Атеистички цркви

• Креатор на темата Креатор на темата 4NHK0
  • Време на започнување Време на започнување

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Локација
каде сум?
Дали редовно одите и се молите во нив???
Еве ги влезовите на атеистичките цркви:
18209372_547711102.jpg

sportska-574x320.jpg

Нивниот ентериер:
britancite-vo-sabotata-zatvoraa-kladilnici-83762.jpg

kladilnica1.jpg

И конечно Светите писма:
%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-7.jpg

02.10sportska3.jpg

Јас сум неверник...

хаха, го зезавме едно другарче од средно како секој ден одеше на причесна.
А ја се причестувам во Loging electronics :D

Ееее...Зошто сте ми ја префрлиле темава од ,,Религија''?Баш за религија се однесува. :pos:

Јас па мислам многу повеќе „верници“ ги посетуваат таканаречениве „атеистички цркви“.

• Ми се допаѓа
Reactions: Wiz
Јас па мислам многу повеќе „верници“ ги посетуваат таканаречениве „атеистички цркви“.
Тоа е бидејќи ги има 99% во општеството...Инаку тие се нарекуваат ПОЛИТЕИСТИ бидејќи веруваат во некоја религија АМА и одат да се молат во други храмови како горенаведените.

Знам еден тип кој редовно лупа по кладилнициве санкир стаж и осигурање му течит, значит 24/7 киснит натре така кажвет, го начекав пред некој ден сабајлечки то надвор дуват, врнит ураган се спремат да не фатит, тој барабата под капајца застанат и чекат да отворет да зејт тазе печатен билтен:pos:. Рутината порано му беше:
Прво ојт до в црква палит свешта и од тука ојт в кладилница да уплатит тикет, а сега рутината му била смената прво уплаќал тикет па после го ставал на иконче дома и се прекрствел. Е ај сега биди ти паметен и прокоментирај нешто да те видам. :pos: Можам да го замислам тикетот уплатен и си ојт дома так на иконче се прекрствит и шо викат "Дај Боже да влезит". Абе ој стани мафни се земи работај нешто ебати улајцата залутана.

Ете горе М-1 ме насмеа :) и да прашам две прашања до сите политеисти-Каде се молите повеќе во црква или обложувалница? И за што се молите повеќе(најмногу)?

Се чувстувам навреден од темата. Ако сум АТЕИСТ не значи дека сум КОЦКАР. Нема врска. Требало у канта да ти ја преместат темата.

Porano se pricestuvav cesto sega poretko i na online crkvi samo

Се чувстувам навреден од темата. Ако сум АТЕИСТ не значи дека сум КОЦКАР. Нема врска. Требало у канта да ти ја преместат темата.
Who cares.!

Јас одев порано во оваа црква,меѓутоа немам отидено веќе некое време и ништо лошо ми се нема случено :)

Ете горе М-1 ме насмеа :) и да прашам две прашања до сите политеисти-Каде се молите повеќе во црква или обложувалница? И за што се молите повеќе(најмногу)?
Ти веројатно не си верник, а ни обложувач.
Никој не се моли у обложувалница, само се потресуваат.

И јас сум атеист,па и јас би сакал да ја преместат во канта.[DOUBLEPOST=1398779210][/DOUBLEPOST]
Ти веројатно не си верник, а ни обложувач.
Никој не се моли у обложувалница, само се потресуваат.
Па како се потресуваат ако не гледаат во телетекстот од телевизорот и ако не се молат ,,да светне''? :)

Па како се потресуваат ако не гледаат во телетекстот од телевизорот и ако не се молат ,,да светне''? :)
Не се моли никој, сите се надеваат. Ја не сум видел да се моли некој.

Најново откритие:Како до добитна комбинација и добитно ливче.
Ливчето да преноќи под некоја стреа на завод за вработување,а потоа рано наутро да се попрска со природна роса од врв од коприва.

Ставре на времето држеше ваква атеистичка црква, а веќе 15 години живее од овој тип на цркви каде што секојдневно се моли и се клања. Слободно може да го прогласиме за "атеистички поп" . :D Само што државата почна многу финансиски да му ја дере црквата, разбира се набуцкана од МПЦ со цел да ја сузбие конкуренцијата. Па така на Ставро веќе не му се исплатеше тука и отиде атеистички поп да биде во Хрватска, наводно таму сеуште биле дозволени атеистички онлајн проповеди . :D[DOUBLEPOST=1398853138][/DOUBLEPOST]
Ме заболе стап ако си навреден . :pos: Темава е ЧДА и значи да не го потиш, големо такво ако си коцкар, атеист или шта год .

Последно уредено од модератор:
Back
На врв Bottom