Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Значи Херодот ни кажува дека судбината на предавничките Паонци била како слуги на Персијанците - неприатели на Македонија.
Си погреѓил јудеецу твоите поколенија јудејски грци им биле слуги и нивните колонии,и затоа молете се што побрзо да се појави Филип и Александар повторно да ве ослободи од тиранијата.

Ако не можеш и ова да ми го одговориш кажи ми барем колку се на број македонски кралеви погребани во Ајгај,област Ематија - Паонија,без Александар Македонски,или колку саркофази со колку круни има во овој древен град на слободата.Ајгај е во близина на градот Арг - (цветната рајска градина) каде Александар го поминувал неговото детство со неговите другари кој подо9цна ке му бидат дијадоси или штитоносци,или денешно личнја гарда.

На толку војни меѓу себе,заедно сите кренале во походот против Персија завршен цитат - Пролета 335 год .п.н.е.Александар ги собрал от секаде војските и ги префрлил во Азија. Оваа војска била посилна по дух одошто по бројност. Парменион водел 30 000 пешаци, од кои 12 000 биле Македонци. Останатиот број ги испратиле сојузниците и федератите. Оклу 5 000 Илири, Тракијци и Трибали ја следеле оваа војска, кон нив се приклучиле и 1 000 стрелци Агријанци. Македонската коњица, која се состоела од 1 800 луѓе, кој ја предводела флотата, а Калас предводел исто толку коњаница од Тесалија. Од останатата Грција дошле се на се 600 коњаници на чие чело бил Еригиј. Клеандер ја водел претходницата, која ја сочинувале оклу 900 луѓе, и која била составена од Тракијци и Паонци,,.
Не бре јудеецу не го чекале кралот во Мала Азија ,еве Лет убаво си пишува дека од овде кренале во походот против Персија.ха.ха.ха.................................. ..

Те прашав за бројот бидејки твоите браѓа јудејци во Грција кобајаги ја најделе гробницата на кралот Филип,излагаа цел свет во Кутлеш,па колку години поминаа уште никој друг крал македонски од лозата на аргеститидите не се пронашле,ха,ха,ха,......................................................................а треба во близина на кралот Филип втори да се уште ,ти јудеецу ке ми кажеш,и сите се погребани во царска гробница во вид на сончевиот систем.а јудеецу одговори ми.

Ај да не те малтетирам кажи ми само нза бројот јудеецу..одговори ми

Ако те е срам јудеецу да не се засрамиш еве ти ја имаел адресата aleksandrijada2005@.yahoo.com,нема на никој да каже нашиот претседател на Блек Поинт,верувај ми тој е паонец и сеуште е лојален на лозата на аргестидите,па испрати по имаел за моите прашања.

Успат да се изнасмејам за твојот корен јудејски.во гл.7 меѓу другото Квинт Куртиј Руф пишува за говорот на Демонстен во градот Олинт и рекол:
,,Јас пак, Тебанци, ќе престанам да им се протиставувам на тие што мислат така, се придржувам на нивното мислење. Но вас со сета можна сила Ве наговарам, Ве молам, Ве колнам, Ве преколнувам да мислите на Вашиот спас и општиот спас на Грција, за да ја прифатите оваа нивна одлука,,.
,,Ако постапите така, Вие сами ќе допуштите да дојдете заради овците и добиток, Вашите полиња нема да бидат исполнети со робови, а самите Вие ќе служите меѓу остана- тите робови на Филипа, на Паонците и на Трибалите. Зошто тие ќе заповедуваат Вие да ги чувате стадата и робовите и тоа ќе Ви биде одлична привилегија од ропството, ќе Ви заповедаат да си ги презирате сопругите, децата, родителите, слободата, добриот глас и довербата,,.

