Assassin's Creed

Ф

Флеш

Гостин
1695157750822.png

„Assassin's Creed“ е феноменална франшиза за видео игри која е на врвот во светот на игрите. Оваа серија, развиена од Ubisoft, носи извонредно и епско искуство за играчите со комбинирање на историски факти, акција, мистерија и наука. Првата игра од оваа серија беше објавена во 2007 година и оттогаш, „Assassin's Creed“ стана навистина иконска и незаборавна.

Во срцето на „Assassin's Creed“ се атентаторите - специјално обучени поединци кои се борат против мистериозната и моќна организација позната како „Темплари“ со цел да ја зачуваат слободата и правдата. Играта истражува различни историски периоди и локации, поврзувајќи ги преку зборовите и постапките на главните протагонисти. Во игрите ќе сретнете ликови како Altair, Ezio Auditore, Connor Kenway, Arno Dorian и многу други, секој со своја уникатна приказна и стил на игра.

Од древниот Египет и Рим, преку ренесансната Италија и Француската револуција, до американската револуција и далечната иднина, „Assassin's Creed“ ве води низ различни делови од светската историја и географија.

Игрите не само што се неверојатно визуелно експресивни, туку им даваат можност на играчите да истражуваат светови, да користат посебни вештини, да изведуваат атлетски и акробатски маневри и да се вклучат во возбудливи битки. Но, покрај физичката акција, „Assassin's Creed“ истражува и филозофски и морални аспекти, што ја прави серијата уметнички вредна и едукативна.

Со многу продолженија, стрипови, романи и долгоочекувани филмски адаптации, „Assassin's Creed“ не само што им овозможува на играчите да се нурнат во историските и фантастични светови, туку и ги поттикнува да размислуваат за светот околу нив, за слободата, моралните дилеми и цена на борбата.за правда.

Без разлика дали сте страствен гејмер или едноставно ја сакате историјата и акцијата, серијата „Assassin's Creed“ има по нешто за секого и се претвора во незаборавно искуство што ќе ве води низ вековите и ќе ве освежи со својата уметничка вредност и напредокот во играта.

ЧетЏп текст . Љепоча ....

Идеме следно .

Гледам дека нема конкретна тема за оваа игра , фан сум . Играно и поминато Origins,Одисеј,Black Flag,Sindicate,3ката , сеа не знам Prince of Persia ако се важи ......

Се ближи 5 Октомври 2023 ....

Излегува најновата игра од серијата . Сместена во Багдад , според Убисофт , се враќаат на основата , помала мапа , системот на трчање,паркур итн .... Ама ми делува како да е исто како Одисеј и Ориџинс ,шо ми се сфиџа ....

и краток гемплеј од лепотанот кој го следам .

Сакам да прашам ,кој ви се омилени песни оти феноменални песни има играта .

мој избор .... shanties се посебна категорија :LOL: неоспорни се

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.710
Поени од реакции
9.986
Заборави да спомнеш како убисофт почнаа да сисаат пари од серијалот. :D

Ф

Флеш

Гостин
Заборави да спомнеш како убисофт почнаа да сисаат пари од серијалот. :D
Сфе је то од бизнис , ептен забегаа .Глобално цела индустрија идат со незавршени продукти .EA,Ubisoft, сега Betseda читам со Starfield као доста багови ....

Затоа и прават намерно , крпенки преку DLC

Валхала им беше промашај . Затоа на Стим ја шиткаат ефтино . Mixed ривјуа .

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.074
Поени од реакции
42.778
Убисофт е најпромашено студио, секоја игра им е копија на претходната. Едино што менуваат се текстурите.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.781
Поени од реакции
67.071
Двојката во Италија, според мене беше една од најдобрите. Ги имам играно сите од почеток до крај, освен Валхала. Имаше некои ептен промашени, Франција, САД, Англија.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.074
Поени од реакции
42.778
Те молам и Рокстар :LOL: Гта 5 онлајн е кремот на молзењето .
Рокстар никогаш не разочарува кога вади игра. Можеби трошат години да направат игра но секогаш игрите праат партал.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.710
Поени од реакции
9.986
Рокстар никогаш не разочарува кога вади игра. Можеби трошат години да направат игра но секогаш игрите праат партал.
Лично не ми се допаѓаат насловите од рокстар али прават добри игри. Сепак и они не се замараат со игри кога веќе ги издадат.

Ф

Флеш

Гостин
Да се вратиме на темата Assasin Creed дечки и девојки . Отидовме оффтопик за алчноста на компаниите .

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.171
Поени од реакции
27.815
Близард официјално не постои зошто се купени од Активижн. А Активижн ја праат Кол оф дјути.
Зборувајте ми повеќе за музење серијали.

Кога сме кај музиката од Асасин Крид :

Kajgana Shop

На врв Bottom