Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Напишано од Goran Stoimenov
Лет не се прави смешен,јас те прашав за симболот на бесконечноста и кој број од 1 до 10 го симболизира.и доклку ми докажеш тој број дека е бројот 6 јас навистина ке ти поверувам,а за Изреал воопшто не ме интерсира бидејки разговараме за Македонија,а ти и понатаму се смеј колку сакаш бидејки ,,осомкраката ѕвезда или сонце е смболот токму на нашиот татко Филип втори,и не случајно се пронајдени македонски штитови токму со овој симбол - осумкрако,па и во последниот филм за Александар Македонски можеше да ги приметиш ваквите симболи.
И те молам не бегај од моите прашање,и ако толку си го сакаш Изреал стави си тема за него и барај си ги твоите привразаници бидејки во ова тема си досаден со јудејското школо.

Апогледнете што го прашав,а тој да си го спаси неговото јудејско газенце пак со напади,не одговарајки ми на прашањето,како што секогаш го прави јудеецот,се уште чекам одговор префриган јудеецу,не шалтај.

Јудеецу си заборавил да ги преставиш другите постови за другите делови од Балканот тогашен,каде јасно се докажува дека албанците не се илири,и до кога вие јудејците ке го тромозите овој народ,и ке го лажите дека е староседелец на овие балкански територии,криијки ја вистината дека се староседелци на делови од високите планини од денешна Европа,особено албанските планини околу Рим,зошто јудеецу затоа што ги присвоивте нејзините територии во Европа преименувајки ја во Вавилонска Курва Европа,се со една цел да не постои Македонија
Јудеецу само да знаеш едно кога тогаш и албанската популација ке дознае како вие јудејците сте ги користеле за ваши интереси јудејски.

За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира…….
Дека е тоа навистина така потврдува податокот што освен во Албанија, Грција и донекаде во Романија, се зборува на ист или сличен јазик, се пишува на исто или слично писмо, распро- странети се исти или слични обичаи, на новороденчињата им ставаат исти или слични имиња, се негува ист или сличен фолклор и разни други нешта.

кралот Илириј, и кралицата Електра минело, и тие изродиле голем пород - девет синови и една ќерка. На синовите им ги дале следните имиња:
Автариј, Јасон(Јасион) Дардан, Таулат, Перхеб, Дарт, Парт, Енхелај и Дисар. Единствената ќерка ја нарекле Хармонија.

Горан ни кажува јасно дека илирите (кои денес живеат во Албанија дел од Грција и до некаде Романија) се автохтони и овде пред Македонци и Македонија, и ги наведува и родоначалниците на илирските народи Дардани, Таулатани, Парти, Десарети, Енхалејци

Западно од кралството на Паон до Понтското Море денешно Црно Море постоело кралство Тракија.
Еве ни ја дава и Тракија онака чисто да знаеме каде била (нема се уште Македонци и Македонија

Во некои пишани матерјали стои дека Дардан уште во животот на кралот Илириј го шири своето кралство на сметка на своите браќа одземајќи делови од нивните територии. Одземањето територии од послабите кралства подразбира и војни меѓу браќата наследници, така што новосоздадените држави час станувале помали, час поголеми.
Со тек на времето на балканските простори под силната рака и карактерот на кралот Дардан се создава кралството познато како Хетитиско кралство,од кое подоцна се создава и државата наречена Троја или Троада.
Хетитиското кралство, подоцна Троја-Троада или Илион,
Горан овде ни “докажува“ дека потомците на Илириј (за кои вели дека денес живает во Албанија) го основале Хетитското царство и Троја

Значи потоа ова кралството Троја - Троада или Илион,е кралство кое му припаѓа на Дионис,каде подоцна на еден дел од неговото кралство на територија кои била под Троја или Илион му ја доделува на еден од многуте синов кои ги имал а тоа е Македон.
Од тие Илирски кралства за чии потомци вели дека се денес во Албанија, дел од Грција и дел од Романија) произлегол тој фамозен Дионис и неговиот син Македон

Тој имал син по име Македон, кого по враќање од Медија го поставил за крал на Тракија и по кого подоцна своето пошироко кралство го нарекува Македонија.

Значи стотици (и иљадници години) од како настанала Илирија за кој тврди дека се денес потомците кои живеат во Албанија и стотици и иљадници години од постоење на тракија (која му се протега и во бугарија некој си Илир по потекло со име македон бил ставен од некого како крал на Тракија па така се нарекло Македонија.

Поаѓајки од овој податок може да се заклучи откога потекнува името на Македеонија и колку време го носи тоа име, како и дека пред тоа народот бил и останал со исконско потекло од родоначалникот Илириј. .

Луѓе не можам поивеќе , мене ми се згади и до сега да ги препишувам и прекуцувам овие гнасотилоци од пропаганди на овој “стручњак“
Со денови овде го разоткривам дека сака да на направи Траки (сега и илири - Албанци0 а овде има некои кои му пружаат и подршка и си разменуваат мислења. Ако сметате дека е ова во ред вака да ја гнаси историјата на Македонија и на Македонскиот народ тогаш нека ви е на честа!! Јас нема да се откажам вбо моето спротивставување на ваква “историја“

Лет не се прави смешен,јас те прашав за симболот на бесконечноста и кој број од 1 до 10 го симболизира.и доклку ми докажеш тој број дека е бројот 6 јас навистина ке ти поверувам,а за Изреал воопшто не ме интерсира бидејки разговараме за Македонија,а ти и понатаму се смеј колку сакаш бидејки ,,осомкраката ѕвезда или сонце е смболот токму на нашиот татко Филип втори,и не случајно се пронајдени македонски штитови токму со овој симбол - осумкрако,па и во последниот филм за Александар Македонски можеше да ги приметиш ваквите симболи.
И те молам не бегај од моите прашање,и ако толку си го сакаш Изреал стави си тема за него и барај си ги твоите привразаници бидејки во ова тема си досаден со јудејското школо.

Апогледнете што го прашав,а тој да си го спаси неговото јудејско газенце пак со напади,не одговарајки ми на прашањето,како што секогаш го прави јудеецот,се уште чекам одговор префриган јудеецу,не шалтај.

Јудеецу си заборавил да ги преставиш другите постови за другите делови од Балканот тогашен,каде јасно се докажува дека албанците не се илири,и до кога вие јудејците ке го тромозите овој народ,и ке го лажите дека е староседелец на овие балкански територии,криијки ја вистината дека се староседелци на делови од високите планини од денешна Европа,особено албанските планини околу Рим,зошто јудеецу затоа што ги присвоивте нејзините територии во Европа преименувајки ја во Вавилонска Курва Европа,се со една цел да не постои Македонија
Јудеецу само да знаеш едно кога тогаш и албанската популација ке дознае како вие јудејците сте ги користеле за ваши интереси јудејски.

Лет не се прави смешен,јас те прашав за симболот на бесконечноста и кој број од 1 до 10 го симболизира.и доклку ми докажеш тој број дека е бројот 6 јас навистина ке ти поверувам.

Тоа е бројот 11

А сега извини му се на сите чесни Македонци овде за твојата фалсификувана историја со која со денови не труеш и каде велиш дека Македонци настанале од Тракијци на кој му е доделен Илир за крал.

Извини се и ум во главата.

Горан ни кажува јасно дека илирите (кои денес живеат во Албанија дел од Грција и до некаде Романија) се автохтони и овде пред Македонци и Македонија, и ги наведува и родоначалниците на илирските народи Дардани, Таулатани, Парти, Десарети, Енхалејци

Еве ни ја дава и Тракија онака чисто да знаеме каде била (нема се уште Македонци и Македонија

Горан овде ни “докажува“ дека потомците на Илириј (за кои вели дека денес живает во Албанија) го основале Хетитското царство и Троја

Од тие Илирски кралства за чии потомци вели дека се денес во Албанија, дел од Грција и дел од Романија) произлегол тој фамозен Дионис и неговиот син Македон

Значи стотици (и иљадници години) од како настанала Илирија за кој тврди дека се денес потомците кои живеат во Албанија и стотици и иљадници години од постоење на тракија (која му се протега и во бугарија некој си Илир по потекло со име македон бил ставен од некого како крал на Тракија па така се нарекло Македонија.