За Кутлеш СЕ ПРЕТПОСТАВУВА дека е гробницата на филип
Појма немаш.
То ти е кога историја учиш од весници.
Зато и миулсиш погрешно дека рамсес владеел во 7 век пред нова ера
затоа и погрешно мислиш дека рамсес втори ширел еднобоштво во египет
затоа и мислиш погрешно дека целата фамилија на рамсес втори е ликвиирана
затоа и мислиш погрешно дека Енгелс докторирал филозофија
затоа и мислиш погрешно дека Давидовата звезда има 8 крака
затоа и мислиш погрешно дека Македонците настанале од Трачани на кој му е наметнат илир за крал
затоа и мислиш погрешно дека турски надгробен споменик со извадок од куранот е свето писмо на Дионис
затоа и мислиш погрешно дека македонија ја основале Грци
затоа и мислиш погрешно дека Паонците имаат било каква врска со македонците
Затоа и погрешно мислиш дека македонија не е древна и најстара земја во европа и дека постоела уште пред 20.000 години
Затоа и мислиш погрешно дека камен за потискање на зелка е свет идол на притаена светлечка желка

Ке ми одговориш или по имаел ке му испратиш на претседателот наш - Ај да не те малтетирам кажи ми само нза бројот јудеецу..одговори ми

Готов си јудеецу,не знаеш што пишуваш веќе,затоа ти обекам за дискреција испрати на имаел да не ти се смејат сите форумџии на кајгана,можеби нешто и8 ке ти помогне,бидејки ако јас знам нешто тој од мене дупло повеќе знае,па и затоа не случајно е чекор до телото на нашиот великан за кој твојот идол му испрати имаел,мислам за Паско Кузман кој пишува.
,,Таа работа е вза големи луѓе јас овде не можам да ви помогнам,а незнам и кој може и дали такви луѓе постојат големи и величанствени во Македонија,,

Калигулата Црвенковски повеке ке беше до вистината од тебе јудеецу,како професионалец за археологијата,ха,ха,ха,.......................ти реков на имаел бре брате јудејски 103,ха,ха,ха.....................................

Ако се 103 каде се останатите 102кралеви македонски од лозата на аргестидите во Кутлеш,каде нели твоите брака јудееци грци гопронајделе кралот филип втори ха,ха,ха,ха,......................................................................................

Му пратив имејл на претседателот и тој вака ми одговори:

“Почитуван Лет 3, Остај го Горан Стоименов, нему му се избегани чавките и не може да ги фати, деттето не е виновно, толку господ му уделил. Затоа не му замарај пошто толку знае и умеее, тој има добра душа но што да правиме кога природата се поиграла со него. Јас Лет 3 се слагам со сето ти што ко кажуваш и пишуваш за тие подли и покварени Паонци и нивните госсподари Илири кои цел живот со злоба и омраза сакале да ги уништат македонците. многу те поздравувам и те храбрам да продолжиш да ја изнесуваш вистината и уште еднаш ти се извинувам за зборовите на тој шутот - Горан.
Поздрав
Претседателот“

Ете.

Пред да те научам за вистинскиот број да те прашам за јудејците грци,ако се навистина во право а не се бидејки направија фалсификат на гробницата на Филип во Грција,двајца со Филип да биле закопани од лозата на аргестидите зошто послем толку години не пронајдоа еден од двајцата.ха,ха,ха,....................................
На лажата кога тогаш кратки и се нозете и кога тогаш фалсификатот ке се пронајде,бидејки фалсификаторот никогаш не може да направи совршен фалсификат,во случајов јудеецу твоите браќа грци.

Му пратив имејл на претседателот и тој вака ми одговори:

“Почитуван Лет 3, Остај го Горан Стоименов, нему му се избегани чавките и не може да ги фати, деттето не е виновно, толку господ му уделил. Затоа не му замарај пошто толку знае и умеее, тој има добра душа но што да правиме кога природата се поиграла со него. Јас Лет 3 се слагам со сето ти што ко кажуваш и пишуваш за тие подли и покварени Паонци и нивните госсподари Илири кои цел живот со злоба и омраза сакале да ги уништат македонците. многу те поздравувам и те храбрам да продолжиш да ја изнесуваш вистината и уште еднаш ти се извинувам за зборовите на тој шутот - Горан.
Поздрав
Претседателот“

Ете.

Види јудеецу вашиот заштитник калигулата Црвенковски многу добро знае од неговиот татко генерал во удба,за градот Ајгај,каде дошле до водопадите ги гледале саркофазите во вода и круните на нив,но јудеецу го гледале и мечот,и знаеш се уште ништо не фали исто како подоцна тајфата на неговиот син под директива на твојот брат - другар Бојчевски пробаа ама не можеа два дена никој да ги стигнеше од местото.

Еве тин поздрав од Филип втори до тебе јудеецу,и вели да се сети и да не заборави лет,1,2,3,........најголемиот јудеец во Македонија и пошироко.Успат да се изнасмејам за твојот корен јудејски.во гл.7 меѓу другото Квинт Куртиј Руф пишува за говорот на Демонстен во градот Олинт и рекол:
,,Јас пак, Тебанци, ќе престанам да им се протиставувам на тие што мислат така, се придржувам на нивното мислење. Но вас со сета можна сила Ве наговарам, Ве молам, Ве колнам, Ве преколнувам да мислите на Вашиот спас и општиот спас на Грција, за да ја прифатите оваа нивна одлука,,.
,,Ако постапите така, Вие сами ќе допуштите да дојдете заради овците и добиток, Вашите полиња нема да бидат исполнети со робови, а самите Вие ќе служите меѓу остана- тите робови на Филипа, на Паонците и на Трибалите. Зошто тие ќе заповедуваат Вие да ги чувате стадата и робовите и тоа ќе Ви биде одлична привилегија од ропството, ќе Ви заповедаат да си ги презирате сопругите, децата, родителите, слободата, добриот глас и довербата,,.

Паонците не си ги закопуваа мртвите, тие ги јадеа ритуално умрените а од коските правеа клопотарки и прибор за јадење.. Затоа и Ливиј вели : “Ебеш Паонец кој не си го изел таткото со макало“

Повторно споменуваш јудејски ритуали,погребални.

Паонците не си ги закопуваа мртвите, тие ги јадеа ритуално умрените а од коските правеа клопотарки и прибор за јадење.. Затоа и Ливиј вели : “Ебеш Паонец кој не си го изел таткото со макало“

Ако не можеш и ова да ми го одговориш кажи ми барем колку се на број македонски кралеви погребани во Ајгај,област Ематија - Паонија,без Александар Македонски,или колку саркофази со колку круни има во овој древен град на слободата.Ајгај е во близина на градот Арг - (цветната рајска градина) каде Александар го поминувал неговото детство со неговите другари кој подо9цна ке му бидат дијадоси или штитоносци,или денешно личнја гарда.
замислете форумџии немам се уште ни еден одговор од јудеецот кој од денес ке си го викам само Лет - 103,ха,ха,ха,......................................

Херодот, на кој мора да му веруваме, ни вели дека Паонците му се предале на Персијците и дека Персијците го иселиле тоа предавничко антимакедонско племе во Азија. Во својата пета книга Херотот тоа убаво ни го докажува:

“Кога Пајонците разбрале дека градовите им се завземени од неприателите, веднаш се распрснале. Секој се упатил во својот град а таму им се предале на Персијците. Така Сиропајонците, Пајоплите и тругите Паонци се до езерото Прасијада биле истерани од своите предели и одведени во Азија“

Потаму во својата девета книга Херодот на кој треба да му се верува, ни вели дека Паонците кои Персијците предходно ги иселиле во Азија се наоѓаат во редовите на Персијската војска и тоа како дел од народи кои не заслужуваат многу почит и кои не се по ништо познати:

“Од народите кои ги подредил Мардониј по име се споменати само најголемите, најпрочуените и оние кои го заслужуваат најголемото внимание. Меѓу нив имало и измешани и воини од други народи како:фриги, трачани, Мисијци, Паонци, и други меѓу кои и Ајтиопи и Египќани“

Значи Херодот ни кажува дека судбината на предавничките Паонци била како слуги на Персијанците - неприатели на Македонија.

замислете форумџии немам се уште ни еден одговор од јудеецот кој од денес ке си го викам само Лет - 103,ха,ха,ха,..................................... .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom