. Но вас со сета можна сила Ве наговарам, Ве молам, Ве колнам, Ве преколнувам да мислите на Вашиот спас и општиот спас на Грција, за да ја прифатите оваа нивна одлука,,.
,,Ако постапите така, Вие сами ќе допуштите да дојдете заради овците и добиток, Вашите полиња нема да бидат исполнети со робови, а самите Вие ќе служите меѓу остана- тите робови на Филипа, на Паонците и на Трибалите. Зошто тие ќе заповедуваат Вие да ги чувате стадата и робовите и тоа ќе Ви биде одлична привилегија од ропството, ќе Ви заповедаат да си ги презирате сопругите, децата, родителите, слободата, добриот глас и довербата,,.