Луѓе не можам поивеќе , мене ми се згади и до сега да ги препишувам и прекуцувам овие гнасотилоци од пропаганди на овој “стручњак“
Со денови овде го разоткривам дека сака да на направи Траки (сега и илири - Албанци0 а овде има некои кои му пружаат и подршка и си разменуваат мислења. Ако сметате дека е ова во ред вака да ја гнаси историјата на Македонија и на Македонскиот народ тогаш нека ви е на честа!! Јас нема да се откажам вбо моето спротивставување на ваква “историја“

И да те потсетам јудеецу ова се докази пред Македонија да се појави на сцена,со нашиот прв родоначалник кралот Македон,а ова што вие еден мал дел доставувата од моите докази до појавата на Македон,сигурно сте избрале по вас јудеејски за да можете сега и албанец да ме направите,послем бугарин,грк,следното не би ме ни чудело што све ке измислите за да си го спасите вашето јудејско газе,секако поздрав до тебе и твојата јудејска цврстина кој треба да им биде пример на нас македонците.

Тоа е бројот 11

А сега извини му се на сите чесни Македонци овде за твојата фалсификувана историја со која со денови не труеш и каде велиш дека Македонци настанале од Тракијци на кој му е доделен Илир за крал.

Извини се и ум во главата.

ха,ха,ха,ха,..........................................................................полн погодок,е мој јудеецу уште што ли ке слушнам од тебе бројот 11,браво за теба јудеецу,ке ти отстранат од јудејската кауза,зарем не се плашиш од законите на јудејците,и како утре тие ке те ценат тебе,а јудеецу бројот 11 ,ха,ха,ха,ха,..........................................................зошто не си го каа бројот ваш 6 по ѕвездата нели,можеби толку немаше да наштетиш на твојата заедница,а јудеецу.

И да те потсетам јудеецу ова се докази пред Македонија да се појави на сцена,со нашиот прв родоначалник кралот Македон,а ова што вие еден мал дел доставувата од моите докази до појавата на Македон,сигурно сте избрале по вас јудеејски за да можете сега и албанец да ме направите,послем бугарин,грк,следното не би ме ни чудело што све ке измислите за да си го спасите вашето јудејско газе,секако поздрав до тебе и твојата јудејска цврстина кој треба да им биде пример на нас македонците.

Ти се си се преставил и покажал овде освен Македонец. За тебе овде се домородни Траки, велиш дека од траки настанале македонци, дека кога Илир бил ставен на чело на Траки така сме настанале македонци, го величаш Херодот кој тврди и докажува дека Македонците се Хелени, мешаш векови, фараони, настани, велиш дека се користиш со литература која не постои, не убедуваш дека давидовата звезда има 8 крака иако има 6 што е факт, према тебе Македонија се јавува иљадници години откако Илирите се рашириле низ цел балкан, основале Хетитски кралство 9за кое појма немаш ништо) Илирите ја основаа Троја Илирите према тебе и денес живеат во Албанија, и Илирски крал Македон кога дошол да владее во тракија тогаш по него трачани се нарекле македонци.

Од околу од околу перфидно како змија на сите ни плукна в образ.

Бројот 8 е знакот на бесконечноста јудеецу исто како патот и тунелите во пирамидата до телото на нашиот син Александар Македонски,бројот 8 е ај сега терај си го јудејскиот пат на друго место и со други,а мене заборавиме.
Да си ми жив и здрав и чувај се од твоите дедовци јудејци што го утна бројот на нивната и твојата заедница.

Ти се си се преставил и покажал овде освен Македонец. За тебе овде се домородни Траки, велиш дека од траки настанале македонци, дека кога Илир бил ставен на чело на Траки така сме настанале македонци, го величаш Херодот кој тврди и докажува дека Македонците се Хелени, мешаш векови, фараони, настани, велиш дека се користиш со литература која не постои, не убедуваш дека давидовата звезда има 8 крака иако има 6 што е факт, према тебе Македонија се јавува иљадници години откако Илирите се рашириле низ цел балкан, основале Хетитски кралство 9за кое појма немаш ништо) Илирите ја основаа Троја Илирите према тебе и денес живеат во Албанија, и Илирски крал Македон кога дошол да владее во тракија тогаш по него трачани се нарекле македонци.

Од околу од околу перфидно како змија на сите ни плукна в образ.

терај си го јудејскиот пат,на друго место и со други,и ти благодарам што на секој твој нов пост ги осветлуваш нашите сограгани од албанска националност,да конечно сватат кој им работел зад грб,и да започнеме сите заедно нова пролет во Македонија без јудејски невистини.

Не може број да означи бесконечност.
Не можеш со конечно да го означиш бесконечното

Не може број да означи бесконечност.
Не можеш со конечно да го означиш бесконечното

ха,ха,ха,ха,............................................................уште една голема благодарност што аеднички им помагаме на нашите сограгани од албанска националност - македонски албанци конечно време е да сватат за вашите лицемерни игри према овој народ,благодарам што им го осветлуваш патот да дојдат до вистината што све сте ги излагале вие јудејците,за да можете само да ги користите,а јудеецу.
Но јас во едно сум сигурен дека и тие и македонскиот народ навистина ја започнаа новата пролет.

Е сега јудеецу кога ке ги прочиташ сите мои постови за оваа тема Атлантида што су ги доставил ке дознаеш една многу голема вистина за Александар Македонски,зошто никој досега не може да го пронајде,и зошто вие јудејците цели 23 века измислувавте секакви приказни и легенди што се поврзани со неговиот лик,се со една цел дека навистина умрел,а замисли сеуште зборуваме за него како да е жив,а јудеецу.

Ај едно пршање

8х8 колку е дали е 64 или е бесконечност (пошто се множат две бесконечности)

морам пополека вака со тебе пошто гледам дека си дете со посебни потреби. Прво ќе почниме со полесни работи таблици за множее и делење па после ќе дојдиме до тоа дека македонците не се Илири ниту Тракијци и дека и Илирите и Тракијците се доселиле овде од областите околу Балтикот во последното ледено доба следејќи ја миграцијата на мамутите од таму, кога Македонците ги виделе онака крастави испарталени и гладни како се влечкаати иди збор за тракијци и илири (МАМУТИ ЕБЕМ)

Бројот 8 е знакот на бесконечноста јудеецу исто како патот и тунелите во пирамидата до нашиот син Александар Македонски,бројот 8 е ај сега терај си го јудејскиот пат на друго место и со други,а мене заборавиме.
Да си ми жив и здрав и чувај се од твоите дедовци јудејци што го утна бројот на нивната и твојата заедница.

Ај едно пршање

8х8 колку е дали е 64 или е бесконечност (пошто се множат две бесконечности)

морам пополека вака со тебе пошто гледам дека си дете со посебни потреби. Прво ќе почниме со полесни работи таблици за множее и делење па после ќе дојдиме до тоа дека македонците не се Илири ниту Тракијци и дека и Илирите и Тракијците се доселиле овде од областите околу Балтикот во последното ледено доба следејќи ја миграцијата на мамутите од таму, кога Македонците ги виделе онака крастави испарталени и гладни како се влечкаати иди збор за тракијци и илири (МАМУТИ ЕБЕМ)

Пред колку години е јудеецу последната ледена доба те молам кажи ми за да можам да разговарм со тебе јудеецу.

Пошто гледам сте поборник за осветлување на патот на нашите сограгани од албанска националност,па би сакал и јас да помогнам во овој пат доставувајки одредени докази за јудејците кака го злооупотребуваат овој народ.Постојат докази за албанската народност и за време на владение на кралството на С.Х.С .каде австриската дипломатија во Албанија набавувала платеници кои нивната задача им била да одржува стален хаос, бидејќи во тие матни води им обеќаат на двете страни богати плодови. Од овде гледаме дека овие ,,модерни влади,, културни, цивилизовани го искористуваат народот од албанска националност како понизок од нив за своите пљачкашки цели.
Значи дипломатските модери на Виена, Белград, подоцна и Рим во тој временски период знаеле само за дивјачкото искористување на албанските орди во својата импереали- стичка цел. Ако некој го попрецува и курумпира и онемогучува секое душевно и матерјално развивање на албанските орди виновни се горе наведените дипломатски моделатори.
Денес нашите сограѓани од албанска националност, се повеќе стануваат трезвени луѓе на кои им досадило големото клање и тој вечен живот да биде разбојник за туѓи интереси, и секој како поединец, како индивидуалец, како институција треба да помогне на нашиов сограѓанин повеќе да не биде роб на туѓи интереси, туку време е да разберат дека со својата кожа ги плаќаат тие интереси, и да уживаат полна слобода во земјата каде е роден и творел нашиот Александар трети Македонски, нашата заедничка Македонија, оставајќи ги позади себе неповиканите ,,пријатели,,- јудејци,

Пред колку години е јудеецу последната ледена доба те молам кажи ми за да можам да разговарм со тебе јудеецу.

траеше (пошто ледено доба е подолг период) до некде 16 век пред новата ера. Тогаш дојдоа тракијците и илирите од балтикот на балканот со последните крда на мамути. Од таму и макеоднски назив за траки и илири (мамути ебем), кога ги видоа онака крастави гладни испарталени како се влечкаат

Бројот 8 е знакот на бесконечноста јудеецу исто како патот и тунелите во пирамидата до нашиот син Александар Македонски,бројот 8 е ај сега терај си го јудејскиот пат на друго место и со други,а мене заборавиме.

траеше (пошто ледено доба е подолг период) до некде 16 век пред новата ера. Тогаш дојдоа тракијците и илирите од балтикот на балканот со последните крда на мамути. Од таму и макеоднски назив за траки и илири (мамути ебем), кога ги видоа онака крастави гладни испарталени како се влечкаат

Уште една глупост од јудеецот,нашиот интелектуалец ха,ха,ха,..................................................................................кој кого треба да учи а јудеецу,па не случајно Никола Тесла немал титула,а јудеецу.

Пред пет милинеуми е последната ледена доба на планетата Земја,или пред околу 10 000 год.

не може број да означи бесконечност. Ако некој венеријанец ти напиши писмо и ти речи “Горане ќе се вратиме за 8 години“ ти ќе се збуниш оти не ќе знаеш дали ќе дојдат за ОСУМ или за БЕСКОНЕЧНО години.
Ти и така си збунета али ова би те докусурило.

Е сега јудеецу кога ке ги прочиташ сите мои постови за оваа тема Атлантида што су ги доставил ке дознаеш една многу голема вистина за Александар Македонски,зошто никој досега не може да го пронајде,и зошто вие јудејците цели 23 века измислувавте секакви приказни и легенди што се поврзани со неговиот лик,се со една цел дека навистина умрел,а замисли сеуште зборуваме за него како да е жив,а јудеецу.

не може број да означи бесконечност. Ако некој венеријанец ти напиши писмо и ти речи “Горане ќе се вратиме за 8 години“ ти ќе се збуниш оти не ќе знаеш дали ќе дојдат за ОСУМ или за БЕСКОНЕЧНО години.

Не биди смешен јудеецу бидејки си смеа за сите нас,Е сега јудеецу кога ке ги прочиташ сите мои постови за оваа тема Атлантида што су ги доставил ке дознаеш една многу голема вистина за Александар Македонски,зошто никој досега не може да го пронајде,и зошто вие јудејците цели 23 века измислувавте секакви приказни и легенди што се поврзани со неговиот лик,се со една цел дека навистина умрел,а замисли сеуште зборуваме за него како да е жив,а јудеецу.

__________________за ова не сакам да се повторно вракам имас пост од мене во темата Атлантида дословно за време,простор,универзум прочитај па потоа ке дискутираме вака јудеецу многу просто од тебе,не ти личи на интелектуалец,јудеецу.

Јудеецу извини ми морам да се исклучам зд ада те барам каде си јудеецу,а патем ако си овде пижими за следново.Е сега јудеецу кога ке ги прочиташ сите мои постови за оваа тема Атлантида што су ги доставил ке дознаеш една многу голема вистина за Александар Македонски,зошто никој досега не може да го пронајде,и зошто вие јудејците цели 23 века измислувавте секакви приказни и легенди што се поврзани со неговиот лик,се со една цел дека навистина умрел,а замисли сеуште зборуваме за него како да е жив,а јудеецу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom